عدم سود آوري سرمايه گذاري در بافت فرسوده مناطق آسيب پذير جنوب شهر تهران سبب شده است كه سرمايه گذاران در اجراي پروزه هاي باز سازي شهر تهران داو طلب نباشند .

مهندس اسماعيلي به خبر نگار اجتماعي خبر گزاري مهر گفت : سرمايه گذاري در بافت فرسوده  شهري به علت مشكلات تملك اراضي و ساخت و ساز انبوه با وجود تسهيلاتي كه شهرداري در زمينه صدور پروانه و دادن تراكم در حد رايگان براي سرمايه گذاران در نظر مي گيرد ، رونق چنداني ندارد زيرا هم سرمايه هاي ميلياردي مي طلبدو هم براي سرمايه گذار در مقايسه با ساخت و ساز در ساير مناطق سود كافي ندارد.
مدير عامل سازمان نوسازي گفت : به دليل اينكه سرمايه گذاران بخش مسكن  به دنبال  سودهاي 50 درصدي هستند در اين بخش سرمايه گذاري نمي كنند و تنها راه سرعت بخشيدن به باز سازي بافت فرسوده جذب سرمايه گذاران خارجي است . وي انگيزه سرمايه گذاران خارجي را در باز سازي شهر تهران ، سود ده بودن اين كار در مقايسه با سرمايه گذاري در كشور مبداء دانست و افزود : سرمايه گذاران خارجي تنها از بانكهاي خود توقع 4 در صد سود دارند در حالي كه بانكهاي ايران دستكم 14 درصد سود مي دهند به همين دليل سرمايه گذار خارجي مي تواند در ساخت وساز بافت فرسوده شهري با سودي كمتر از آنچه سرمايه گذار داخلي توقع دارد راضي شود.
وي در موردفاز 4  پروژه نواب كه قرار داد آن اواخر سال گذشته با سرمايه گذار آلماني  به امضا رسيده بود گفت : در اين قرار داد نه سود بانكي از طرف ايران ضمانت شده است ونه ايران ملزم به جبران خسارت است و تاكنون چندين مرتبه طرح پروژه مورد اصلاح و تجديد نظر قرار گرفته است و شريك خارجي فونداسيون پروژه را طبق آخرين فناوري روز براي ايجاد مقاومت در مقابل زلزله روي لاستيك بنا كرده است ؛ چيزي كه تا كنون در ايران اجرا نشده است .در ضمن طرف آلماني قرارداد موظف است در ازاي هر ماه تاخير در اجراي پروژه به ايران خسارت بپردازد در حاليكه به خاطر وضعيت موجود در شهرداري تا كنون اين قرار داد سه شهردار به خود ديده و الان به خاطر بلا تكليفي پروژه در وضعيت فعلي ، كار خوابيده است .
وي با اشاره به مصوبه اي  كه اواخر سال گذشته به تصويب مجلس رسيده است گفت : مجوزجذب  300 ميليون دلارسرمايه خارجي در وزارت كشور خاك مي خورد در حالي كه تا كنون 3 ماه از تصويب آن گذشته است هنوز مجري باز سازي بافت فرسوده كه اين پول بايد به آن منظور صرف شود معرفي نشده است .
در اين مصوبه آمده است " به منظور پيشگيري ازخسارت حوادث غير مترقبه از جمله زلزله به وزارت كشور اجازه داده مي شود با هماهنگي وزارت مسكن و شهر سازي در چارچوب تعيين قضا و مكان هاي مناست و استقاده از قناوري هاي روز جهان براي طرحهاي تجميع و بهساز ي باقتهاي قرسوده شهر هاي بزرگ به ويژه در شهر تهران واحداث مجتمع هاي مسكوني ارزان قيمت جايگزين با تضمين دولت نسبت به استفاده از منابع و سرمايه خارجي تا سقف 300 ميليون دلار استفاده كند . اين منابع براي تحقق اهداف بالا در اختيار بخش هاي تعاوني و خصوصي قرار خواهد گرفت . تعهدات حاصله از محل فروش و در آمد حاصله از محتحدثات گفته شده از سوي شهرداري ها باز پرداخت خواهد شد . "
مدير عامل سازمان نوساز ي تهران افزود : به نظر من اشكالات متعدد قانوني اين مصوبه سبب شده است كه متولي اجرايي خاصي نداشته باشد و هنوز هم با گذشت 3 ماه از تصويب آن تامين اعتبار نشده است .
وي افزود اختيار اجراي اين مصوبه اسفند ماه سال گذشته به شهرداري تهران داده شد ولي دوباره به وزارت كشورداده شده  است .
اسماعيل زاده خاطر نشان كرد : اين مبلغ تايك سال قابل تامين اعتبار است و در صوت عدم تامين بايد دوباره در مجلس تصويب شود .
وي گفت : اين ميزان اعتبار رقم قابل توجهي معادل كل اعتبار معاونت عمراني شهرداري است و تا حد زيادي روند باز سازي را تسريع مي كند .
وي افزود ما هماكنون با ارسال نامه اي از مهندس مقيمي خواسته ايم كه در اين زمينه به ما تفويض اختيار كند و اجازه دهد تا به دنبال جذب سرمايه برويم.
وي تاكيد كرد اين سازمان از سال 1334 با تصويب مجلس متولي بافتهاي فرسوده شهري است و ما تنهاسازماني هستيم كه در تهران اين مقوله را بر عهده داريم .
وي ضمن انتقاد از روشن نبودن مفاد اين قانون گفت : در بخشي از آن اين اعتبار براي همه حوادث غير مترقبه تعيين شده است و در قسمتي ديگر وزارت كشورملزم به هماهنگي با   وزارت مسكن شده است در قسمتي به تجميع بافت فرسوده اشاره مي شود و در قسمتي ديگر اين بودجه را براي ساخت مسكن ارزان قيمت در اختيار بخش تعاوني و خصوصي قرار مي دهد و دست آخر باز پرداخت آن به عهده شهرداري ها گداشته مي شود . 
.وي خاطر نشان كرد اگر با روند فعلي پيش برويم و دوبرابر سرعت بازسازي فعلي را به كار ببريم در شهر تهران كه 70 درصد آن فرسوده و نا كار آمد است 120 سال روند بازسازي به طول مي انجامد و كگر سالانه يك ميليلرد دلار به باز سازي اختصاص دهيم تنها بازسازي معابر  و فضاي عمومي40 سال طول مي كشد.
   اسماعيل زاده در پايان اضهار اميد واري كرد كه مسوولان باحساسيت بيشتر ي به مقوله باز سازي بافت فرسوده شهر ي بپردازندو به تلفات سنگيني فكر كنند كه در صورت بروز زلزله  دامنگير شهر تهران خواهد شد .