بندرعباس- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان برای خروج صنایع دریایی از رکود تخصیص یارانه را راه حل پیشنهادی به دولت عنوان کرد.

خلیل قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت صنایع بالادستی و پایین دستی صنایع دریایی در استان هرمزگان بیان داشت: ۲۸ مجوز در حوزه صنایع دریایی با سرمایه گذاری هزار و ۳۶۱ میلیون ریال و اشتغالزایی ۶۵۱ نفر صادر شده است.

وی عنوان کرد: در حوزه های ساخت و تعمیر شناور فلزی، ساخت و تعمیر شناور فایبرگلاس، ساخت و تعمیر شناور چوبی، ساخت قطعات شناور، ۶۳ پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری هزار و ۲۲۲میلیارد ریال و اشتغال چهار و ۹۶۷نفر صادر شده است.

قاسمی به اظهار اینکه هشت هزار و ۳۷۳ فروند شناور در استان هرمزگان به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ تعداد شناورهای ساخته شده ۱۷۷ فروند و در سال ۹۴ بالغ بر ۵۹ فروند ساخته شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان رکود در صنعت حمل و نقل دریایی، نبودن تسهیلات با نرخ قابل توجیه و دوره مناسب بازپرداخت در بخش ساخت و تعمیر شناور را از جمله مشکلات حوزه دریایی عنوان کرد.

به گفته وی، هزینه بالای سرمایه گذاری در بخش ساخت و تعمیر شناورهای فلزی، عدم برخورداری متقاضیان از تسهیلات صندوق توسعه صنایع دریایی، هزینه بالای ساخت و تعمیرات شناورها در مقایسه با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس بیان کرد.

قاسمی با اشاره به لزوم توسعه سواحل مکران تا چند سال آینده، اظهار داشت: احیای واحدهای موجودِ منطقه و هدایت سرمایه گذاران به صنایع دریایی از جمله ساخت و تعمیر شناورها، تلاش برای فعالسازی و تخصصی کردن هر چه بیشتر صندوق توسعه صنایع دریایی، اعطای نقدینگی به مالکان شناور با نرخ قابل توجیه برای ساخت و تعمیر شناورهای دریایی از اهم موارد می تواند باشد.

وی پایش و تخصیص یارانه به صنایع دریایی و بخشهای مرتبط، حمایت ویژه از طرحهای نو و ساخت شناورهای پیشرفته و استفاده از مزایای طرحهای دانش بنیان، علمی کردن روش ساخت شناورهای سنتی، ایجاد جذابیت برای مالکان شناور برای انجام تعمیرات در حوضچه های موجود در داخل کشور را از الزامات این بخش عنوان کرد.