به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت هفته محیط زیست با شعار «همسو با طبیعت برای زندگی» صبح سه شنبه جشن بزرگ خانواده، محیط زیست و پسماند، در ناحیه شهری مهرگان با حضور جمعی از مسئولان استان، برگزار شد.
حسین بهزاد پور شهردار محمدیه در این مراسم با اشاره به نامگذاری سال به عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: این نامگذاری بیانگر ضرورت توجه مردم به محیط زیست در این سال است، به ویژه آنکه در حوزه محیط زیست، برخی شاخص ها در وضعیت خطرناکی قرار دارند.
وی افزود: امیدواریم با تداوم برنامه های آموزشی در مباحث زیست محیطی، تغییرات قابل توجهی در این زمینه صورت گیرد و بتوانیم از شرایط نگران کننده در برخی حوزه ها فاصله بگیریم.
شهردار محمدیه با بیان برخی شاخص های مهم محیط زیستی تصریح کرد: جلوگیری از هدررفت انرژی، حفظ پاکیزگی محیط شهری، هدر ندادن کاغذ و قطع نکردن درختان از مواردی است که باید در مراقبت از محیط زیست و داشتن زندگی سالم مورد توجه قرار گیرد.
بهزادپور یادآورشد: مردم ناحیه شهری مهرگان، با پیگیری های دائمی خود، مشارکت خوبی را در برنامه های محیط زیستی بویژه در طرح تفکیک زباله از مبدأ انجام داده اند که این حضور برای ما بسیار ارزشمند است.
بهزادپور، از تصمیمات خوب محیط زیستی در شهر محمدیه هم خبر داد و بیان کرد: ان رویکردها موجب شده تا محمدیه در ردیف کاندید انتخاب یک هزار شهر پاکیزه دنیا قرار گیرد.
وی یادآورشد: رویکرد محیط زیستی در شهر محمدیه و ناحیه شهری مهرگان ادامه دارد و با همکاری و همراهی مردم دلسوز، این امکان وجود دارد تا بتوانیم در کشور حرف اول را در حوزه مراقبت از محیط زیست شهری بزنیم.
شهردار محمدیه به محدودیت منابع آبی در فصل تابستان اشاره کرد و گفت: در فصل تابستان افزایش مصرف آب از یک سو و محدودیت منابع آب های زیر زمینی از سوی دیگر، تامین آب را با مشکل مواجه کرده که حل آن در گرو همکاری خانواده ها برای مدیریت منابع آبی و صرفه جویی در مصرف است تا از این طریق گامی در محافظت از محیط زیست برداشته شود.
میرمسعود مجابی فعال محیط زیست و رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی پازشهر نیز در این مراسم به لزوم مشارکت همه آحاد جامعه در محفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست با ۷ هزار نیرو فعالیت می کند و بدیهی است این تعداد جوابگوی نیاز کل کشور نیست، مگر آنکه همه مردم به یاری محیط زیست بشتابند.
وی ادامه داد: ۹۵ درصد رفتارهای شهروندان، ناخودآگاه است و باید از طریق افزایش آموزش های محیط زیستی کاری کنیم تا رفتارهای صحیح زیست محیطی، به رفتارهای ناخودآگاه شهروندان تبدیل شود.
مجابی بیان کرد: این اتفاق در موضوع بستن کمربند ایمنی، رخ داد و از طریق آموزش باروشهای مختلف به شکل یک رفتار ناخودآگاه نهادینه شد و در مدیریت پسماندها و سایررفتارهای محیط زیستی هم باید با همین رویکرد جلو برویم.
این فعال محیط زیست به ایده شهرداری رشت برای جریمه کسانی که از خودروی خود، زباله ها را به بیرون پرتاب می کنند، اشاره کرد و گفت: این ایده می تواند در همه شهرها اجرا شود و شهروندان به تدریج رفتارهای صحیح را جایگزین رفتارهای غلط کنند، از این رو می توانیم در آستانه هفته محیط زیست عهد ببندیم برای آموزش این رفتارها به سایرین تلاش کنیم، زباله نریزیم، پسماند کمتری تولید کنیم، بخشی از محیط پیرامون مان را پاکسازی کنیم، در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی کنیم، گل و درخت بکاریم و مصرف نایلون را کاهش دهیم.
در پایان مراسم از ۵ شهروند فرهیخته ساکن محمدیه و ناحیه شهری مهرگان بدلیل اهتمام در برنامه های محیط زیستی، جلب مشارکت شهروندان، آموزش تفکیک از مبدأ و همکاری با برنامه های محیط زیستی با اهدای لوح و هدیه، تقدیر شد.