به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ششمین مسابقه ملی فناوری نانو در ۳۰ شهر و در ۲۰ استان کشور برگزار خواهد شد. استانهای تهران، فارس، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی و کرمان به ترتیب با ۸۱۴، ۴۳۷، ۳۴۳، ۳۲۱، ۲۸۹ و ۲۸۱ داوطلب، در رتبه اول تا ششم آمار بالای ثبتنام در این مسابقه قرار دارند.
در ششمین مسابقه ملی نانو، رشتههای تحصیلی شیمی، مهندسی مکانیک، فیزیک، زیست شناسی و مهندسی شیمی به ترتیب با ۹۱۳، ۳۵۶، ۳۴۱، ۲۸۸ و ۲۵۶ داوطلب، در رتبه اول تا پنجم آمار بالای ثبتنام مسابقه قرار دارند.
از ۴۵۴۵ داوطلب ششمین مسابقه ملی فناوری نانو، به تفکیک جنسیت ۲۵۴۶ نفر زن (۵۶درصد) و ۱۹۹۹ نفر مرد (۴۴درصد) و به تفکیک مقطع تحصیلی ۲ نفر فوق دکتری (۰.۰۴درصد) ۳۳۶ نفر دکتری تخصصی(۷.۴درصد)، ۵۵ نفر دکتری عمومی(۱.۲درصد)، ۱۲۰۶ نفر کارشناسی ارشد(۲۶.۵درصد) و ۲۹۴۶ نفر از مقاطع کارشناسی و پایینتر(۶۴.۸درصد) هستند.
همچنین از میان داوطلبان ۴۳۳۲ نفر توسط نهادهای ترویجی(۹۵درصد) و ۲۱۳ نفر به صورت انفرادی(۵درصد) ثبت نام شدهاند.
بطور کلی در ششمین مسابقه ملی فناوری نانو، ۱۰۶ نهاد ترویجی شامل ۶۴ گروه دانشجویی(۶۰درصد)، ۱۶ شرکت آموزشی(۱۵درصد) و ۶ نهاد آموزش و پرورش(۶درصد) و ۲۰ نهاد از سایر نهادهای ترویجی(۱۹درصد) در روند ثبتنام و آموزش داوطلبان مشارکت داشتهاند.
ششمین مسابقه ملی فناوری نانو توسط کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حمایت مراکز علمی و دانشگاهی مختلفی چون شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی همدان، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء(ص)بهبهان، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه مراغه، دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، دانشگاه پیام نور مرکز آباده، دانشگاه دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، دانشگاه پیام نور مرکز اهواز، دانشگاه پیام نور مرکز جهرم، مرکز آموزش عالی فیروزآباد، مرکز آموزشی و فرهنگی سما واحد بابل و هرساله با گستره ملی با حضور هزاران نفر از علاقهمندان به فناوری نانو برگزار میشود.
هدف از برگزاری این مسابقه که بزرگترین رقابت علمی دانشجویی کشور در زمینه فناوری نانو است، ایجاد فضای رقابتی سالم و در راستای ترویج و فرهنگسازی علم و فناوری بهمنظور افزایش آشنایی دانشجویان با فناوری نانو، گسترش آموزش فناوری نانو در دانشگاهها و دیگر مراکز علمی – آموزشی کشور و جهتدهی فعالیتهای آموزشی و حمایتهای تشویقی صورت گرفته از سوی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
علاقهمندان به فناوری نانو میتوانند با شرکت در این آزمون، میزان آشنایی خود با فناوری نانو را مورد ارزیابی قرار دهند و برای ارتقاء سطح آگاهی خود برنامهریزی و تلاش کنند.
بهعلاوه این آزمون بستری مناسب برای رقابت سازنده نهادهای ترویجی فناوری نانو، شرکتهای آموزشی، مدرسان و متخصصان فناوری نانو برای کیفیتبخشی به فرآیند آموزش فناوری نانو و گسترش بیشتر این فناوری نوین است.
افراد علاقهمند به فناوری نانو در تمامی رشتههای دانشگاهی مرتبط، دانشجویان، فارغالتحصیلان، اساتید، کارمندان، دانش آموزان و معلمان امکان حضور در این مسابقه را دارند.
این مسابقه در یک مرحله و بهصورت تئوری برگزار خواهد شد و کلیه سؤالات آزمون بهصورت چندگزینهای طراحی میشود. همچنین در این آزمون تعدادی سؤال تشریحی علاوه بر سؤالات چهارگزینهای ارائه خواهد شد تا داوطلبان دریافت گواهی توانمندی تدریس فناوری نانو به آن پاسخ دهند. اعطای گواهی توانمندی تدریس منوط به کسب حدنصاب علمی در آزمون چهارگزینهای است.
سرفصلهای این آزمون مفاهیم پایه، نانو ساختارها، روشهای ساخت و سنتز نانو ساختارها، روشها و تجهیزات شناسایی و آنالیز، کاربردهای فناوری نانو، تجاریسازی فناوری نانو هستند.
ششمین مسابقه ملی فناوری نانو ، به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، در تاریخ جمعه ۲۴ اردیبهشت ماه رأس ساعت ۱۰ در ۳۰ شهر در ۲۰ استان کشور برگزار خواهد شد.