شیراز- در جلسه کمیته ایمنی آب شرب فارس اعلام شد که چاه‌های آب شرب با کیفیت پایین از سیستم آبرسانی خارج می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای فارس،در نشست کمیته ایمنی آب شرب استان فارس که در سد درودزن برگزار شد، احمدرضا عیسایی به ارایه گزارش سیمای کیفی منابع آب استان پرداخت و با اشاره به برنامه ایمنی آب آشامیدنی (WSP)، مدیریت خطر گام به گام برای تامین آب آشامیدنی را در راستای اطمینان پایدار از ایمنی و مقبولیت سیستم تامین آب آشامیدنی ضروری برشمرد.

رئیس دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای فارس در نشست کمیته فنی ایمنی آب شرب استان که با حضور نمایندگان استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، آبفا استان، شهری و روستایی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی برگزار شد با اشاره به اینکه ۲۸ درصد آب شرب شیراز و مرودشت از این سد تامین می شود،  افزود: WSP در ۷۰ کشور جهان اجرا شده و براساس ماده ۱۳۸ قانون اساسی و سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب مصوب هیات وزیران، فارس به عنوان سومین استان کشور که سیستم WSP را برای مدیریت کیفیت آب شرب اجرا کرده معرفی شد.

رئیس کمیته فنی ایمنی آب شرب استان با اشاره به اینکه اعضای تیم WSP  فارس از تجربه و نظریه های فنی بالایی برخوردار هستند، تشکیل زیرکمیته هایی تحت عنوان ایمنی آب شرب در اداره های مرتبط را اولین گام بهبود کیفیت منابع آب برشمرد و افزود: در بحث توصیف سیستم به نقطه مناسبی رسیده ایم و شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک از جمله آلودگی منابع آبی گامی دیگر در این بخش است که به چتر حمایتی نیاز دارد.

عیسایی با تاکید بر اینکه اجرای چتر حمایتی بر مسیر آبرسانی، نیازمند پشتیبانی و حضور دستگاههای مختلف است، گفت: حمایت دستگاههای مختلف در کنار وزارت نیرو که اجرای این برنامه و هدایت راهکار WSP را برعهده دارد ضروری است و در کنار آن باید بازدیدهای میدانی داشته باشیم و عوامل تهدیدکننده منابع آبی را شناسایی کنیم.

وی در انجام مسئولیت‌ها در مدیریت ایمنی آب شرب، وزارت بهداشت را به عنوان مسئول اجرای برنامه در WSP معرفی کرد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه جلوگیری از آلودگی منابع آب و وزارت جهاد کشاورزی در جهت مقابله با ورود آلاینده های کشاورزی در این سیستم فعالیت می کنند.

عیسایی با بیان اینکه محدوده برنامه در این مرحله، کل سیستم تامین آب آشامیدنی از حوضه آبگیر سد درودزن تا مصرف را در بر می‌گیرد، خاطرنشان کرد: سیستم WSP یک چرخه مداوم فکر کردن است و شناسایی مخاطرات را به همراه دارد و به دنبال آن اجرا و پایش اقدامات کنترل مدیریت خطر در چارچوب بهداشت عمومی صورت می گیرد که خوشبختانه با تدابیر مناسب در ده سال اخیر، از فعالیتهای تهدیدکننده زیادی در بالادست سد درودزن جلوگیری به عمل آمده است.

وی تردد دام و اسکان موقت عشایر در اطراف دریاچه سدها را از مخاطرات بهداشتی دیگر برشمرد و بر بازنگری مسیر کوچ عشایر تاکید کرد.

این کارشناس همچنین به اجرای برنامه شناسایی مراکز آلاینده کشاورزی، صنعتی، خدماتی، شهری و روستایی به منظور افزایش کیفیت آب اشاره کرد و با اعلام این خبر که پیش از آغاز فصل تابستان کیفیت آب شرب چاههای تامین آب شرب کلان شهر شیراز باید بررسی شود، تصریح کرد: لازم است این کار با حضور نمایندگان کمیته ایمنی آب شرب به منظور تامین بهداشت آب شرب صورت گیرد و این اجبار وجود دارد که چاههای با کیفیت پایین و مخاطره آمیز، از سیستم آبرسانی خارج شود.

وی تاکید کرد: آب سد درودزن به صورت هفتگی و مداوم پایش می شود و ضمن نمونه برداری از دریاچه سد، پارامترهای فیزیکی، شیمیایی، فلزات سنگین، نیترات، فسفات و ... به صورت دائم بررسی و مورد پایش قرار می گیرد.

در ادامه این نشست اعضای کمیته به بحث و تبادل نظر پرداختند و در پایان نمونه برداری از آب دریاچه سد درودزن جهت آنالیز و بررسی میزان کیفیت آب با نظارت اعضای کمیته توسط دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شد.

برچسب‌ها