به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی ارشاد ایلام، ماجد فاضل الزبون در حاشیه برگزاری جشنواره فرامرزی مطبوعات در در رابطه با روزنامه های فعال در عراق افزود: بعد از سقوط نظام در کشور عراق سازمان ها و احزاب مختلفی با ظهور بازرگانان و تاجران شکل گرفتند وبه دلیل نبود یک قانون منظم هر کدام از این گروه ها یک روزنامه راه اندازی کردند.
وی ادامه داد: به دلیل این بی نظمی ها روزنامه های بیشماری در عراق در مقطع های مختلف شکل گرفته که اکثر آنها به سمت و سوی سیاسی کشیده شده است وخط مشی انتخابات در این کشور را رقم زدند.
ماجد فاضل الزبون در ادامه گفت: این روزنامه که بدون هیچ قانونی شکل گرفتند بعد از مدت ها به دلیل از دست دادن حمایت مالی، کاهش قیمت نفت و عدم وجود نیروهای متخصص از میدان خارج شده و تعداد آنها از صدها روزنامه به ١٠ روزنامه کاهش پیدا کرد.
رئیس خانه مطبوعات عراق با اشاره به تعداد محدود روزنامه ها در این کشور تاکید کرد: در حال حاضر روزنامه های فعال در این کشور یا توسط احزاب سیاسی یا از طریق بازرگانان و تاجران و بخش های تجاری حمایت مالی می شوند.
وی به عنوان یک فرد رسانه ای متخصص افزود: روزنامه های سیاسی و مجله های تخصصی زنان، جوانان و اقتصاد بسیار کم هستند و معتقدم این مشکل در بسیاری از کشور های منطقه نیز وجود دارد و دلیل این امر وجود شبکه های ماهوار های و شبکه های مجازی است.
ماجد فاضل الزبون با اشاره به جایگزینی این شبکه ها و سرعت انتشار آنها یادآور شد: اگر به برنامه های صدا و سیما همچنین روزنامه ها توجه کنیم اکثر اخبار ورزشی و غیره هستند بدون اینکه به اقتصاد بپردازند واین به دلیل نبودن یک برنامه مدون و تخصصی برای این موضوع است.
رئیس خانه مطبوعات عراق خاطر نشان کرد: عدم به کار گیری نیروی متخصص در چاپ نشریات، اقتصاد ضعیف، رکود اقتصادی، جنگ بر ضد تروریسم باعث شده روزنامه و مطبوعات جایگاه خود را ازدست دهند.
وی در رابطه با آزادی بیان در این کشور اظهار کرد: این آزادی در کلام هست ولی در عمل وجود ندارد و آزادی کاملی در این رابطه وجود ندارد و خط مشی آنها با رای و نظر حمایت کننده روزنامه چه سیاسی و چه تاجران و صاحبان قدرت مشخص می شود در غیر این صورت منتقد با مجازات مواجه است.