مجید ملانوروزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام خبر برگزاری چهار دوسالانه در سال ۹۵ گفت: امسال سال برگزاری دوسالانه هاست و ما چهار دوسالانه خوشنویسی، کاریکاتور، عکس و حجم را برگزار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: از روزی که بنده به مرکز هنرهای تجسمی آمدم بنا را بر این گذاشتم که دوسالانه ها با همکاری تشکلها و انجمنها برگزار شود و در این دوره نیز این دوسالانهها با همکاری انجمن خوشنویسی، انجمن نگارگری، خانه کاریکاتور و انجمن عکاسان برگزار میشود.
ملانوروزی با اشاره به اینکه دوسالانهها در نیمه دوم سال برگزار میشود درباره زمان برگزاری دوسلانه خوشنویسی گفت: این دوسالانه چون در قزوین که پایتخت خوشنویسی ایران است برگزار میشود در هفته قزوین در شهریور ماه برگزار خواهد شد چراکه مسئولان استان بنا دارند برنامههای دیگری نیز در کنار این دوسالانه داشته باشند و یک جشن فرهنگی در شهرشان همزمان باشد.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه چند انجمن مانند انجمن نگارگری از تاریخ برگزاری انتخاباتش مدتها گذشته و تقریبا غیر قانونی به فعالیت خود ادامه میدهند و همکاری مرکز هنرهای تجسمی با این انجمنها در برگزاری دوسالانهها چگونه خواهد بود؟ توضیح داد: دقیقا بنا به همین ملاحظه ما در برگزاری دوسالانهها علاوه بر همکاری با انجمنها از اساتید خارج از انجمنها نیز دعوت کردیم تا ما را همراهی کنند. هر دوسالانه باید برآیند کلیه فعالیتهای آن هنر در طی دو سال باشد برای همین ما به تعامل با همه هنرمندان نیاز داریم. ما سعی میکنیم از همه پتانسیلها استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، در برگزاری دوسالانهها طی این سالها گاه وقفههایی ایجاد شده است. سومین دوسالانه خوشنویسی شهریور سال ۹۳ در قزوین برگزار شد و امسال در زمان مقرر برگزار خواهد شد اما دهمین دوسالانه کاریکاتور سال ۹۲ برگزار شد و یازدهمین دوره آن با یک سال تاخیر به دبیری مسعود شجاعی طباطبایی در چهار بخش آذرماه در مشهد و تهران برگزار خواهد شد.
نهمین دوسالانه نگارگری نیز در سال ۹۳ برگزار شد و امسال دهمین دوره آن برگزار میشود.
سیزدهمین دوسالانه عکس نیز بهمن ماه سال ۹۳ برگزار شد و این دوره چهاردهمین دوره برگزاری آن خواهد بود.
آثار ایرانی برای نمایش در موزه های برلین و روم هنوز انتخاب نشده است
اما از روز یکشنبه که روزنامه مصری الاهرام چاپ قاهره در مقالهای در مورد نمایش آثار هنری که قرار است از موزه هنرهای معاصر تهران در موزه های برلین و روم به نمایش درآید که در میان آنها آثار مهمی از گنجینه موزه شامل آثاری از پابلو پیکاسو، خوان میرو، اندی وارهول، جکسون پولاک، مارک روتکو و فرانسیس بیکن و همچنین مجسمههایی از آلبرتو جاکومتی به چشم میخورد، نوشت در ایران نیز بار دیگر این موضوع بر سر زبانها افتاد. هر چند این تفاهم نامه سال گذشته منعقد شد و نمایش آثار نیز در آذرماه امسال رخ می دهد اما همین که اثر «نقاشی دیواری روی زمینه قرمز هندی» اثر جکسون پولاک که به رقمی معادل ۲۵۰ میلیون دلار آخرین بار قیمت گذاری شد در میان آثار است شاید صحبت از حمل و نقل و بیمه این آثار را به میان بیاورد.
مدیر کل هنرهای تجسمی درباره این موضوع نیز به خبرنگار مهر گفت: نمایش آثار گنجینه کشورهای مختلف در دیگر کشورها همیشه مرسوم بوده است. بالاخره ما یک گنجینهای در اختیار داریم که دنیا مایل است آن را ببیند. ما با بهترین بیمهگذار آثار هنری این آثار را بیمه میکنیم که سخت گیریهای فراوانی در زمینه حمل و نقل و... دارند. حتی میدانید که طبق اصول سختیگرانه بیمه، در هر هواپیما بیش از هشتصد هزار دلار اثر نمیتواند جا به جا شود و برای همین یک نمایشگاه چهار هواپیما استفاده میشود. ضمن اینکه آنها در انتخاب شرکتهای حمل و نقل هوایی هم استانداردهای خود را دارند و هر شرکت هواپیمایی این مسئولیت را قبول نمیکند.
ملانوروزی ادامه داد: اما در واقع ما به دنبال نمایش آثار هنرمندان خودمان در دیگر کشورها هستیم. اگر به تنهایی میخواستیم آثار ایرانی را در کشوری مثل برلین نمایش دهیم به هر حال باید به یک گالری بسنده میکردیم چون هنر ایران در خاورمیانه شناخته شده است اما در دنیا آنقدر شناخته شده نیست که امکان نمایش در یک موزه را داشته باشد. در حال حاضر اما امکان دیده شدن ۳۰ اثر ایرانی در موزه های دنیا در کنار ۳۰ اثر خارجی گنیجینه موزه هنرهای معاصر فراهم است.
وی همچنین درباره انتخاب آثار ایرانی و خارجی برای نمایش در این موزه در آلمان گفت: آثار خارجی را خود کارشناسان ایتالیایی و آلمانی انتخاب کردند ضمن اینکه اینها همان آثاری است که سال گذشته در نمایشگاه «ذهنیت ملموس» در موزه هنرهای معاصر به نمایش در آمد و هر کدام هم به صورت انفرادی از کشور خارج شدهاند و در جای دیگر به نمایش در آمدهاند.
ملانوروزی ادامه داد: اما درباره آثار ایرانی قرار است یک تیم کارشناسی این آثار را انتخاب کنند که بتوانند چهار تا پنج دوره هنر ایران را نمایندگی کنند.
وی درباره نمایش آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر در داخل نیز گفت: ما در هر نمایشگاه و در لابی موزه همیشه بخشی از گنجینه را نمایش میدهیم.