به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، غلامحسين الهام سخنگوي الهام كه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن مي گفت، اظهار داشت: تجميع انتخابات هزينه انساني و مالي دارد و از آنجا كه بايد همزمان با انجام سرشماري نفوس و مسكن 1385 كل كشور برگزار شود هماهنگي مي طلبد.
وي با بيان اين مطلب در پاسخ به سوالي درخصوص ارائه لايحه يك فوريتي براي عدم تجميع انتخابات كه نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي از آن سخن گفته بود، افزود: مجلس طرح برگزاري همزمان انتخابات را تصويب كرد و شوراي نگهبان قانون اساسي نيز آن را مغاير با شرع وقانون نشناخت اما نمي دانم چرا هنگامي كه هنوز اين مصوبه ابلاغ نشده بحث از لايحه جديد مي شود.
الهام اضافه كرد: اگر مجلس شوراي اسلامي آماده پذيرش لايحه اي براي عدم برگزاري همزمان انتخابات بود به اين سرعت طرح برگزاري همزمان انتخابات سومين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا و انتخابات چهارمين دوره مجلس خبرگان رهبري را تصويب نمي كرد.
سخنگوي دولت خاطر نشان كرد: طرح مذكور در شرايطي به تصويب رسيد كه تاريخ برگزاري انتخابات مجلس خبرگان بوسيله وزارت كشور و شوراي نگهبان در 26 آبان ماه تعيين شد و مجلس تكليف كرد كه انتخابات شوراها نيز در همين زمان برگزار شود كه اين مسئله بامخالفت دولت مواجه شد.
وي در تشريح علل مخالفت دولت با طرح مذكور به ذكر برخي اشكالات موجود در آن پرداخت و گفت: مصوبه مجلس در حقيقت به جاي قانونگذاري به حوزه اجرايي وارد شده و زمان برگزاري انتخابات را تعيين كرد كه اين كار در حوزه اختيارات نهاد قانون گذاري نيست.
الهام ديگر اشكالات طرح تجميع انتخابات را همزماني برگزاري انتخابات مياندوره اي مجلس شوراي اسلامي با دو انتخابات مورد اشاره عنوان كرد و گفت: مقتضيات و دستگاههاي نظارتي 3 انتخاباتي كه در آبانماه سال جاري برگزار مي شود، متفاوت است و اين مسئله باعث مي شود انتخابات به نحو مطلوبي انجام نشود.
"همچنين قرار است سرشماري نفوس و مسكن 1385 كل كشور در آبان ماه برگزار شود كه حجم اين كار بسيار بالا است و نيروي عظيمي از دولت بايد صرف آن شود كه برگزاري 3 انتخابات دركنار اين كار بزرگ نيازمند ايجاد ستاد هماهنگي دردولت است كه هزينه مالي و انساني را بر ما تحميل مي كند".
الهام درعين حال خاطر نشان كرد: دولت باوجود همه هزينه ها و نگراني ها دولت پر كاري است و خود را تابع قانون مي داند و به همين دليل انتخابات را در موعد مقرر بر اساس مصوبه نمايندگان ملت برگزار مي كند.
خبرنگاري از سخنگوي دولت درباره قول رييس جمهور براي افزايش حقوق بازنشستگان سازمان تامين اجتماعي سوال كرد كه الهام پاسخ داد دولت علاقه مند است حداقل دريافتي براي همه بازنشستگان تامين شود؛ چرا كه اداره زندگي با سقف در آمدي فعلي اين افراد كه معمولا در اين موقعيت اجتماعي هزينه هاي اضافه اي نيز دارند، كاري دشوار است.
وي درعين حال مشكل اصلي وزارت رفاه را براي افزايش حقوق بازنشستگان تحت پوشش تامين اجتماعي كمبود منابع مالي عنوان كرد و ابراز اميدواري كرد: وزارت خانه مسوول از هر روش مناسب از جمله كاهش هزينه هاي زائد و پيگيري سياست مالي انقباضي دولت منابع مالي اين كار را تامين كند.
خبرنگاري از سخنگوي دولت در خصوص ترميم كابينه سوال كرد كه الهام پاسخ داد رييس جمهوردرميثاق نامه خود شرطي را قرار داد كه بر اساس آن بايد كارنامه يك ساله اعضاي خانواده دولت مورد ارزيابي قرار گيرد.
وي افزود: اين كار همزمان با سالگرد تشكيل دولت نهم از هفته گذشته آغاز شده و توفيق و كارآمدي دستگاهها و ايفاي وظايف و تعهدات مديران دولت درحال بررسي است كه روال منطقي وطبيعي خود را طي مي كند و در زمان مناسب به داوري منتهي مي شود.
الهام اضافه كرد: مهم اين است كه همه اعضاي دولت در چارچوب عهدي كه با مردم بسته اند در بذل توان براي خدمت به آنها به وظايف خود عمل كنند و ارزيابي كارنامه آنها الزاما به معناي تغيير در تركيب كابينه نيست بلكه تغيير يا عدم تغيير پس از بررسي هاي دقيق و كارشناسانه صورت مي گيرد و ترميم كابينه هنگامي اجرا مي شود كه راهي جز اين كار نباشد.
