سید ابوالقاسم بنیهاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه عشایر کوچنده به مردمی اطلاق میشود که بهطور همزمان سه ویژگی ساخت اجتماعی عشیرهای مبتنی بر سلسلهمراتب ایلی، اتکای اصلی معاش به دام و دامداری و شیوه زندگی شبانی مبتنی بر کوچ را دارا باشند، گفت: مسئولیت دیگری که عشایر بر عهدهدارند، تولید و رفع نیاز بخشی از احتیاجات کشور است.
رئیس اداره امور عشایری نهاوند با اشاره به اینکه عشایر از قدیم یک قشر تولیدکننده و مایه برکت برای کشور بودهاند، اظهار داشت: در دورانی که مسئولان جمهوری اسلامی سعی در بازسازی کشور دارند، عشایر باید این توان را حفظ کنند و بالا ببرند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نهاوند دارای دو ایل ترکاشوند و حسنوند است، گفت: نهاوند دارای ۱۳ سامانه عشایری مگسه، چشمه خطا، گنداب، سینه سیاه، دره روغن، جنگه، پشته، بهاره، هفتچشمه، خشکا خوره، چشمه نی، بنفشه و دره مهدی است که برای رفاه این قشر اداره امور عشایری هرساله اقداماتی انجام میدهد.
وی آبرسانی با تانکر به محل استقرار عشایر، توزیع آرد برای طبخ نان، ترمیم جادههای مورداستفاده عشایر، لایه روبی چشمهها، احداث آبشخور، سرویس بهداشتی و زیر چادری را مهمترین اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و گفت: شهرستان نهاوند هماکنون دارای ۶۰ کیلومتر جاده عشایر است.
بنیهاشمی بابیان اینکه عشایر نهاوند دارای ۶۰۰ هزار رأس دام هستند گفت: این عشایر سالانه ۴ هزار تن فراورده پروتئینی «گوشت» تولید میکنند.
رئیس اداره امور عشایری نهاوند افزود: عشایر در شهرستان نهاوند سالانه ۸۰۰ تن انواع فرآورده لبنی ماست، دوغ، کره، پنیر، کشک و روغن مرغوب تولید و به بازار مصرف عرضه میکنند.