آخرین تلاش ها برای تعطیلی معادن شن و ماسه ،بررسی گود حاشیه برج میلاد در شورای عالی شهرسازی و... از مهم ترین اخبارشهری این هفته بود .

به گزارش خبرنگار مهر، این هفته در شورای عالی شهرسازی در خصوص گود بلاتکلیف میلاد تصمیم گیری شد .مهدی چمران رییس شو رای شهر تهران با اشاره به بررسی فاز ۲ برج میلاد در شورای عالی شهرسازی گفت: این موضوع در کمیسیون ماده پنج مطرح شده و قرار است در شورای عالی شهرسازی در خصوص فاز ۲ برج میلاد تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه داد: پیش از این نیز اعضای شورا در خصوص گود رها شده برج میلاد تذکر داده بودند، نزدیک به دو سال می‌شود که این گود بلاتکلیف مانده است و ممکن است خطرآفرین شود و درست نیست در فضای اطراف برج میلاد یک گود رهاشده وجود داشته باشد.

چمران با بیان اینکه در جلسه اخیر کمیسیون ماده پنج طرح‌هایی که برای فاز ۲ برج میلاد پیشنهاد شده مورد بررسی قرار گرفت، گفت: ارتفاع پیش‌بینی شده برای فاز ۲ مورد انتقاد بود، زیرا نباید برج دیگری، برج میلاد را تحت‌تاثیر قرار دهد و این با هدف احداث برج میلاد متضاد است.

وی تاکید کرد: معاون وزیر راه و دبیر شورای عالی شهرسازی با بیان اینکه موضوع فاز ۲ برج میلاد بسیار مهم است درخواست کردند این موضوع در شورای عالی مورد بررسی قرار گیرد که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، زیرا نیاز به مطالعات و بحث‌های کارشناسی بیشتری دارد.

مخفی کاری حساب و کتاب ها به فساد ختم می شود

این هفته رحمت الله حافظی در خصوص فساد در شهرداری ها گفت :   در شورای شهر گزارش حسابرسی های سازمان ها و شرکت های شهرداری تهران در حال بررسی است. سال گذشته تعدادی از این گزارشات از طریق رسانه ها در اختیار شهروندان قرار گرفت اما امسال برای ممانعت از انتشار این گزارشات، بر روی گزارشات مهر محرمانه زده شد تا مبادا این آمار و اطلاعات در اختیار مردم و رسانه ها قرار گیرد .

حافظی بابیان اینکه مخفی نمودن اطلاعات مالی و دستگاه ها و مدیریت شهری از مردم کاملا اشتباه است، تاکید کرد: برخورد با متخلف و قاطعیت در این راه باید در کشور به سنت تبدیل  شود تا هیچ مدیری نتواند فساد مالی ایجاد کند . بدون شک مخفی کردن، آسیب زا است و اعتماد عمومی را سلب می کند. به شفاف سازی اعتقاد کامل داریم. ممکن است یک مدیر با تحکم و قلدری مجموعه ای را مدیریت کند اما به مجرد رفتن او از آن مجموعه تمامی موارد مالی افشا می شود زیرا با فعالیت شبکه های اجتماعی دیگر نمیتوان این انحرافات و خطاها را مخفی نگه داشت .

وی درباره وجود فساد در شهرداری تهران نیز گفت: اگرچه فساد ممکن است در برخی از ادارات حاکم باشد اما در شهرداری تهران بیش از سایر نهادهاست ، تایید کننده این مساله تعداد شکایت های موجود در دیوان عدالت اداری از شهرداری تهران است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران بابیان اینکه برای جلوگیری از فساد موجود در شهرداری تهران باید زیرساخت های الکترونیکی شدن خدمات فراهم شود، افزود: متاسفانه فساد در بدنه شهرداری تهران وجود دارد و کسی نمی تواند مانع از آن شود گویا اراده ای برای این کار وجود ندارد این فساد با تغییر رویه مدیریتی کنونی قابل حل است تا مدیریت بعدی با عزم جدی در صدد رفع آن باشد.

ریشه یابی خودکشی های خیابانی

 این هفته بعد از خودکشی های پی در پی در فضاهای های شهری مرتضی طلایی ،نایب رئیس شورای شهر تهران گفت:باید به جای آنکه به شیوه‌های خودکشی بپردازیم، به علت بروز خودکشی در کشور پرداخته شود. متاسفانه خودکشی در ملاءعام یکی از بدترین شیوه‌های خودکشی است و ما باید مشخص کنیم چرا شرایط اجتماعی ما به گونه‌ای شده که برخی افراد با بدترین نوع به این معصیت دست می‌زنند.

وی اضافه کرد: بررسی جنبه‌های روانی خودکشی‌هایی که در ملاءعام و در فضاهای شهری اتفاق می‌افتد نیاز به پژوهش‌های اجتماعی دارد و نمی‌توان به سادگی در خصوص آن اظهارنظر کرد. باید سوابق این افراد و علل محیطی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به رفتار شهروندانی که در معرض چنین اتفاقاتی قرار می‌گیرند، گفت: شهروندان به جای آنکه فعالیت‌های بازدارنده انجام دهند و با صحبت با فردی که قصد خودکشی دارد او را از این کار باز دارند، دوربین‌های تلفن همراه خود را روشن کرده و از این حرکت تصویربرداری می‌کنند که این باعث می‌شود این فرد بیش از نیت اولیه ترغیب به انجام این کار شود. بارها شده وقتی نیروهای امدادی و پلیس به صحنه رسیده‌اند با صحبت فرد را از خودکشی بازداشته‌اند، اما مردم تنها ناظر آرام صحنه‌های خودکشی هستند و به عنوان تماشاگر بیشتر فرد را تحریک می‌کنند.

