به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمانشاه، یک سال و اندی پیش ستادی از سوی مدیریت ارشد قضائی استان با نام ستاد تالیف قلوب تشکیل شد.
این ستاد با نامی نو، گویی رسالتی نو اما ریشه دار در اعماق قرون را دنبال می کند. ریشه دار از این جهت که ناظر به سنت عریقی از دوردست های تاریخ بشر است و نوین از این جهت که با توجه به حواشی آن از سوی سودجویان راهی ایمن تر را برای رسیدن به هدف دنبال می کند.
دانیال هودرجی معاون فرهنگی دادگستری کل استان کرمانشاه با بیان مطالب فوق ادامه داد: شاید خیلی از ذهن ها با نام "خون صلح" یا "خون بس" و یا نامهایی از این دست بیگانه نباشد اما این ستاد عنوانی تازه بر خود می بیند و به شرط انصاف هم نامی برازنده تر است هم از حیث ساختار ادبی آن و هم از نظراهداف منطوی در رسالت آن؛ گویی خون صلح و خون بس تنها تلاشی برای توقف سیر خونین سفک دماء است. اما " تألیف قلوب " افق بسیار بلندتری از این تلاش را ترسیم می کند یعنی مفهوم بسیار اعم از آن که یکی از محصولات آن هم توقف آن سیر خونبار است.
وی افزود :وقتی قلب ها به هم الفت پیدا کنند آنقدر برکات و خیرات از آن سر می زند که تحقق آن را امیر بیان جناب علی روحی فداه سخت تر و تبعا" ارزشمند تر از نقل کوه ها می داند.
معاون فرهنگی دادگستری خاطر نشان ساخت : به دیگر سخن خون صلح و خون بس شاید دنبال ختم یک پرونده جنایی و قضائی است اما تألیف قلوب در صدد ختم یک مخاصمه! و می دانیم هر دشمنی و تخاصمی خود به تنهایی مستعد خلق پرونده های دیگری است که دستگاه قضایی را به چالش می کشاند . حتماً شنیده و دیده ایم که به سبب وقوع یک قتل ولو غیر عمد و حتی خطای محض هم گاهی روستایی خالی از سکنه شده تا عواقب آن دامنگیر افراد بیشتری نشود ، قتلهای انتقامی به آتش کشیدن مزارع ، منازعات بی حد و مرز و ...
هودرجی تصریح نمود : اگر تألیف قلوب به نیکی دریافته شود در کنار ختم یک پرونده قتل ، شاهد ختم این احتمالات و اخبار هم خواهیم بود.
این مقام مسئول اضافه کرد: ستاد تألیف قلوب دادگستری کل استان که طرحی ابتکاری در کشور است از پاییز سال ۹۳ آغاز به کار کرده که تاکنون توانسته است از خزان ۴۰ باغ زندگی جلوگیری کند یعنی ممانعت از فروپاشی حداقل ۴۰ خانواده که با تصور و تجسم عواقب بسیار خطرناکی که فروپاشی و بی سرپرستی، یک خانواده را تهدید می کند. این رقم یعنی ، جلوگیری از فجایع فراوانی که هر کدام می تواند بابی برای ورود پرونده های بزهکاری و ... به مراجع قضائی باشد. آن هم مصالحه بدون هیچ تالی فاسد و بدون هیچگونه حواشی و سوء استفاده های احتمالی در این حوزه.
هودرجی در پایان یادآور شد: البته این نکته را نباید از نظر دور داشت که ورود دادگستری به این مقوله از باب اشراف تجربی علمی و نیز مدیریت رفتار و روشهاست نه اینکه تصور شود وجه جزائی و شمشیر بازدارنده قضا و عدل در نیام رفته بلکه احکام قصاص نفس که به سازش و مصالحه منجر نمی شود با قاطعیت اجرا گردیده است همزمان با اعمال و احقاق که وجوه عبرت و بازدارندگی آن انکار ناپذیر است تمسک به اهرم اخلاق هم که شراب نوشین تشنگی جامعه است در دستور کار قرار گرفته تا شمیم ملکات صلح و گذشت و عفو شامه اجتماع را بنوازد. هم اکنون ۶۴ فقره قتل عمد نیز در حال پیگیری و مذاکره برای اصلاح ذات البین است.