تهیه‌کننده برنامه «دستپخت» با اشاره به هزینه های برنامه های تلویزیونی و استفاده از تبلیغات بیان کرد که حامیان مالی باید در خدمت اهداف برنامه باشند نه اینکه برنامه در خدمت اسپانسر قرار گیرد.

شاهرخ امیرمعزی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پشتیبانی و مشارکت مالی برنامه های تلویزیونی و قوانین استفاده از نام برندها گفت: در دنیا قانونی بین المللی وجود دارد که حداقل ۶۰ درصد از یک مجله یا روزنامه با تبلیغات تامین می شود. در برنامه های تلویزیونی نیز این روال به نوعی جاری است و در همه دنیا هر برنامه موفقی یک حامی مالی دارد.

وی درباره اینکه چرا برنامه های موفق خودشان هزینه خود را درنمی آورند، اظهار کرد: ما دو روش داریم؛ اولین روش این است که از دولت و مالیات مردم برای برنامه سازی استفاده کنیم که البته به نظرم روش خوبی نیست. روش دیگر این است که از مشارکت مالی بهره گرفته شود به این ترتیب نه تنها برنامه بار مالی برای تلویزیون ندارد بلکه بعضی از برنامه های موفق مثل «دستپخت» علاوه بر اینکه هزینه های خود را تامین می کنند برای سازمان صداوسیما هم درآمدزا هستند. باید پذیرفت که همه برنامه ها نمی توانند درآمد داشته باشند اما شاید یک برنامه بتواند هزینه های چند برنامه را هم پوشش دهد.

این تهیه کننده در واکنش به اینکه گفته شده است هر جلسه از تولید برنامه «دستپخت» حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد، عنوان کرد: هزینه های تولید این برنامه بسیار بالاست و شاید با احتساب هزینه دکور رقمی بالاتر هم باشد. با این حال من به عنوان تهیه کننده که سال ها در تلویزیون کار کردم هیچ گاه وابسته به سازمان صداوسیما نبوده ام و اتفاقا سعی کردم باری را از روی دوش آن بردارم.

امیرمعزی در پاسخ به اینکه در بعضی از برنامه ها مخاطب مجبور است در تمام مدت پخش اثر شاهد تبلیغات باشد، یادآور شد: حامی مالی و یا مشارکت کننده باید در خدمت اهداف برنامه باشد و نه اینکه برنامه در خدمت اسپانسر باشد. خود من یک برنامه آشپزی تولید می کنم که اسپانسر هم در آن حضور دارد نه اینکه یک برنامه تبلیغاتی بسازم که در آن اندکی هم محتواهای دیگر وجود دارد. این دو مقوله کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. اتفاقا کار ما برای سرمایه گذار یک امتیاز است چون حضورشان کمرنگ اما تاثیرگذار است.

وی در پایان گفت: ما اسپانسر را به گونه ای مطرح نمی کنیم که مخاطب اذیت شود. از مجموعه برنامه ۵۰ دقیقه ای «دستپخت» حدود یک دقیقه تبلیغات داریم و طبق توافقات و قوانینی که وجود دارد نام برند را تنها دو بار می آوریم. همچنین تنها حدود ۲۵ دقیقه از برنامه در استودیو است و مابقی گفتگوهایی است که در بخش های دیگر برنامه شکل می گیرد.