عبدالرضا دشتیزاده از بیتوجهی مسئولان به جامعه محلی حوزه خلیج فارس انتقاد کرد و به خبرنگار مهر گفت: همیشه در روز خلیج فارس کنگره و سمینار و همایشهای متعددی برای هم وطنان برگزار میکنیم در صورتی که ما درباره خلیج فارس و تعلق آن به ایران که مشکلی نداریم بلکه مهم این است که کشورهای دیگر آن را بدانند.
وی گفت: خلیج فارس یک مجموعه فرهنگی در هم پیوسته ای از موسیقی، معماری، گویش، آداب و رسوم و آیین است درصورتی که باید دید در روز خلیج فارس چقدر پژوهشگر حرفهای به ایران میآیند و چقدر نوشتههای ما درباره خلیج فارس به زبان های دیگر ترجمه شده است تا این فرهنگ را به مردم کشورهای دیگر معرفی کنیم. آیا این توهین آمیز نیست که به جزیره هرمز به عنوان نگین خلیج فارس و سایر جزایر ایرانی در حوزه زیر ساخت فرهنگی خلیج فارس هیچ توجهی نمیشود و تنها در روز خلیج فارس از آن نام می برند و از مردم جزایرش در این همایش ها به عنوان سیاه لشگرهای خندان استفاده می کنند ولی بعد از آنکه روز خلیج فارس تمام میشود تامین زیرساخت برای آنها به فراموشی میرود؟
دشتیزاده گفت: در روز خلیج فارس 50 نفر آدم خوشحال و خندان زیر کولر برای هم صحبت میکنند و بعد میروند و هیچ برنامه مدون فرهنگی ادامه داری برای مردم حوزه حلیج فارس انجام نشده است. درصورتی که باید توجه کرد چقدر کودک در قشم، هرمز و یا جزایر دیگر مفهوم خلیج فارس را می داند و یا معنی ملی بودن خلیج فارس را درک می کند و یا چند کودک ساحل نشین به خلیج فارس افتخار می کند. وقتی به آن مرحله رسیدیم که کودکی با افتخار روی ماسه های خلیج فارس قدم گذاشت آن موقع می توانیم بگوییم کاری انجام دادهایم.
رییس اداره توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: مهمترین موضوع رفاه و آسایش کسانی است که در حوزه خلیج فارس زندگی می کنند دولت باید به آنها توجه نشان دهد و بگوید که چون در این حوزه زندگی میکنید باید از رفاه و آسایش برخوردار شوید اما در حقیقت به این موضوع توجه نشده است. در این صورت جامعه محلی به امتیاز زندگی در کنار خلیج فارس پی خواهند برد و نه به شعارهای تبلیغاتی.
وی ادامه داد: خلیج فارس به ظاهر یک عنصر طبیعی است ولی ما ایرانیها به این دریا که خواستگاه بسیاری از فرهنگ ها شده، هویت داده ایم بسیاری از عناصر فرهنگی ما هم در خلیج فارس متاثر از این دریا هست.
وی افزود: در حوزه زیرساختهای فرهنگی، برنامهها کاملا فرمایشی تبلیغاتی بی ریشه است و ارتباطی با عموم مردم ندارد .شاید تعدادی کنفرانس و همایش برگزار شود اما مردم خلیج فارس درکی از آن ندارند اگر هم برنامه ای باشد اصلا قوی نیست. مردم توقع دارند که در روز خلیج فارس تنها به برگزاری همایش اکتفا نشود و باید دید چه اقداماتی می توان انجام داد یکی از این اقدامات مستند نگاری یافته های فرهنگی است که بایستی به زبان انگلیسی ترجمه شود.