بیرجند- رئیس اداره مشاوره تربیتی، تحصیلی وزارت آموزش و پرورش گفت: مشاوران مدارس بایستی دانش آموزان را بر مبنای چهار عامل استعداد، رغبت، نیازها و امکانات منطقه هدایت تحصیلی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر ایزدی صبح دوشنبه در اولین کنگره هدایت تحصیلی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری مشاوران مدارس هدایت تحصیلی به منظور کمک کردن دانش آموزان در انتخاب رشته است.

وی با بیان اینکه مشاوران مدارس تلاش می‌کنند استعداد و علاقه دانش آموزان را نسبت به رشته مورد نظرشان دریافت و بر اساس آن تصمیم گیری کنند، افزود: دانش آموزان نیز باید در ابتدا خود را بشناسند و بر اساس نیاز و امکانات منطقه انتخاب رشته کنند.

رئیس اداره مشاوره تربیتی، تحصیلی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر 18 هزار مشاور در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: این تعداد در استان خراسان جنوبی 230 نفر است.

وی با بیان اینکه بایستی وضعیت شاخه و رشته تحصیلی دانش آموز در پایان سال نهم مشخص شود، بیان کرد: در سال‌های گذشته دانش آموزان در پایه اول دبیرستان و بر اساس نمرات درسی اقدام به انتخاب رشته می‌کردند اما در حال حاضر دانش آموزان در دوره متوسطه اول بر اساس وضعیت راندمان قبولی مدارس شرایط گذر تحصیلی پیدا می‌کنند.

ایزدی ادامه داد: در حال حاضر تمامی دروس دوره متوسطه اول به عنوان عملکرد تحصیلی دانش آموز در انتخاب شاخه و رشته تحصیلی او تأثیر دارد.

وی با اشاره به اینکه ماهیت دوره متوسطه اول ماهیتی عمومی است و هدف تحصیل تا پایان سال نهم عمومی در نظر گرفته شده است اظهار داشت: عملکرد تحصیلی دانش آموز در این دوره به عنوان ملاک و عامل در زمینه انتخاب رشته تعریف می‌شود.

رئیس اداره مشاوره تربیتی، تحصیلی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مشاوران باید طی جلسات متعددی با دانش آموزان وضعیت بازار کار، شناخت نسبت به مشاغل و ارزیابی خود دانش آموز را برای او تعریف کنند، گفت: همچنین والدین دانش آموز باید در چند جلسه دعوت و در زمینه انتخاب رشته دانش آموزان ارزیابی شوند.

وی با بیان اینکه توزیع نا متوازن در انتخاب رشته‌ها باعث می‌شود در برخی از رشته‌ها تورم نیروی انسانی به وجود آید، افزود: کل دانش آموزان پایه نهم باید بر اساس امکانات و نیاز جامعه توزیع متناسب در انتخاب رشته را داشته باشند.

ایزدی با اشاره به اینکه 11 هزار دانش آموز پایه نهم در استان خراسان جنوبی مشغول به تحصیل هستند، بیان داشت: در جهت توزیع متوازن رشته‌ها؛هدایت تحصیلی باید به صورت منطقه‌ای باشد.

وی ادامه داد: هدایت تحصیلی امری فرآیندی است و باید از ابتدای ورود دانش آموز به مدرسه انجام شود تا بتواند بهترین انتخاب را برای آینده خود داشته باشد.