نهاوند- مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند از راه‌اندازی سامانه یکپارچه بهداشت و درمان در نهاوند خبر داد و گفت: مردم نهاوند صاحب شناسنامه الکترونیک سلامت می‌شوند.

مهرداد سلگی در گفتگو با خبرنگار مهر  با اشاره به راه اندازی سامانه سیب (سامانه یکپارچه بهداشت) در واحدهای تحت پوشش این مجموعه، گفت: مردم این شهرستان با تشکیل پرونده های الکترونیکی در سامانه سیب از شناسنامه الکترونیکی سلامت برخوردارمی شوند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند بابیان اینکه کار این سامانه به‌زودی شروع خواهد شد، گفت: این سامانه با بالاترین سطح فناوری و استفاده از توان متخصصان مجرب کشور از سال ۱۳۹۲ تاکنون طراحی و به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

سلگی کارکردهای این سامانه را مدیریت جمع‌آوری، ذخيره، پردازش، بازیابی و توزيع اطلاعات واحدهای ارائه‌دهنده خدمت شامل اطلاعات مکانی، امکانات و تجهیزات، تعمیرات و استانداردهای مربوطه در دوره‌های زمانی مختلف، مدیریت اطلاعات ارائه‌دهندگان خدمت شامل نقش‌ها و سطوح دسترسی، مدیریت اطلاعات دریافت‌کنندگان بر اساس بانک‌های اطلاعاتی موجود در سطح ملی و محلی و ارائه خدمات سلامت بر اساس سن، جنسیت، علائم خطر، بیماری‌ها، محل ‌سکونت، خانوار، پیگیری‌ها از طریق ابزارهای در دسترس ارائه‌دهندگان خدمت و غیره عنوان کرد.

وی گفت: ارائه گزارش‌های دوره‌ای روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه بر اساس رخدادهای ثبت‌شده در سیستم و دسته‌بندی اطلاعات بر اساس رخدادهای مورد درخواست مانند بیماری‌های غیر واگیر بر اساس سن و جنس، ارائه خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی مانند ویزیت، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه برحسب نیاز واحدهای مربوطه و مدیریت مالی واحدهای ارائه‌دهنده خدمت از دیگر امکانات این سامانه است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند تاکیدکرد: این شناسنامه های الکترونیکی حاوی اطلاعات کاملی از بیماریها، سوابق نسخ، جراحی، واکسیناسیون، بیماریهای مزمن و برخی موارد دیگر خواهد بود.

سلگی اضافه کرد: تمام اطلاعات مربوط به خانوارها، نوع خدمات بهداشتی درمانی موردنیاز در مراکز و پایگاه های سلامت جامعه و خانه های بهداشت در سامانه سیب وارد و ثبت می شود و تمام پوشه های خانوار و دفاتر مربوط به تمام خدمات و برنامه های بهداشتی درمانی جمع آوری خواهد شد.