خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : پيامدهاي بحران لبنان زاويه عملكرد طرحهاي آمريكا را تنگ تر خواهد كرد .

به گزارش خبرگزاري مهر قطعنامه 1701 در روز يازده آگوست در شوراي امنيت سازمان ملل درباره توقف جنگ افروزي رژيم صهيونيستي و درگيري ها صادر شد كه با موافقت دولت لبنان و رژيم صهيونيستي همراه گرديد و روز 23 مردادماه به مرحله اجرا گذاشته شد. بر اساس مفاد اين قطعنامه از دولت لبنان و UNIFIL خواسته شده است تا نيروهايشان را در منطقه‌ جنوب لبنان ميان خط آبي و رود ليطاني مستقر كنند و حزب ا.. را موظف به خلع سلاح مي داند . در قسمتي ديگر از اين قطعنامه آمده است :

- هيچ نيروي خارجي در لبنان بدون موافقت دولت لبنان وجود نخواهد داشت .

- فروش يا عرضه‌ سلاح يا موارد مرتبط نظامي به لبنان تنها با صدور مجوز از دولت لبنان خواهد بود .

- ارائه‌ تمام نقشه‌هاي باقي مانده از زمين‌ها مين‌گذاري شده در لبنان به سازمان ملل كه تاكنون در تصرف اسرائيل بوده است.

- شوراي امنيت از دولت لبنان براي تامين مرزهايش و ديگر وروديهاي اين كشور به منظور جلوگيري از ورود سلاح يا موارد مرتبط به لبنان بدون اجازه‌ اين كشور درخواست مي‌ كند و همچنين از UNIFIL نيز براي همكاري با دولت لبنان در صورت لزوم بر طبق بند 11 درخواست مي شود .

مفاد فوق بي شك آثار و پيامدهايي را متوجه طرفهاي درگير و يا كشورهاي ثالث خواهد كرد . در اينجا سعي مي كنيم بحران لبنان و پيامدهاي احتمالي آنرا بر هر يك از طرفها مورد بررسي قرار مي دهيم . 

دولت لبنان و حزب ا.. :

با صدور قطعنامه 1701 ، پاره اي از توانمنديهاي نظامي حزب ا.. محدود مي گردد و به دولت لبنان سپرده مي شود و در مقابل بخش سياسي فعاليتهاي حزب ا.. تقويت مي گردد .

كارنامه موفق مقاومت حزب ا.. موقعيت آن را در داخل و خارج به مثابه يك قدرت پايدار تقويت خواهد كرد .

درجه همگرايي حزب ا.. با ساير طيفهاي لبنان در مورد سياست داخلي و خارجي افزايش مي يابد .

دولت لبنان از لجام گسيختگي و طايفه گرايي فاصله خواهد گرفت و به سمت تقويت دولت مركزي پيش خواهد رفت و بسياري از كشورهاي منطقه و اروپايي حامي اين جريان خواهند بود .

رژيم صهيونيستي :

با استقرار نيروهاي نظامي لبناني و بين المللي ، بهانه هاي رژيم صهيونيستي در ايجاد حملات نظامي از جانب حزب ا.. بسته مي شود .

تل آويو با اطمينان خاطر از پشتيباني شوراي امنيت ممكن است دست به طراحي اقداماتي مشابه عليه ساير كشورها بزند .

نظام دفاعي اسرائيل به تقويت پدافتد خود براي مقابله با موشكهاي كوتاه برد از طريق سيستمهاي پيشرفته همانند ليزر اهتمام خواهد ورزيد .

كاهش توليد در شمال مناطق اشغالي فلسطين به واسطه حملات موشكي حزب ا.. پيش بيني رشد اقتصادي پنج درصدي در سال 2006 را به چهار درصد تقليل خواهد داد .

سوريه و ايران :

اقدامات نظامي اسرائيل در غزه و سپس در جنوب لبنان عليه حزب ا.. هشدار و زنگ خطري براي دمشق شد تا سقف آمادگي خود را براي مقابله با چنين تحركاتي افزايش دهد .

دولت ايران و سوريه براي مقابله با تهاجماتي نظير جنوب لبنان سقف همكاريهاي نظامي خود را افزايش خواهند داد و تمهيدات و قدرت بازدارندگي خود را بالا خواهند برد .

كشورهاي عربي :

افكار عمومي تقاضا براي برخورد ميانه رويانه با تجاوزات رژيم صهيونيستي را در بين كشورهاي عربي كاهش خواهد داد .

انتقاد اعراب از حزب ا.. در آغاز جنگ و روند رو به موفق مقاومت چهره منفي را از كشورهاي منتقد ارائه داد . اين كشورها براي ترميم وجهه از دست رفته در بازسازي لبنان مشاركت جدي ايفا خواهند كرد .

حساسيت كشورهاي عرب منطقه نسبت به سياستهاي ايران بيشتر خواهد شد و براي برقراري توازن قدرتي به ويژه در صحنه لبنان از قدرت مالي استفاده خواهند كرد . 

آمريكا : 

بوش و تيم همراهش با توجه به مقاومت قابل توجه حزب ا..، طرحهاي خود را در منطقه با احتياط به پيش خواهند راند .

واژه هاي دموكراسي، تروريسم و حملات پيشگيرانه در استراتژي سياست خارجي آمريكا، جايگاه خود را از دست خواهند داد .

ساير كشورهاي شوراي امنيت حداقل در دوران باقي مانده رياست بوش بر كاخ سفيد ، به آساني به پيشبرد طرحهاي واشنگتن امتياز نخواهند داد .

در مجموع پس از تحولاتي كه پس از حادثه يازده سپتامبر بر منطقه گذشته است و با بحران لبنان كليه بازيگران ملي و منطقه اي و پيرامون با احتياط به بازيگري خواهند پرداخت . در اين بين زاويه عملكرد كشورهاي مهاجم مثل اسرائيل و آمريكا بيشتر از ساير رقبا تنگ تر خواهد شد،زيرا بيشتر برگه هاي بهانه اي كه بر اساس آن طرحهايشان را به پيش مي بردند را خرج كرده اند .