به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا موسوی بعدازظهر دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت فعالیت واحدهای آلاینده اردبیل تصریح کرد: هر چند آلایش واحدهای صنعتی در بخش آب و خاک نیز دیده میشود اما بیشترین میزان به فاضلاب مرتبط است.
وی با اشاره به شناسایی ۲۶ واحد آلاینده صنعتی در استان اضافه کرد: تهیه فهرست واحدهای آلاینده با هدف محافظت از سرمایههای محیطزیست انجام میشود.
به گفته مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان بعد از تهیه لیست، کارشناسان اداره کل با بازرسی و نظارت بر عملکرد واحدهای آلاینده مشاورههای لازم را در اختیار واحدها قرار میدهند.
موسوی با تأکید به اینکه استانداردسازی فعالیتها با پیوست زیستمحیطی یک ضرورت است و اغماض نمیشود، ادامه داد: انتظار میرود واحدهای صنعتی به رعایت مؤلفههای زیستمحیطی در فعالیت خود توجه داشته باشند.
وی متذکر شد: دستورالعمل فعالیت استاندارد و مطابق با مؤلفههای زیستمحیطی تدوین شده و میتواند در اختیار واحدهای تولیدی و صنعتی قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان تأکید کرد: محیطزیست به صورت مستمر فعالیت واحدهای آلاینده را رصد میکند و از سویی انتظار میرود در صورتی که واحدی تعطیل شده و یا غیر فعال است مراتب از طریق دستگاههای مرتبط اطلاعرسانی شود.
موسوی تعداد واحدهای آلایندهای که سال گذشته از لیست صنایع آلاینده خارج شدهاند را چهار مورد برشمرد و متذکر شد: از سال گذشته فقط یک واحد جدید صنعتی وارد لیست صنایع آلاینده شده است.
وی افزود: صنایع آلاینده موظف هستند عوارضی را بهبه اداره کل امور مالیاتی پرداخت کنند تا در اختیار شهرداریها و دهیاریها جهت توسعه همان منطقه قرار گیرد.
به گفته مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان در حال حاضر تمامی واحدهای آلاینده استان برای اخذ عوارض آلایندگی سال جاری به سازمان حفاظت از محیطزیست کشور معرفی شدهاند.