به گزارش خبرنگار مهر، مهناز مظاهری ظهر سه شنبه در حاشیه سومین گردهمایی گروه های دانشجویی حامی محیط زیست کشور که در دانشگاه لرستان برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالات خبرنگار مهر اظهار داشت: اولین قدم سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه پژوهش ایجاد شوراهای راهبردی پژوهشی است که برای این منظور بعد از تهیه آیین نامه مربوطه کمیسیون های زیرمجموعه این شورا و کمیته های تخصصی معاونت های مربوط تشکیل شد.
وی به تعیین اولویت های پژوهشی بعد از تشکیل شورای راهبردی حفاظت محیط زیست اشاره کرد و افزود: این اولویت های پژوهشی بر اساس نیازها و مشکلات کشور از سوی معاونت های تخصصی تعیین و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصویب شدند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اولویت های پژوهشی حوزه محیط زیست به وزارت علوم و دانشگاه های مختلف کشور ابلاغ شد و بودجه خاصی برای انجام پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در نظر گرفته شد.
مظاهری تصریح کرد: برای انجام پژوهش هایی که با توجه به مشکلات مقطعی در یک منطقه ایجاد می شود برنامه ریزی هایی صورت گرفته است که مطابق این برنامه تا کارهای پژوهشی در مورد علت وقوع این مشکلات مقطعی انجام نشود نباید در آن زمینه تصمیم گیری کرد.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات زیست محیطی از توان دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی کشور و گروه های دانشجویی استفاده خواهیم کرد، یادآور شد: برای انجام کارهای پژوهشی در حوزه محیط زیست پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار در نظر گرفته شده و مجوز آن توسط وزارت علوم صادر شده است.
مظاهری با اشاره به اینکه برای فرهنگسازی در حوزه محیط زیست نیز شوراهای راهبردی و کمیسیون ها و کمیته های تخصصی راهبردی تشکیل شده است، ادامه داد: با کمک سازمان های مردم نهاد و شبکه های دانشجویی بحث فرهنگسازی در حوزه محیط زیست را ارتقاء خواهیم داد.
وی به در دستورکار بودن موضوع راه اندازی شبکه های دانشجویی در حوزه فرهنگسازی حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش با سازمان حفاظت محیط زیست همگام و هماهنگ بوده که در این راستا ۳۳ کتاب محیط زیستی تدوین کرده است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: کتابی با نام «انسان و محیط زیست» به عنوان درس دو واحدی دوره یازدهم در مدارس توسط شورای عالی آموزش و پرورش تهیه شده و مشغول برنامه ریزی برای سرفصل های آن هستیم همچنین برای تدریس اختیاری یا اجباری دو واحد درسی در دانشگاه ها با وزارت علوم رایزنی هایی صورت گرفته است.
مظاهری به اضافه کرد: برای تدریس دو واحد درسی مرتبط با موضوع محیط زیست در دانشگاه های علوم پزشکی و دوره های مربیان مهدکودک برنامه ریزی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه برای مبارزه با پدیده زوال بلوط سال گذشته یک میلیون نهال بلوط با کمک سازمان داوطبین هلال احمر در کشور کاشته شد، بیان داشت: با کمک سازمان جنگل ها و مراتع به دنبال بررسی مشکلات پدیده زوال بلوط از جمله علت وجود قارچ سیاه در جنگل ها هستیم.