در جریان سفر رسمى هئیت عالی رتبه دولت افغانستان به چین، شش سند همکارى در حضور سران دو هئیت، توسط وزیران دو کشور به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل  از «اطلس»، «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت و حدت ملی افغانستان، به طور رسمی با «لی که چانک»، نخست‌وزیر کشور چین و دیگر سران این کشور دیدار و گفتگو کرد.

 محور‌های اصلی این مذاکرات نقش چین در پروسه صلح افغانستان، کمک به نیرو‌های امنیتی کابل در عرصه تجهیز این نیرو‌ها، خصوصا تجهیز نیروی هوایی و نیرو‌های ویژه، همکاری در بخش‌های توسعه‌ای و هم‌چنین سرمایه‌گذاری تاجران چینی در عرصه‌های زراعت، تکنولوژی و آی‌تی در افغانستان بود.

در جریان این دیدارها شش سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید. یکی از این تفاهم نامه ها ساخت کمر بند ی است که برای افغانستان این زمینه را مهیا می‌سازد تا تبدیل به مرکز ترانزیت در منطقه شود. چین با این پروژه، زمینه‌های رشد اقتصادی را برای افغانستان مهیا می‌کند.

امضاء تفاهمنامه تولید و صدور زعفران افغانستان به چین نیز یکی دیگر از این تفاهمنامه است که باعث می شود پس از این زعفران افغانستان بازار پرجاذبه‌ای را در چین به دست آورد. توافق‌نامه‌ای که در این زمینه بین وزرای زراعت چین و افغانستان به امضا رسید، امکان فروش زعفران افغانستان را در چین مهیا می سازد.

 لازم به ذکر است که چین، در حال حاضر روابط گسترده و محکمی با افغانستان دارد. در کنار حضور در عرصه‌های اقتصادی و تجارتی، کشور چین جز چهار کشوری است که در گفتگو‌های چهارجانبه برای ایجاد نقشه راه، درجهت تامین صلح در افغانستان تلاش همه‌جانبه کرد.

 گفتنی است که مقام‌های دولتی چین هم‌چنین با رهبری گروه طالبان نیز گفتگو کرده‌اند. به نظر می‌رسد تلاش چین برای زمینه‌سازی تفاهم و گفتگو میان دولت افغانستان و مخالفان، ناشی از نگرانی این کشور از نفوذ افراط‌گرایی در منطقه «سین کیانگ» این کشور باشد.

  دولت چین تلاش می‌کند با ایجاد فضای با ثبات در افغانستان از نفوذ افراط ‌گرایی در منطقه آشوب‌زده سین کیانگ خود، جلوگیری کند.