حجت الاسلام مصطفي پورمحمدي در نخستين همايش مشاوران در امور فرهنگي و روحانيت استانداران سراسر كشور گفت : آنچه در دنياي معاصر به سمت آن مي رويم محصول ذهن و اراده انسانهاست و هر كس كه اراده انسان ها را تسخير كند اوست كه سرنوشت انسان را رقم مي زند.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حجت الاسلام پور محمدي وزير كشور در همايش يك روزه مشاوران در امور فرهنگي و روحانيت استانداران سراسر كشور اظهارداشت: حركت ممتاز و برجسته اصيل انساني حركتي است كه در حوزه تفكر و انديشه و گفتمان صورت مي گيرد و اين اوج تحولات اجتماعي است.

وي افزود: آنچه در دنياي معاصر به سمت آن مي رويم محصول ذهن و اراده انسانها است و هركس كه اراده انسانها را تسخير كند اوست كه سرنوشت انسان را رقم مي زند.

پورمحمدي خاطرنشان كرد: توليد قدرت با اراده هاست. مولفه هاي قدرت در امنيت ملي و اجتماعي و فرهنگي بسيار است. سير و سرعت تحولات نشان مي دهد سهم شاخص فرهنگ بيش از ديگر مولفه ها است و اين سرعت آن قدر زياد است كه حتي صاحب نظران قادر به پيش بيني تحولات آتي نيستند.

وزير كشور با بيان اينكه ما بيشتر وقت خود را صرف مقدمه امور كرده ايم، تصريح كرد: ايجاد تشكيلات آنقدر وقت ما را مي گيرد كه موضوع مورد نظر ما در مقوله فرهنگ و ماموريت فرهنگي در حاشيه مي رود. دولت در طول زمان بزرگ شده و در مقابل آن بهره وري كاهش يافته است.

وي گفت: البته اين به معناي آن نيست كه ما به بودجه و ابزار نياز نداريم اما مهم زاويه ديد است و بايد با اين تعريف پيش برويم كه هدف چيست و چه مي خواهيم.

وزير كشور بازدهي فرهنگي را نسبت به بودجه سازمانهاي فرهنگي كه بيش از نيمي از بودجه آنان را بودجه فرهنگي تشكيل مي دهد،كم دانست و گفت: آنچه تعيين كننده و تاثير گذار است، نقش متوليان امور فرهنگي در اين بخش است.

پورمحمدي افزود: بايد نقشي را كه مي توانيم ايفا كنيم به بهترين شكل تعريف كنيم و نقطه ضعف هاي موجود را مورد توجه قرار دهيم و جلوي تكرار آنها را بگيريم.

وي خطاب به مشاوران استانداران در امور فرهنگي و روحانيت خاطرنشان كرد: شما مي توانيد قدرت عالي استان را در خدمت ايده خود قرار دهيد. شما بايد كارهاي مهم و نيازهاي اساسي استان را در اولويت قرار دهيد بنابراين نقش شما در تعيين اولويت هاي فرهنگي فوق العاده مهم است. 

وزير كشور توجه به امور فرهنگي را در فعاليت هاي اجرايي  مد نظر قرارداد و گفت: به عنوان مثال توجه به كارهاي عمراني و ساخت و ساز و آثار رواني آن در خانواده ها مي تواند حائز اهميت باشد. مي توانيم ذهن مجريان را به نحوي هدايت كنيم كه رفتار آنها نه تنها تخريب كننده نباشد بلكه مشوق و هموار كننده باشد.

پورمحمدي در پايان سخنان خود مجددا بر توجه به زاويه ديد به خصوص در بخش فرهنگي تاكيد كرد و افزود: انتظاراتي كه از دولت جديد وجود دارد بار مسئوليت مشاوران در امور فرهنگي و روحانيت را سنگين تر مي كند و ما در اين زمينه نيازمند مشورت هاي بيشتر هستيم.