جلال طالباني ريئس دوره اي شوراي حكومت انتقالي عراق با تاكيد بر تصميم مقامات عراقي براي گسترش روابط با ايران اعلام كرد: در سفر چند روز آينده به ايران ، قراردادهاي بزرگ تجاري و اقتصادي ميان ايران و عراق به امضا خواهد رسيد.

به گزارش خبرگزاري مهر، جلال طالباني درگفتگو با روزنامه الحيات چاپ لندن برتمايل عراق به بهبود روابط تجاري و اقتصادي با ايران و سوريه تاكيد و اعلام كرد: آمريكايي ها مخالف اين تصميم نيستند.
به نوشته اين روزنامه، طالباني كه تا چند روز ديگر براي امضاي قراردادهاي تجاري واقتصادي بزرگ با ايران و سوريه به اين كشورها سفرمي كنداعلام كرد: وي به عنوان واسطه براي نزديك كردن ديدگاهها واشنگتن و تهران عمل كرده است.
وي افزود: آمريكايي ها درحال حاضر 65 ايراني را در بازداشت خود دارند و وعده داده اند اين افراد با ميانجي گري آقاي حكيم آزاد خواهند شد.
الحيات افزود: طالباني اعلام كرده است، مذاكرات پنهاني ازچند هفته پيش درژنو ميان نمايندگان آمريكا و ايران آغاز شده است  كه مقامات ايران نيز در جريان آن هستند و اين مذاكرات براي جستجوي راه هايي براي حل مسائل امنيتي و تمام ابعاد ديگر انجام مي شود.
طالباني در مورد ادعاهاي آمريكا در مورد دخالت ايران درامور داخلي عراق گفت ، روابط ايران و آمريكا پيچيده و بغرنج است ، ما نمي خواهيم اين روابط پيچيده ولاينحل باشد، ما به نوبه خود براي بهبود روابط طرفين تلاش مي كنيم ، زيرا معقتديم بهبود روابط آمريكا و ايران به نفع عراق خواهد بود ، بنا به اطلاعات من ، گفتگوهايي هم  اكنون در سوييس ميان ايران و آمريكا در حال انجام است و ما هميشه پيام آوران خيرهستيم كه ابعاد مثبت را به ايراني ها و نيز به آمريكايي ها منتقل مي كنيم .
رئيس كنوني شوراي حكومت انتقالي عراق در پاسخ به اين سوال كه مذاكرات ميا ن ايران و آمريكا در مي گذشته متوقف شد، چه زماني آغازشده است ومحتواي آن چيست ؟ اظهار داشت : مدتي است آغازشده است چند هفته اي مي شود ، محور اين مذاكرات بر روي مسائل امنيتي نيست ، گفتگوها تمام ابعاد روابط را دربرمي گيرد.
طالباني درمورد اينكه به اعتقاد شما چه كسي در پشت صحنه اين گفتگوها قراردارد، گفت : من درامورايران دخالت نمي كنم ، سياست دولت ايران تنها در شوراي امنيت ملي به رياست آقاي خاتمي تعيين مي شود اما تمام اين تصميم گيريها تنها درصورت موافقت رهبري قابل اجرا خواهد بود ، زيرا دراين مسائل هيچ جرياني نمي تواند به تنهايي تصميم گيري كند.
وي در مورد تاثير روابط ايران  و آمريكا برعراق گفت ، قطعا گشايش درروابط آمريكا و ايران وبهبود آن و رفع تنش ازاين روابط اثرات مثبتي برعراق خواهد گذاشت.
ما خواستار توسعه و گسترش روابط با كشورهاي همسايه به ويژه ايران و سوريه  هستيم ، ما طرحهايي دراين زمينه داريم و به برادران همسايه خود اعلام خواهيم كرد، ايران اولين كشوري بود كه شوراي انتقالي عراق را به رسميت شناخت و هياتي را براي تبريك اعزام كرد.
رئيس حزب اتحاديه ميهني كردستان عراق با كم اهميت خواندن دوران فترت در روابط عراق و سوريه تصريح كرد: تمام اعضاي شوراي حكومت انتقالي دوستان سوريه هستند و شورا تمايل دارد سطح قرار دادهاي تجاري با سوريه را به سطحي فراتراز دوران رژيم صدام برساند.
طالباني وعده داد، خطوط لوله نفتي عراق به سوريه بار ديگر باز گشايي شود .
وي با تكذيب اعتراض برمر به عقد قراردادهاي ميان عراق و ايران در حوزه گاز گفت: قراردادي نبوده است كه برمر به آن اعتراض  كند ، برعكس ما از آقاي برمر خواستيم، خبرنگاران ايراني (مستند سازان) و 65 ايراني ديگر را آزاد كند، من و آقاي حكيم آزادي آنها را خواستار شديم و آنها وعده هاي خوبي به ما دادند .
ما در سفرآينده به ايران ، ديدارهايي با چند وزير ايراني براي عقد قراردادهاي تجاري و اقتصادي خواهيم داشت و آمريكايي ها نيز مخالفتي با اين ندارند.


وي در مورد اتهامات پياپي آمريكا بر ضد ايران و سوريه درباره  ورود مهاجمان به عراق از مرزهاي آنها گفت:  من نماينده آمريكايي ها نيستم ، شوراي حكومت انتقالي خواستار روابط بسيار خوب با ايران و سوريه است ، هرچند افرادي از دو كشور وارد عراق شده اند اما من مي دانم ايران ، سوريه و عربستان دراين كارنقشي ندارند ، ارزيابي من اين است كه ما بايد بهترين روابط را با سه كشور ايران ،سوريه و عربستان داشته باشيم ، انشاء الله در راس يك هيات براي برقراري بهترين روابط و امضاي قراردادهاي عظيم تجاري و اقتصادي به تهران و دمشق خواهم رفت .
طالباني در مورد اينكه ايران در كنفرانس مادريد وعده داده بود با اعزام ميليونها زائر در توسعه عراق مشاركت كند و آيا اين مساله در سفر شما به تهران بررسي خواهد شد ، يا اينكه فشارهاي آمريكايي آن را به تاخير خواهد انداخت و آيا بحث در مورد مسائل امنيتي به تاخير خواهد افتاد،  اظهار داشت : اين ما بوديم كه مرزهاي خود را  به روي زائران ايراني باز كرديم و من از ايراني ها خواستم تصميم گذشته خود درجلوگيري از سفر زائران به عراق را لغو كنند ، زيرا ايراني ها در گذشته به دو دليل از اعزام زائر به عراق جلوگيري  مي كردند: عدم صدور ويزا توسط سفارت عراق در تهران و ديگري اينكه هيچ روابط رسمي ميان دو كشور نبود ، ما با يك توافق ويژه با ايران ، آنها را به اعزام زائر تشويق كرديم .
طالباني در پايان افزود: ما معتقديم ورود ميليونها زائر ايراني به عراق ، به رشد اقتصاد ما كمك خواهد كرد و آنها از حقيقت اوضاع عراق نيزمطلع خواهند شد.