انتقاد به نگاه تزئینی به پیاده راه سازی

این هفته اقبال شاکری ،رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران، گفت:ایجاد پیاده راه ها باید با مطالعه دقیق موضوعات اجتماعی،حمل و نقلی و کسب و کار واقتصادی صورت گیرد نه آنکه تنها جنبه زیبایی داشته باشد.

او پیرامون بحث پیاده ر اه سازی، گفت: چندین بار در این باره تذکر داده ام و این بار هم می گویم که وظیفه سازمان زیبا سازی پیاده راه سازی نیست بلکه ساماندهی میادین است.

شاکری ادامه داد : پیاده راه سازی یک امر تخصصی و حمل و نقلی است و باید با مطالعه دقیق موضوعات اجتماعی و فرهنگی و ترافیکی صورت گیرد.

وی افزود: آیا امروز که خیابان ۳۰ تیر به پیاده راه تبدیل شده، وقتی که از شهروندان تلف می شود تا از این خیابان عبور کنند در نظر گرفته شده ؟مشکلاتی که برای کسبه به وجود می اید مد نظر قرار گرفته است؟

گودال های معادن شن و ماسه به 138 متر رسیده است

این هفته همچنین رحمت اله حافظی پس از بازدید معادن شن و ماسه منطقه ۱۸ شهرداری تهران، گفت: در این بازدید علاوه بر فرماندار تهران، نماینده دادستان تهران، معاون قضایی دادگستری تهران و نمایندگانی از شرکت آب و فاضلاب، سازمان محیط زیست و صنعت و معدن و تجارت و تعدادی از اعضای شورایار منطقه ۱۸ حضور داشتند.

وی با بیان اینکه بازدید امروز به دنبال مکاتبه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با معاون قضایی دادگستری تهران در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه صورت گرفته است، اظهار کرد: در این مکاتبه اعلام شد که پیگیری های انجام شده برای توقف فعالیت معادن شن و ماسه با حکم منع تعقیب مواجه شده است و از آنجا که شرایط این معادن به دلیل برداشت غیرمجاز و منقضی شدن زمان برداشت از این معادن در وضعیت اضطرار قرار دارد از این رو باید هر چه سریعتر تمامی فعالیت های این معادن متوقف شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه عمق گودال های این معادن ۴۰۰ هکتاری به جای ۳۵ متر به ۱۳۸ متر رسیده است، تاکید کرد: شکاف هایی در دیوارهای این گودال ها ایجاد شده و از آنجا که فاصله این گودال ها در برخی از نقاط کمتر از چهار متر با رودخانه کن است از این رو تهدیدی جدی برای منطقه بالادستی است به طوری که در صورت طغیان رودخانه کن و از بین رفتن دیوار حائل بین رودخانه و گودال، دامنه تخریب علاوه بر واحدهای مسکونی اطراف تا فرودگاه مهرآباد گسترش خواهد یافت.

توجه ویژه به احیای رودخانه

در این هفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از توجه ویژه به احیا و ساماندهی رودخانه‌های شهری خبر داد.

علیرضا جاوید با بیان اینکه یکی از اولین قدم‌ها در راستای احیا و ساماندهی رودخانه‌های پایتخت، ایجاد بوستان نهج‌البلاغه در حوالی رود دره فرحزاد بود، گفت: بوستان جوانمردان در منطقه 5 و 22 نیز که در حوالی روددره کن ایجاد شده، از دیگر برنامه‌های شهرداری برای احیای رودخانه‌ها بوده است.

او با اشاره به وقوع سیلاب در تهران، گفت: هنوز30 سال از سیل تجریش نگذشته است، ولی خطرات بالقوه سیلاب در کمین شهر تهران است و ممکن است دوباره پایتخت در معرض سیل بزرگی قرار گیرد.

در جلسه این هفته شورای شهر تهران مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب با ارائه گزارشی از عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در استان تهران یک‌چهارم آب کشور آب تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه در 30 سال گذشته شاهد رشد 3 درصدی مصرف آب در تهران بوده‌ایم، گفت: سرانه مصرف آب در تهران نسبت به سرانه مصرف آب در کشورهای دیگر بسیار بالا است و حتی در روزهای گرم تهران 3 میلیون و 400 هزار متر مکعب که به مانند یک دریاچه است، آب در تهران مصرف می‌شود.

تهران با بیان اینکه 1600 میلیارد ریال پروژه برای سال 1395 طراحی کرده‌ایم گفت: در شهر تهران تعدادی مشکلات داریم که با درایت و حمایت شورای شهر می‌توانیم اتفاقات خوبی را در حوزه آب و فاضلاب تهران رقم بزنیم.

پرورش درخصوص انتقال آب سد ماملو به شبکه آب گفت: این پروژه به طول 30 کیلومتر به بهره برداری رسید و چند روز پیش نیز وزارت بهداشت طی نامه‌ای به مدت 2 ماه آب این سد را مورد پایش قرار داد و نهایتا تایید کرد که کیفیت آب این سد در وضعیت خوبی قرار دارد و امیدواریم بتوانیم وضعیت کیفیت آب سد را به حد پایدار برسانیم.

پرورش با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود کمیسیونی در شورا تشکیل شود تا بر روند اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب پایتخت نظارت کند، گفت: پیشنهاد می‌شود شهرداری پساب را برای آبیاری فضای سبز از سازمان بخرد و این موضوع را طی مکاتبه‌ای به اطلاع شورای شهر رساندیم تا وضعیت فاضلاب‌ها تعیین تکلیف شود اما هنوز این مهم رخ نداده اما دقت داشته باشید که برج‌های بلندی که در تهران ساخته می‌شوند، نیازمند فاضلاب هستند و باید این سیستم فاضلاب آنها زودتر تکمیل شود.