به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین ابراهیمی، رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سوال که مهم ترین ماموریت مسجد در زمان کنونی چیست، اظهار کرد: امروز مسائل فرهنگی حقیقتا مساله مهم و اساسی است ضمن آن که مسائل اجتماعی جامعه نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با این توصیف رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حوزه ها و طلاب حوزه های علمیه سه وظیفه را بیان فرمودند که به اعتقاد من این وظایف دقیقا با رسالت و ماموریت مساجد نیز مطابقت دارد و پایگاه های خانه خدا باید به این واظایف عمل کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به وظایف یاد شده افزود: رهبر انقلاب اسلامی نخست هدایت دینی را از وظایف علما و حوزه های علمیه برشمردند بنابراین مساجد باید به طور حقیقی مردم و افراد جامعه را متدین و با خدا و دیندار بار آورده و به این مساله مهم توجه اساسی و لازم داشته باشند.
وی با تاکید دوباره مبنی بر این که مساجد باید هدایت دینی مردم را بر عهده داشته باشند، ابراز کرد: آموزش امانتداری، صداقت و راست گویی، ترک حرام، انجام واجبات و ... از مواردی است که علما وظیفه دارند آن ها را به مردم آموزش دهند و بهترین مکان برای این آموزش، مساجد است.
حجت الاسلام ابراهیمی دومین رسالت و وظیفه ای که رهبر انقلاب اسلامی از وظایف علما و حوزه های علمیه برشمردند، هدایت سیاسی جامعه دانست و تاکید کرد: موازی با این رویکرد، مساجد نیز وظیفه و ماموریت دارند که در مسائل سیاسی جامعه را آگاه کرده و به آن ها مسیر و جهت دهند و بر بصیرت همه اقشار به ویژه جوان ها بیفزایند تا در برابر دشمن و توطئه های او مصون و محفوظ بمانند.
رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد خدمت رسانی به مردم را دیگر وظیفه و رسالت مسجد معرفی کرد و گفت: این مولفه شامل کمک به نیازمندان و فقرا، دستگیری از محتاجان و مسکینان و ... می شود که مسجد باید نسبت به آن توجه خاص و ویژه ای داشته باشد و به جامعه خدمت کرده و به افراد خدمت رسانی داشته باشد.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به نقش مسجد در ایجاد وحدت و اتحاد میان افراد جامعه و امت اسلامی بیان کرد: اگر مسجد به وظیفه هدایت دینی و هدایت سیاسی خود عمل کند، همین مساله موجب می شود مردم به وحدت و انسجام و یکپارچگی دعوت شوند؛ در حقیقت در دل هدایت دینی و هدایت سیاسی، وحدت نهفته است.
وی تصریح کرد: همچنین اگر مساجد به درستی به شبهات سیاسی و اعتقادی افراد جامعه به ویژه جوانان پاسخ دهند، آن ها از سقوط و افتادن در ورطه فرقه های انحرافی باز می مانند که این موضوع نیز باز به همان دو مولفه هدایت دینی و هدایت سیاسی بازمی گردد.
تولیت مدرسه علمیه ثقلین در پایان با اشاره به مولفه های یک مسجد موفق و پویا در جذب جوانان یادآور شد: مسجدی موفق است که امام جماعت عالم و پارسا و با تقوا داشته باشد و او برای مسجد وقت بگذارد از سوی دیگر مسجد باید امکانات لازم را داشته و برنامه ریزی کند. بدون برنامه نمی توان به هدف مطلوب رسید.