دكتر سيد محمود فاطمي عقدا در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: با دستيابي به تكنولوژي ساخت خانه هاي پليمري در كشور ، پژوهشكده سوانح طبيعي پيشنهاد ساخت خانه هاي پليمري امن را در مناطق حادثه خيز ارايه داده است.
وي در خصوص ويژگي هاي منحصر به فرد اين سازه ها ، گفت: خانه هاي پليمري با روش علمي كارآمد و درصد اطمينان بالا، با هزينه اي در حدود يك پنجم سازه هاي فعلي و با سرعت ساخت و مقاومت بسيار بالا ساخته مي شود كه مي توان از اين سازه براي اسكان موقت و دائم مردم در مواقع قبل و هنگام بروز سوانح و بلاياي طبيعي بهره جست.
رئيس پژوهشكده سوانح طبيعي كشور با اشاره به برنامه هاي اين پژوهشكده در سال جاري ، يادآور شد: توسعه اقدامات مطالعاتي در ارتباط با شناخت خطرپذيري ، تهيه نقشه خطرخيزي كشور اعم از لرزه اي و ژئوتكنيك لرزه اي ، تهيه اطلاعات و آمار مناطق داراي رانش زمين ، از جمله برنامه هاي مطالعاتي پژوهشكده سوانح طبيعي كشوردرسال 85 است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين،در بحث آسيب پذيري سازه هاي موجود، با همكاري دفتر همكاري فناوري رياست جمهوري در سال گذشته، سيستم ارزيابي كارآمد و مطابق علم روز دنيا از روسيه خريداري و هم اكنون دانش و فناوري آن از اين كشور به ايران وارد شده و متخصصان داخلي آموزش هاي لازم را فراگرفته اند بنابراين در آينده نزديك مي توان شاهد تشخيص ميزان و نوع آسيب پذيري سازه هاي موجود از اين طريق در داخل كشور بود.
فاطمي عقدا در ادامه به توسعه فعاليت هاي آموزشي و تعريف دوره هاي جديد در اين پژوهشكده اشاره كرد و گفت: در اين زمينه رشته هاي شناخت خطر و مديريت بحران براي سطوح مختلف اعم از متخصصان، مديران و عموم مردم طراحي شده است. همچنين براي اولين بار در رشته امداد سوانح، بيش از 100 دانشجو در مركز آموزش علمي- كاربردي پژوهشكده سوانح طبيعي كشور به طريق پودماني پذيرفته شده و از ابتداي مهر امسال آموزش مي بينند.
به گفته وي ، با همكاري پژوهشكده سوانح طبيعي و دانشگاه هاي كشور اقداماتي در جهت افزايش توان فني مهندسي بخش بازسازي و ساخت سازه ها انجام شده و در آينده نزديك دوره هاي بازسازي و ساخت در سطح مديريت برگزار خواهد شد.
رئيس پژوهشكده سوانح طبيعي كشور در خصوص آخرين اقدامات صورت گرفته در بخش تحقيقات و مطالعات كاربردي اين مركز عنوان كرد: بخش پيش بيني و هشدار زلزله از سال گذشته در اين پژوهشكده ايجاد شده و به لحاظ دستيابي به تجهيزات و روش هاي علمي جدبد به نتايج خوب و قابل قبولي در اين زمينه دست يافته ايم. همچنين بخش پيش بيني و هشدار سيل و طوفان نيز به تازگي راه اندازي شده و مراحل جذب نيرو و متخصص را طي مي كند.
وي با اشاره به تاسيس مركز اطلاعات و مدارك سوانح طبيعي در كشور ، هدف از ايجاد اين مركز را ايجاد بستر مناسب براي ورود دانش جديد براي جمع آوري اطلاعات و نيز ايجاد حافظه سازماني خواند و افزود: هم اكنون اطلاعات و مستندات زلزله هاي رودبار ، منجيل و بم در اين مركز موجود است. همچنين اطلاعات و آمار زلزله اخير لرستان نيز در حال جمع آوري بوده و بزودي در قالب مستندات در اختيار علاقمندان قرار مي گيرد.