به گزارش خبرنگار مهر، عزیز اله شهیدی فر بعدازظهر یکشنبه در نشست تخصصی توسعه هواشناسی کاربردی (تهک) کشاورزی افزود: طی دو سال از شروع طرح تهک کشاورزی در مازندران با بهکارگیری صحیح از اطلاعات هواشناسی شاهد کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی در برخی از بخشهای کشاورزی بودهایم.
وی اظهار داشت: و در سال جدید نیز با اعتماد به پیشبینیهای هواشناسی زمان پیک نشاء برنج به ۱۰ روز عقبتر موکول شد تا از ایجاد خسارات به خزانه برنج جلوگیری شود و خوشبختانه تا الآن نشاء بیش از ۹۰ در اراضی استان به پایان رسید.
وی در ادامه افزود: با توجه به شرایط ویژه اقلیمی مازندران تنوع محصولات کشاورزی راداریم و تنوع این محصولات باعث میشود به دانش هواشناسی و اطلاعات و پیشبینیهای آن بهصورت مستمر در طی سال احتیاج داشته باشیم و این امر با تلاش مجموعه هواشناسی استان و کارشناسان کشاورزی بهخوبی در این مدت صورت گرفته است.
شهیدی فر یادآور شد: امیدواریم با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود شاهد افزایش تولیدات کشاورزی در بخشهای مختلف و تأمین امنیت غذای کشور باشیم.
وی در ادامه به بیان نقش و جایگاه هواشناسی در زندگی روزمره و تأثیرگذاری آن در زندگی عامه و همچنین در تصمیمگیریهای کلی استان پرداخت و گفت: امروزه کمتر کسی هست که به نقش و جایگاه هواشناسی و اهمیت آن در صنعت، کشاورزی، محیطزیست و گردشگری واقف نباشد.
وی بابیان اینکه در سال جدید با بکار گیری بهموقع توصیههای هواشناسی، شاهد کاهش خسارات بودهایم، خواستار ارتباط هرچه بیشتر دستگاههای تصمیم گیر و تصمیمساز با هواشناسی شد.
حقیقت معاون شبکه پایش و مدیر سامانه تهک سازمان هواشناسی با اشاره به تاریخچه شکلگیری تهک و وظایف آن افزود: استان مازندران درزمینهٔ هواشناسی کشاورزی جزو استانهای استان موفق در کشور بوده و کمک به کاربر نهایی (کشاورزان)، نیازسنجی و تهیه داده و اطلاعات و اطلاعرسانی به زبانی ساده و در کمترین زمان ممکن از مراحل مختلف طرح تهک است.
وی افزود: مازندران با ایجاد ارتباط با اتحادیههای مرتبط در بخش کشاورزی و کارشناسان جهاد کشاورزی با کاربران نهایی این بخش مستقیماً اطلاعرسانی میکند.
به گفته حقیقت، برای بهرهمندی هر چه بیشتر کاربران نهایی باید دورههای آموزشی برگزار شود تا این عزیزان نهایت استفاده را از این بخش داشته باشند.