سخنگوي دولت در خصوص اجراي مصوبه دولت براي تخفيف 50 درصد به سفرهاي خارجي دانشجويان كه از طريق هوا صورت مي گيرد گفت: دولت و رييس جمهور اين مسئله را تا اجراي كامل پيگيري مي كنند.
الهام افزود: بعد از دريافت گزارش درباره عدم اجراي اين مصوبه كه منوط به تصويب شوراي عالي هواپيمايي كشور شده بود موضوع پيگيري شد و مشخص شد معطلي در اجراي سريع اين كار مربوط به تصويب نامه بود.
وي تصريح كرد: بر اساس آخرين پيگيري ها مصوبه شوراي عالي هواپيمايي كشور براي ارايه به وزارت راه و ترابري آماده شد ه و تا آخر هفته جاري ابلاغ مي شود و بدون ترديد مصوبه مذكور تا آخر سال به طور كامل عملياتي خواهد شد.
خبرنگاري از سخنگوي دولت درباره نظارت بر شركتهاي دولتي براي جلوگيري از گراني كالاها و خدمات سوال كرد كه الهام پاسخ داد: دولت به آنچه كه گفته پايبند است و تثبيت قيمتها درشركتهاي دولتي را پيگيري مي كند.
وي افزود: هيچ شركت دولتي نرخ محصولات توليدي و خدمات خود را افزايش نداده و حق اين كار را نداشته است و برخي شركتها كه اين كار را كرده اند، قيمتهاي خود را به گذشته باز گرداندند.
سخنگوي دولت تصريح كرد سازمان تعريزات حكومتي بر روند جلوگيري از گراني كالاها و خدمات دولت نظارت كرده و با تخلفات برخورد قاطعانه داشته كه گزارش اين كار به دولت ارايه شده اما در عين حال چنانچه مواردي اعلام شود پيگيري خواهد شد.
وي در ادامه متذكر شد وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، با وجود مشكل منابع مالي خود امسال تصميم گرفت بر اساس برنامه عدم افزايش نرخ خدمات دولتي مصوبه مربوط به افزايش تعرفه نرخ خدمات درماني و پزشكي را اجرا نكند.
الهام اضافه كرد آنچه مربوط به بخش خصوصي و آزاد مي شود، بر اساس قانون مصوب سال 1382 مجلس شوراي اسلامي از سوي تعزيرات صنفي قابل پيگيري كه اختيار رسيدگي به گرانفروشي ها و تخلفات دراين حوزه به آنها واگذار شده است.
سخنگوي دولت از همه كساني كه حقوق آنها توسط شركتهاي خصوصي تضييع مي شود خواست به مراتب تعريزاتي صنوف مراجعه و شكايت خود را ارايه نمايند.
به گزارش مهر، غلامحسين الهام درادامه نشست خبري خود در پاسخ به خبرنگاري كه با اشاره به اظهارات دكتر احمدي نژاد مبني بر اينكه ايران خاك سوريه را به خاك خود مي داند خواستار واكنش دولت به حمله احتمالي اسراييل به سوريه و احتمال بهره گيري از حربه نفت در اين خصوص شد گفت: موضعي كه آقاي رييس جمهور راجع به تهاجم وحشيانه رژيم صهيونيستي و اشغالگر اعلام كردند درواقع تعهد كشور اسلامي به بيانيه سازمان كنفرانس اسلامي درمكه بود.
وي ياد آور شد در اين اجلاس اعضاي سازمان كنفرانس اسلامي در بيانيه اي اعلام كردند كه كشورهاي اسلامي از يك وحدت و يكپارچگي سياسي و امنيتي برخوردارند و تهاجم به يك كشور اسلامي تهاجم به همه كشورهاي اسلامي است.
وي تاكيد كرد: تجاوزگران به لبنان وسوريه هر سه كشور اسلامي ديگر بايد انتظار واكنش جدي و همه جانبه را از كشورهاي اسلامي داشته باشند.
سخنگوي دولت استقرار نيروهاي ناتو درجنوب لبنان راتهديد كل منطقه خواند و گفت: بايد همه كساني كه مي توانند و همه سازمانهاي بين المللي مسوول تامين صلح و امنيت بين المللي به مسووليت خود عمل كنند.
وي تاكيد كرد راه حل مساله لبنان توقف تجاوزات است و قطعنامه بايد مشكلات و ريشه هاي بحران را مورد توجه قرار دهند بدون توجه به ريشه بحران حل بحران ممكن نيست.
الهام افزود: قطعنامه ها بايد عادلانه باشد حقوق مرزي و امنيت شهروندان تامين شود و از قتل عام غير نظاميان و مردم جلوگيري شود.
