رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم به مدیران دارالقرآن‌های سراسر کشور توصیه کردکه با بالا بردن بهره‌وری صرفه‌جویی وساماندهی ظرفیتهای مردمی اجرای اقتصاد مقاومتی را در حوزه فعالیت‌های خود پیگیرکنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی قره‌شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم در نخستین روز اجلاس سراسری مدیران دارالقرآن‌های استانی کشور، طی سخنانی با اشاره به جایگاه تعیین‌کننده سازمان دارالقرآن‌الکریم در تحولات قرآنی کشور گفت: امروز بسیاری از تصمیمات مهم قرآنی کشور با حضور سازمان اتخاذ می‌شود و نقش آن در فعالیت‌های قرآنی کشور به گونه‌ای است که نادیده گرفتن این مجموعه قرآنی عملا برای هیچ نهادی مقدور نیست.

وی با اشاره به روند تحولات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در سازمان دارالقرآن‌الکریم به تغییرات جدید در معاونت‌های این نهاد قرآنی اشاره کرد و گفت: مرحله جدید طراحی تغییرات ساختاری سازمان را در سال ۹۴ آغاز کردیم و از ابتدای سال ۹۵ نیز آن را به اجرا گذاشته‌ایم تا به کمک این تغییرات و شرح وظایف جدید، تداخلات و ناهماهنگی‌های موجود را رفع کنیم.

قره‌شیخلو همچنین تشکیلات قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی را با دارا بودن ۵۵۰ پست، بزرگ‌ترین شبکه قرآنی کشور توصیف کرد. وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در خصوص بهینه‌سازی امکانات سخت‌افزاری سازمان دارالقرآن گفت: در حوزه منابع مالی نیز تلاش کرده‌ایم تا با جذب منابع دیگر، از میزان وابستگی مالی خود به سازمان تبلیغات بکاهیم.

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم به امضای ۱۶ تفاهم‌نامه همکاری بیت سازمان و سایر دستگاه‌های اجرایی کشور طی سال ۹۴ اشاره کرد و در این خصوص افزود: این برنامه جزء سیاست‌های سازمان است و استفاده از ظرفیت سایر نهادها در پیشبرد اهداف قرآنی کشور امسال نیز با قوت ادامه خواهد داشت.

قره‌شیخلو از برنامه‌ریزی برای اجرای ۱۰۰ عنوان برنامه ذیل ۱۰ فصل در سال جاری خبر داد و گفت: نقش‌آفرینی سازمان دارالقرآن‌الکریم به عنوان نهاد مجری برنامه‌های قرآنی به گونه‌ای بوده که همواره به عنوان مبدع بسیاری از برنامه‌ها شناخته شده است و سایر نهادهای قرآنی نیز از برنامه‌های سازمان الگوبرداری کرده‌اند.

وی برنامه‌هایی همچون «با قرآن در رمضان»، «چاپ قرآن توسط خیّران» و برگزاری «اردوهای استعداد‌های درخشان» را از جمله این برنامه‌ها دانست.

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم به اهتمام این سازمان به موضوع تربیت قرآنی، طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: نموداری در این خصوص تهیه و برای آیت‌الله العظمی جوادی آملی ارسال کردیم که بحمدالله مورد توجه ایشان واقع و منجر به تشکیل جلسه‌ای در حضور این مرجع عالیقدر و بهره‌مندی برنامه‌ریزان سازمان از رهنمودهای ایشان در خصوص اجرای طرح تربیت قرآنی شد.

قره‌شیخلو توجه به ریشه‌های فرهنگی مسائل کشور را در اصلاح امور ضروری دانست و با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۵ به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام وعمل» توسط رهبر معظم انقلاب، افزود: اگر قرار است اقتصاد، سیاست و یا هر مقوله دیگری در کشور اصلاح شود باید ابتدا به ارتقای فرهنگی در آن حوزه پرداخت و متولیان امور قرآنی در کشور مسئولیت خطیری در این خصوص بر دوش دارند.

این قاری ممتاز قرآن کریم در این باره افزود: تأثیرات فعالیت‌های قرآنی باید در حوزه‌های اجتماعی، خانواده و ارتباطات انسانی دارای نتایج مشهود و ملموسی باشد و برای این منظور وجود پیوست تربیتی برای تمام فعالیت‌های کشور ضروری به نظر می‌رسد.

وی از مدیران دارالقرآن‌های استانی کشور خواست تا با افزایش بهره‌وری، صرفه‌جویی، تقویت روحیه جهادی و پاس داشتن بیش از پیش حرمت بیت‌المال، اقتصاد مقاومتی را در فعالیت‌های خود لحاظ کنند.

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم توسعه استفاده از ظرفیت‌های مردمی و خیران را از برنامه‌های اصلی دارالقرآن‌ها دانست و در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری همایش ۲ هزار حافظ قرآن دارای مدرک تخصصی در سال گذشته گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش‌ها استفاده از ظرفیت بالقوه این افراد در تحقق مطالبه رهبر انقلاب در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم بود تا طی اقدام داوطلبانه و خودجوش آنها تعداد قابل توجهی جلسه مردمی برای تحقق این خواسته، توسط این حافظان قرآن تشکیل و اداره شود.

قره‌شیخلو اشاره‌ای هم به تولید محصولات قرآنی در کشور کرد و با ابراز گلایه از تولید محصولات مشابه و تکراری افزود: نسل جدید کشور اکنون از ما عرضه محصولاتی را طلب می‌کند که بر مبنای تکنولوژی‌های جدید تولید شده باشد و ما باید به این سمت حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه پشتوانه پژوهشی و کارشناسی طرح‌های قرآنی کشور باید تقویت شود، افزود: بسیاری از فعالیت‌ها به صورت سنتی آغاز شده و متأسفانه به همان صورت نیز ادامه دارد.