به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، مرتضی سقاییاننژاد در جلسهای که با حضور رئیس و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد با اشاره به جایگاه شهر قم از ابعاد دینی، مذهبی و مرکزیت جهان اسلام اظهار کرد: قم قرار است که بنیانگذار تمدن نوین اسلامی باشد و این در حالی است که این شهر با آنچه که باید باشد فاصله دارد و باید امکانات و زیرساختهای مورد نیاز در این شهر فراهم شود.
وی تأکید کرد: باید برای حل مشکلات قم در سطح ملی اقدام لازم صورت گیرد تا انتظاراتی که از این شهر وجود دارد تحقق عینی پیدا کند.
شهردار قم ضرورت ساماندهی ورودیهای شهر قم را مورد تاکید قرار داد و افزود: در رینگهای در نظر گرفته شده دارای نقصی در تقاطعهای غیرهمسطح هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ پروژه عمرانی با رقمی بالای ۳ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان در شهر فعال است، گفت: بالا بودن میزان مهاجرت موجب شده است که تعلق خاطر مردم به شهر کم بوده و این مسئله مشکلات فرهنگی قم را تشدید کرده است.
سقاییاننژاد با اشاره به حضور ۱۰ هزار وانت بار در قم بیان کرد: طبق بررسی صورت گرفته فقط ۲ هزار مورد از این صاحبان وانتبارها اهل و ساکن قم هستند. در مسئله دستفروشان و متکدیان نیز با همین مشکل روبهرو هستیم و برای حل این مشکلات نیازمند وحدت کلمه بین همه ارگانها هستیم.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه تقاطع سه سطح شهیدان محمود نژاد و جمهوری بیان کرد: این پروژه تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.
شهردار قم با بیان اینکه در حوزه فرهنگی انجمنهای فرهنگی بسیار زیاد است و باید از این ظرفیت بهرهمند شویم، گفت: هدف ما مسجد محوری بوده است و باید مساجد تقویت شوند و این مباحث در کنار مساجد شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۵۰ هکتار درخت در قم کاشته شده است، بیان کرد: در سال جاری نهضت درختکاری راه افتاده است و سالی ۳۰۰ هکتار درختکاری داشته باشیم تا سرانه فضای سبز قم را از ۴ متر به ۱۲ متر برسانیم و اگر هر سال سه متر اضافه کنیم به این هدف دست مییابیم.
خط دو مترو قم از پردیسان تا حرم مطهر احداث میشود
ولی الله بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شورای شهر مسئول بررسی طرحها و لوایح است، گفت: در شورای چهارم هر هفته جلسات شورای اسلامی شهر برگزار شده است و سعی کردیم در سریعترین زمان ممکن وظیفه خود را به سرانجام برسانیم.
وی با بیان اینکه ۹۸ درصد لوایح به دلیل کار کارشناسی صورت گرفته مورد تأیید قرار گرفته است، بیان کرد: سال گذشته بودجه ۱۱۰۰ میلیارد تومانی شهرداری قم محقق شد و برای سال جاری نیز ۱۳۳۸ میلیارد تومان تصویب شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: با توجه به آماری که در ۱۰ سال گذشته اخذ نمودیم فقط پنج درصد بودجه شهرداری قم را دولت تأمین کرده است.
وی اظهار کرد: برای هر شهروند قمی در سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه میکنیم و دریافتی ما از مردم ۳۱۱ هزار تومان است و ۴ برابر دریافتی از مردم هزینه میکنیم.
بیاتی با بیان اینکه ۲۷ درصد بودجه شهرداری قم به بودجههای جاری و ۷۳ درصد به بخش عمرانی اختصاص دارد، گفت: با ارتباط و پیگیری جدی مدیریت شهری پروژههای مهم شهری تعطیل نشده است.
وی با اشاره به حفاری ۷ هزار متر از تونل مترو قم بیان کرد: فاز اول مترو قم از قلعه کامکار در میدان مطهری و فاز بعدی از میدان مطهری تا جمکران در نظر گرفته شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه خط دوم مترو از پردیسان تا حرم مطهر احداث خواهد شد، گفت: در سال ۹۳، ۵۰ میلیارد تومان وام اخذ کردیم که این پروژه متوقف نشود و در سال گذشته نیز ۳۴۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت جذب شد تا این پروژه با قوت ادامه پیدا کند.