وي با بيان اينكه اتفاق لبنان همه اقوام اين كشور را در بر گرفته و محدود به مساله مسلمانان نيست گفت: اگر اين بحران متوقف نشود مسوليت عواقب دفاع از سرزمين و كشورهاي اسلامي به آنها خواهد بود. وي تاكيد كرد تا كنون هيچ يك از سازمانهاي بين المللي تا اين اندازه مورد اتخاذ افكار عمومي دنيا نبوده اند.
الهام درپاسخ به خبرنگاري كه از اظهار نظر سينيوره نخست وزير لبنان مبني بر اينكه منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان در تحليل اوضاع لبنان از حد خود خارج شده است پرسيد گفت: اقوال تاييد نشده را مورد ارزيابي قرار ندهيد مطالبي كه به صورت ناقص و نادرست و نارسا و مبهم بيان مي شود مبناي داوري نيست.
وي افزود: هم مقامات لبنان به استقلال و تماميت ارضي لبنان وحقوق مسلم يك كشور مستقل توانمند پايبند و موضع ما نيز همين است.
الهام تاكيد كرد ما گفته ايم قطعنامه و تصميمات بايدمبتني بر اجماع باشد كه خود طرفهاي لبناني نيز آن را پذيرفته باشند پس حمل اختلاف نيست. اين مداخله نيست بلكه دفاع از مباني مشترك است.
وي افزود: ما خواهان ورش هايي هستيم كه حقوق لبنانيان را به رسميت بشناسد و آنچه مورد توافق لبنانيها است مورد توافق ما نيز هست.
الهام تصريح كرد مهم كوتاه كردن دست تجاوز و حفظ حقوق مسلم لبنانيها و احياي حقوق از دست رفته آنها است. سخنگوي دولت در پاسخ به سوال خبرنگارمهر از اخباري مبني بر جابجايي سخنگوي وزارت خارجه پرسيد گفت: آقاي آصفي همچنان سخنگوست ظاهرا تا سخنگويي هست آصفي هم هست.
وي افزود: آقاي آصفي سخنگوي مجرب است و از نظر دولت و وزارت خارجه هنوز سخنگوي وزارت خارجه است.
وي درپاسخ به خبرنگاري كه خواستار موضع گيري صريح دولت در خصوص بازپس گيري باغ قلهك از انگليس و جزيره سازي امارات درخليج فارس شد گفت: آقاي آصفي هم راجع به جزيره و هم باغ قلهك توضيحات لازم را داده است و مساله تازه اي اتفاق نيافتاده است.
وي در پاسخ به اين خبرنگار هرگونه تعهد وزارت خارجه به سفارت انگليس مبني بر ممانعت از بازستاندن باغ قلهك تكذيب كرد.
سخنگوي دولت همچنين از پيگيري جدي موضوع استرداد الواح باستاني دوره هخامنشي با طرح دعوا از طريق وكيل و پيگيري از طريق يونسكو خبر داد.
الهام در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد وضعيت بنزين دركشور ما كي مشخص مي شود گفت: هنوز توضيحات دو هفته قبل من درخصوص بنزين سر جاي خود است مردم هم كه دارند زندگي مي كنند مشكلي هم ندارند.
وي گفت: ما يك مشكل كل درخصوص بنزين داريم كه مصرفمان را بايد تنظيم كنيم.
الهام اعلام كرد: دولت در ساماندهي سيستم حمل و نقل دو گانه كردن سوخت خودروها براي كاهش مصرف سوخت فعال است و اميدواريم در پايان سال و سالهاي بعد نتيجه اش را ببينيم. هر وقت راجع به بنزين تصميم گرفتيم به موقع اطلاع رساني مي كنيم.
خبرنگاري پرسيد شنيده ام پيگيري ميثاق نامه دولت شروع شده است آيا وزيري از آن تخلف كرده است؟ الهام گفت: ما هنوز در ابتداي كاريم، مانمي توانيم مثل معلي باشيم ورقه را نخوانده نمره بدهيم.
سخنگوي دولت در آستانه روز خبرنگار در پاسخ به اين سوال كه انتظار دولت نهم از خبرنگاران چيست گفت: توفيق قلم بر سلاح آرزوي ماست. اميدواريم بهترين سلاح قلم باشد و قلم در خدمت عدالت قرار گيرد.
الهام خطاب به خبرنگاران گفت: براي همه شما قلمهايي عدالت محور، حق نويس وشجاع و شفاف و در خدمت تعالي و پيشرفت كشور و انسان آروز مي كنيم و اميدواريم توفيقاتتان جاودانه باشد. وي افزود: شما بخشي از تاريخ را مي سازيد.
الهام تاكيد كرد: ما هم به نقادي هاي درست و شفاف شما احتياج داريم و از هر نوع نقد مبني بر داوري علمي و عادلانه حمايت مي كنيم و آن را خدمتي بر دولت مي دانيم.
وي گفت: آنچه مورد قبول هيچ كس نيست كتمان حقيقت و تخريب چهره حقيقت است.