به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام باقری بنابی، عضو مجلس نهم شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسجد یک پایگاه مردمی است، اظهار کرد: مساجد در اسلام جایگاه خاصی دارند و هیچ مکان دیگری نمی تواند جای مسجد را بگیرد، مساجد از همان صدر اسلام نقش مهمی را در جامعه اسلامی ایفا کردند و پیامبر(ص) در بدو ورود به مدینه ساخت مسجد را اولویت قرار دادند و همین رویکرد حضرت نشان از اهمیت مسجد دارد.
وی ادامه داد: از آنجایی که مسجد متعلق به خداست و هیچ مالکیتی در بین مردم نسبت به آن وجود ندارد در نتیجه آحاد مردم در فعالیت ها و برنامه های مسجد سهم دارند، از سوی دیگر با توجه به اینکه خدای متعال این بیت(مسجد) را به عنوان خانه خود معرفی کرده است همه مردم می توانند در جهت نشر مبادی توحیدی از آن استفاده کنند و به مسجد بیایند و برای حل مشکلات خود و همچنین برنامه ها و فعالیت ها و مسایل دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مسجد محله را یک پایگاه بدانند. مسجد پایگاه دائمی و خدایی است که می تواند ندای حقیقی دین مبین اسلام را به گوش مردم برساند.
این کارشناس فرهنگی در مورد تاثیر فعالیت های مسجدی در ساخت آینده جامعه اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم آینده کشورمان تضمین شود و مساجد در سطح شهر و محلات برای خدمت به ایران اسلامی بیش از پیش نقش آفرینی داشته باشند و از سوی دیگر برای مسایل اجتماعی و فرهنگی مان بتوانیم نقش بیشتری را به مسجد اختصاص دهیم شرط اول آن است که بتوانیم کارکردهایی که مسجد در صدر اسلام داشتن را توسعه بخشیم. تجربه ثابت کرده است که هر محله ای که مسجد آن فعال تر است آن محله آباد تر است، در واقع مسجد در توسعه شهری و منطقه ای تاثیر به سزایی دارد و به نظر می رسد که مسجد فعال می تواند نقش مهم و اثرگذاری را در جامعه اسلامی داشته باشد نقشی که باید بیش از پیش به آن توجه شود.
حجت الاسلام باقری گفت: اکنون مساجد اغلب کارکردهایی که در گذشته داشتند از دست داده اند، حتی برخی کارکردهایی که زمان انقلاب اسلامی در مساجد شاهد بودیم اکنون دیگر وجود ندارد، در حالی که اگر بخواهیم آینده کشورمان از نظر آسیب های اجتماعی تضمین شود باید کارکردهای متعدد مساجد را احیا کنیم.
وی گفت: اکنون بسیاری از کارکردها و ظرفیت های مساجد یا از میان رفته و یا کمرنگ شده است که بررسی چرایی این اتفاق، یک آسیب شناسی جدی را می خواهد، طی این آسیب شناسی و پژوهش باید بدون محافظه کاری مسایل مربوط به مساجد را بررسی کنیم، تمامی متولیان مساجد از اعم از امام جماعت، هیات امنا، بسیج همه و همه باید از نظر کارکرد در این پژوهش و آسیب شناسی مورد توجه و بررسی قرار گیرند.
حجت الاسلام باقری با تاکید بر اینکه مساجد باید در تمامی عرصه ها از جمله مسایل سیاسی حضور داشته باشند، تصریح کرد: البته این حضور به معنای سیاسی شدن مساجد نیست، مسجد فعال در کنار سیاسی بودن باید همه جانبه نگر باشد و تمامی مسایل و به ویژه آسیب های اجتماعی را در نظر داشته باشد و این مهم نیازمند همکاری تمامی متولیان و فعالان مسجدی است.