به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آستان قدس، در دیدار ظهر سه شنبه، جمعی از اسقفهای مسیحی بندیکت کشورهای اروپایی و آفریقایی با مدیر امور زائرین خارجی آستان قدس رضوی، بر لزوم تبادل آرا بین ادیان و مذاهب به ویژه روابط اسلام و مسیحیت تاکید کردند.
در این دیدار که روابط میان مسلمانان و مسیحیان محور گفتگو قرار گرفت، سید محمد جواد هاشمی نژاد اظهار کرد: با وجود همه اشتراکاتی که میان ادیان و مذاهب وجود دارد ما شاهد ایجاد تفرقه گروهی میان ادیان الهی هستیم.
مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی ادامه داد: ما شاهد تلاش برای دور نگاه داشتن اندیشمندان ادیان الهی از یکدیگر به دلایل گوناگون هستیم و تلاش میشود به جای نقاط مشترک به افتراقها تکیه شود، در حالی که اشتراکات ادیان الهی بسیار زیاد است و همین سبب نزدیکی ملتها می شود.
هاشمی نژاد با بیان اینکه هر نوع تبادل نظری با مسیحیت بسیار ثمربخش است، افزود: آنچه مهم است فضاسازی و ایجاد ارتباط با سایر ادیان است و هرچه بشریت به سمت معنویت سوق داده شود، در تححق آرمانهای بشری نزدیکتر خواهیم شد.
وی اظهار کرد: این دیدار فرصت مغتنمی است تا مراکز فرهنگی سایر کشورها با یکدیگر متحد شده و این نیازمند ایجاد حلقه وصلی میان ادیان الهی است.
مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی در بخشی دیگر از سخنانش، اظهار کرد: سالانه قریب 3 میلیون مسلمان غیر ایرانی و 10 هزار توریست غیر مسلمان از اقصی نقاط دنیا به این مکان مشرف می شوند.
وی ادامه داد: حرم مطهر رضوی، تنها زیارتگاه بزرگ ایران است که مستقل و با مخارج و نذورات مردمی اداره می شود و بیشترین مخارج آن نیز صرف ترویج فرهنگ اسلامی می شود.
هاشمی نژاد گفت: جای خالی ارتباط با سایر ادیان در این مکان مشهود است و ما امیدواریم با تداوم این ارتباطات بتوانیم جای خالی این فضا را جبران کنیم.
امیدواریم تعامل بین مسیحیان و مسلمانان در سالهای آتی افزایش پیدا کند
در ادامه یکی از راهبان مسیحی و رهبران کلیسای کاتاولیک درکشور کنیا گفت: در کنیا رایزنی های فرهنگی بسیار فعال است و امیدواریم تعاملات بین مسیحیان و مسلمانان در سالهای آتی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: تلاش و خدمت برای دستیابی به عدالت و صلح در جهان با خشونت سازگاری ندارد و برای این امر لازم است که همه به برادری و مشارکت در جوامع پایبند باشند.
در این دیدار که جمعی از راهبان مسیحی بندیکت جهان از کشورهای فرانسه، آلمان، کنیا و استرالیا حضور داشتند از موزه مردم شناسی و قرآن آستان قدس رضوی دیدن کردند.
شایان ذکر است؛ این افراد برای شرکت در هفتمین دوره گفتگوی کاتولیک و شیعه توسط موسسه بین المللی مطالعات اسلامی حوزه علمیه قم وارد ایران شده اند.