به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، سید عبدالله میرابراهیمی اظهار کرد: فرهنگ تفکیک پسماند از مبدأ چند سالی است که تا حدودی جای خود را میان شهروندان قمی بازکرده است اما باز شاهد این مهم هستیم که برخی از شهروندان پسماندهای خود را به صورت مخلوط در یک کیسه درب منزل میگذارند.
وی افزود: همین امر سبب شده است تا فضا برای جولان عده ای افراد سودجو برای جداسازی غیر قانونی و غیر بهداشتی ضایعات خشک از میان پسماندهای شهروندان و مخازن پسماند سطح شهر فراهم شود که نازیبایی بصری را به وجود میآورد.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با بیان اینکه این افراد با فروش ضایعات خشک به انبارهای غیرمجاز و بازیافت غیر اصولی آنها موجبات به خطر افتادن سلامت شهروندان را ایجاد کردهاند، تصریح کرد: زباله گردهای سطح شهر که مبادرت به جمع آوری ضایعات خشک به صورت غیرمجاز میکنند به نوعی منبع تغذیه کارگاهها و انبارهای غیر مجاز هستند که باید با آنها به صورت جدی برخورد شود.
وی همچنین در ادامه از برخورد قانونی با عوامل جمع آوری مواد بازیافتی بدون مجوز خبر داد و تصریح کرد: افرادی که اقدام به فعالیت در زمینه جمع آوری، نگهداری، خرید و فروش، حمل نقل غیر مجاز پسماند در سطح شهر و محدوده شهری میکنند، براساس ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند مصوب ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی به مراجع قضایی ارجاع میگردند.
میرابراهیمی با اشاره به اینکه زباله گردها کیسههای حاوی زباله را در معابر عمومی پاره کرده و مواد قابل بازیافت آن را جمع آوری میکنند، بیان کرد: افرادی که در زمینه جمع آوری پسماند فعالیت دارند باید از سازمان مدیریت پسماند مجوز اخذ کنند و سپس به بازیافت اصولی این مواد اقدام نمایند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با بیان اینکه فعالیت زباله گردها، هزینههای بهداشتی و زیست محیطی بسیار در بر دارد، عنوان کرد: این طرح با همکاری ستاد پیشگیری و رفع تخلفات شهری و نیروی انتظامی استان اجرا میشود.