عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش معتقدست از آنجایی که برخی از انجمن های هنرهای تجسمی نهادهای فرهنگی هنری هستند لازم است یک انجمن صنفی جامع هنرهای تجسمی تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر در کشور ما برخی از انجمن های هنرهای تجسمی مانند انجمن انجمن هنرمندان نقاش ایران، انجمن نگارگری، انجمن مجسمه سازان نهادهای فرهنگی هنری هستند و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند در حالیکه انجمنی مثل انجمن گرافیک یک تشکل صنفی است.

از آنجایی که کارکرد هر کدام از این تشکل ها متفاوت است بابک اطمینانی عضو هیات مدیر انجمن هنرمندان نقاش ایران معتقد است برای پیگیری حقوق مادی و صنفی هنرمندان هنرهای تجسمی باید یک انجمن صنفی هنرهای تجسمی راه اندازی شود. وی در این باره به خبرنگار مهر گفت: ما در حال حاضر انجمن فرهنگی و هنری هستیم و متولی ما وزارت ارشاد است در حالیکه اگر صنف بودیم زیر نظر وزارت کار فعالیت می کردیم. به نظرم وجود هر دوی این تشکل ها برای هر کدام از شاخه های هنرهای تجسمی ضروری است. ما می توانیم تشکل های فرهنگی و هنری را برای هر هنر داشته باشیم و همچنین یک صنف خیلی بزرگ از هنرمندان هنرهای تجسمی تشکیل دهیم که بتواند در قانونگذاری تاثیر داشته باشد و پیگیر حقوق مدنی و صنفی اعضا باشد. ما در حال حاضر یک نهاد فرهنگی هستیم و نمی توانیم دنبال چنین مسائلی برویم.

اطمینانی که در انتخابات جدید هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران انتخاب شد و ۶ ماه از فعالیت هیات مدیره جدید نیز می گذرد درباره معضل همیشگی انجمن های هنرهای تجسمی که برای برپایی مجامع به حد نصاب نمی رسند و اعضا مشارکت کمی در آن دارند، بیان کرد: البته من خودم هم زمان هایی بوده که ایران نبوده ام و در مجمع ها شرکت نکرده ام اما احساسم این است آن ارتباط تنگاتنگ و هم‌دلانه ای را که اعضا باید با انجمن داشته باشند، ندارند. وقتی عضوی تا این اندازه بی تفاوت باشد دیگر فعالیت انجمن و پویایی آن برایش مهم نیست. یک انجمن را اعضایش تشکیل می دهد نه هیات مدیره.

وی ادامه داد: به نظرم طی این ۲۰ سال هچ کدام از انجمن های ما ارگان های فعال و تاثیرگذاری نبودند و دلایلش را باید ریشه یابی کرد. الان انجمن ما ۱۰۵۳ عضو پیوسته و وابسته دارد که البته این مساله عضو پیوسته و وابسته هم معضلی است که باید حل شود. اما شما ببینید در این ۱۰۵۳ نفر چند درصدشان در حال حاضر مصرانه دارند نقاشی می کنند؟ این یک سوال جدی است.

این هنرمند نقاش دلیل دیگر را در بی تفاوتی شیوع پیدا کرده در کل جامعه دانست و گفت: در این دوره ما در هیات مدیره دنبال این هستیم که برنامه ریزی کنیم انجمن از رخوت درآید و اتفاقات تازه ای رقم بخورد. سعی می کنیم جهت گیری و یکسری سیاستگذاری داشته باشیم. به نظرم هیات مدیره که پویا باشد اعضا را می تواند با خودش همراه کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به تغییرات اساسنامه انجمن به دنبال واقعی کردن عدد اعضای انجمن هستند یا خیر نیز گفت: البته این ۱۰۵۳ نفر باید تقسیم به دو بخش شود که اعضای پیوسته و وابسته هستند و تقریبا نصف نصف است. همین که اعصای وابسته حق رای ندارند خود معضلی است که باید رسیدگی شود اما ما برنامه داریم تا مناسبات کسانی که عملا از قلمرو نقاشی خارج شدند با انجمن بازتعریف کنیم. یک ارگانی هم که پیشنهاد شده به انجمن اضافه شود کمیته عضوگیری است که حال و روز اعضا را در مرور زمان رصد می کند. ما معتقد به تعداد بالای عضو نیستیم چون حق عضویت هم چیزی نیست که خیلی به کار ما بیاید. در واقع سیاهی لشگر به درد انجمن نمی خورد.