اردبیل – استاد روابط عمومی الکترونیک تأکید دارد که فضای مجازی به جای تولید محتوا گرفتار تولید بی‌محتوا است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلطانی فر از ظهر پنج‌شنبه در نخستین سمپوزیم روابط عمومی‌ها تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۷۲ درصد از تولیدات شبکه‌های اجتماعی در حوزه سرگرمی و تفریح است.

وی با بیان اینکه تولیدات سرگرمی بی اشکال است مشروط به اینکه به اندازه باشد، اضافه کرد: به دلیل رواج بیش از حد تولید بی‌محتوایی ما نیازمند حضور نخبگان در تولید محتوا هستیم.

استاد روابط عمومی الکترونیک با اذعان به اینکه در دنیا در هر دقیقه ۱۵۰ میلیون ایمیل ارسال می‌شود، متذکر شد: در دنیای مجازی مرزهای جغرافیایی شکسته شده و شهروندها به شبکه وند تبدیل می‌شوند.

سلطانی فر ورود تکنولوژی اوترنت و وب ۲ را زمینه‌ساز تحولات اساسی در شبکه‌های ارتباطی دانست و گفت: امروز به مانند گذشته صرف تولید مهم نیست و لازم است پالایش نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی از جمله ضرورت‌های پالایش محتوا را ارتقا سواد رسانه‌ای جامعه دانست و تصریح کرد: از جمله اینکه مخاطب باید به دنبال منبع موثق اخبار بوده و عینک یک‌سویه نگری را کنار بگذارد.

استاد روابط عمومی الکترونیک موفقیت در این خصوص را در سایه حضور نخبگان در فضای مجازی دانست و تأکید کرد: متأسفانه به دلیل فضای حاکم نخبگان تمایل اندکی برای حضور در شبکه‌های مجازی دارند.

به گفته سلطانی فر این در حالی است که نخبگان می‌توانند سرعت پاسخگویی به سؤالات جامعه را بالابرده و آداب و معاشرت در شبکه اجتماعی را ترویج دهند.

استاد روابط عمومی تأکید کرد: در وضعیتی که در کمتر از شش ساعت تولیدات در شبکه‌های مجازی پخش می‌شود و فضای مجازی به فضای به رخ کشیدن زندگی خصوصی افراد تبدیل شده است، لازم است روابط عمومی‌ها از ظرفیت نخبگان استفاده کنند.

وی تأکید کرد: در عین حال دولت نیز باید حضور نخبگان را تشویق کرده و روابط عمومی به واسطه نخبگان ظرفیت دانش بنیان خود را ارتقا دهد.

سلطانی فر افزود: در فضایی که محتوای تولیدی روابط عمومی‌ها سنتی و قدیمی است، نخبگان می‌توانند مطالبی که مورد نیاز و انتظار مردم است تولید کنند.

ادارات به ترویج فرهنگ کمک کنند

 مدیرکل ارشاد اسلامی استان اردبیل با تأکید به تأثیرگذاری قابل توجه روابط عمومی‌ها، خواستار مشارکت این حوزه در فرهنگ‌سازی شد.

ناصر اسحاقی بعد با تأکید به اینکه رسانه و فرهنگ رقیب هم نیستند، اضافه کرد: این دو حوزه دو بال توسعه هستند و انتظار می‌رود روابط عمومی‌ها در حوزه فرهنگ‌سازی فعال شوند.

وی با تأکید به اینکه بخش دولتی به تنهایی نمی‌تواند در عرصه فرهنگ‌سازی اقدام کند، اضافه کرد: به منظور فرهنگ‌سازی باید تمامی بخش‌های جامعه وارد شوند و سازمان‌ها در کنار اجرای پروژه‌ها به امر فرهنگ‌سازی وارد شوند.

مدیرکل ارشاد اسلامی استان به ضرورت مشارکت دانشگاه‌ها در امر فرهنگ‌سازی تأکید کرد و گفت: به دلیل اینکه توسعه فرهنگی نیازمند الگو است، دانشگاه می‌تواند الگوی لازم را معرفی کند.

در این مراسم رئیس دانشکده خبر اردبیل نیز با تأکید به ضرورت نهادینه کردن نگاه سیستمی در جامعه تصریح کرد: نمی‌توان انتظار روابط عمومی پیشتاز داشت و در عین حال مدیریت ضعیف در سازمان داشت.

اسحاق رسولی تأکید کرد: روابط عمومی می‌تواند نقش فعال داشته و زمینه‌ساز توسعه باشد و در عین حال در حوزه پالایش فرهنگی و بهره‌گیری مناسب از رسانه‌ها اقدام کند.

وی افزود: تولید آگاهی و مشارکت مهم‌ترین عناصر هستند که روابط عمومی‌ها می‌توانند در آن نقش ایفا کنند.