به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، یک ناوگان از کشتیهای جنگی آمریکا، ژاپن و هندوستان از روز جمعه به مدت هشت روز یک رزمایش بزرگ دریایی مشترک را در منطقه ای در غرب پاسیفیک و در مجاورت سلسله جزایر ژاپن برگزار خواهند کرد.
با تداوم ادعاهای ارضی چین بر دریای چین جنوبی، توکیو و واشنگتن نگران آن هستند که این کشور پهناور آسیایی دامنه نفوذ خود را به مدد افزایش شمار ناوگان کشتی و زیردریایی هایی قاره پیما گسترش دهد.
وزیر دفاع ژاپن با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که این رزمایش دریایی مشترک با عنوان «مالابار» یک رویداد مشترک میان کشورهای آمریکا، هندوستان و ژاپن است که از سال ۲۰۰۷ میلادی هر سال برگزار می شود. این مانور نظامی مشترک نیز سال گذشته در خلیج بنگال- در نزدیکی هندوستان- برگزار شد.
لازم به ذکر است سلسله جزایر واقع در جنوب غربی ژاپن که محل استقرار بیشترین پرسنل نظامی آمریکا در قاره آسیا بشمار می روند، مانع از دسترسی سواحل شرقی چین به غرب پاسیفیک می شوند. ارتش ژاپن نیز در حال تجهیز این جزایر به ایستگاههای رادار و سکوهای پرتاب موشک ضد کشتی است.
در فاصله ۲۲۰ کیلومتری غرب تایوان نیز مجمع الجزایر غیرمسکونی وجود دارد که به رغم ادعای ارضی پکن، توکیو این جزایر را تحت کنترل خود دارد.
گفتنی است که درپی درخواست «جان کری» وزیر خارجه آمریکا برای انجام گفتگوها و دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز، چین به آمریکا گفت که این کشور بایستی در روند حفظ صلح در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی نقشی سازنده ایفاء نماید.
شایان ذکر است که چین بر بخش وسیعی از دریای چین جنوبی- که سالانه محل عبور پنج تریلیون دلار از حجم تجارت جهانی است- ادعای حاکمیت می کند. کشورهای فیلیپین، ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی نیز علاوه بر طرح ادعاهای ارضی مشابه، روابط امنیتی نزدیکی را با آمریکا برقرار کرده اند.