خبرگزاری مهر- استانها: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان در چند سال گذشته با توجه به بحث ورزش در محلات اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده بهطوری که این سازمان در ابتدا فوتبال محلات را در همدان فعال کرد تا این رشته پرطرفدار در بین جوانان را با سازماندهی مناسب در محلات گسترش دهد.
پس از ورود فوتبال محلات و استقبال خوب از این موضوع در محلات شهر همدان این سازمان در سال گذشته چندین رشته دیگر را در ورزش محلات فعال کرد که کشتی، والیبال، دوچرخهسواری ازجمله این رشتهها بودند که به بدنه ورزش محلات اضافه شدند.
یکی دیگر از اقدامات شهرداری همدان ورود بحث ورزش به محلات حاشیهنشین همدان بود تا محلات حاشیهنشین نیز از این اقدام به دور نباشند.
مناطق حاشیهنشین همدان شامل محلات خضر، کشتارگاه، مجیدآباد، پشت سیلو، راه قدیم شورین، آزادشهر، حصار امام، حصار علیآباد، منوچهری، مزدقینه و شاهپسند و دیزج است که بیش از ۳۰ درصد جمعیت همدان در این مناطق زندگی میکنند اما متأسفانه مردم این مناطق از امکانات ضعیف رفاهی، اجتماعی و تفریحی نیز برخوردار هستند.
جمعیت اکثر مناطق حاشیهنشین را نوجوانان و جوانانی تشکیل دادهاند که به دلایل ضعف مالی خانوادههای خود و نبود امکانات تفریحی و سرگرمی در مناطقی که زندگی میکنند باعث شده تا به سمت بزهکاری کشیده شوند اما بهطورقطع ورزش و گسترش امکانات ورزشی در این مناطق آسیبهای اجتماعی را بهطور محسوسی در این رده سنی کاهش خواهد داد.
فراهم کردن زیرساختهای ورزشی در مناطق حاشیهنشین شهر میتواند گام مثبتی برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان این مناطق باشد همچنین با گسترش ورزش در محلات همدان خصوصاً مناطق حاشیهنشین که استعدادهای نهفته بسیاری درزمینهٔ ورزش دارد میتواند میانبری برای ورزش قهرمانی باشد.
در همین خصوص خسرو اعتمادی دانشآموز دبیرستانی یکی از محلات کوی حصار همدان بابیان اینکه دوست دارم هرسال در ایام تابستان با برنامهریزی کار هدفداری که در آینده به درد خودم و خانوادهام بخورد را آغاز کنم، گفت: همدان نوجوانان و جوانان باغیرت و پرتلاشی دارد که در سایر شهرهای دیگر کمتر میتوان آنها را یافت و باید از این ظرفیتها به نحو شایستهای برای شکوفایی شهرمان، منطقه و کشورمان استفاده شود.
بیشتر اوقات فراغت و بیکاری خود را در منزل سپری میکنم
وی بابیان اینکه بعضیاوقات به عینه مشاهده میشود به دلیل نبود برنامه از سوی مسئولان و والدین برای این قشر فعال جامعه، این نوجوانان و جوانان بهنوعی چالش برای خانوادهها و مسئولان تبدیل میشوند، گفت: بیشتر اوقات فراغت و بیکاری خود را در منزل سپری میکنم و با برنامههای تلویزیون سرگرم میشوم که آنهم چندان مثمر ثمر نیست.
وی با بیان اینکه اکثر نوجوانان و جوانان در کوچهپسکوچههای شهرهای خویش سرگرداناند و بیشتر اوقات وقت خود را بیهوده هدر میدهند، گفت: مسئولان باید به فکر نوجوانان و جوانان در ایام تابستان بوده و برنامه ای برای غنیسازی اوقات فراغت این قشر داشته باشند تا در آینده دچار مشکلات و آسیبهای اجتماعی نشوند.
محمد ایلباری نیز با بیان اینکه نحوه گذراندن اوقات فراغت این روزها به یک چالش و دغدغه تبدیل شده است چرا که در حال حاضر فضای طوری شده که خانوادهها کمتر به فضای بیرون از خانه برای گذراندن اوقات فراغت فرزندانشان اعتماد دارند، گفت: باید برای استفاده بهینه از اوقات فراغت برنامه ریزی داشت.
وی بابیان اینکه در سالهای اخیر در محلات شهر همدان کلاسهای آموزشی برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان دایر میشود، گفت: این کلاس ها تا حدی در این مقوله اثرگذار بوده است.
گسترش ورزش محلات باید در اولویت برنامههای ورزشی مدیریت شهری همدان قرار گیرد
اما در همین زمینه و در خصوص برنامهریزی برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان در گفتگو با مهر با بیان اینکه گسترش ورزش محلات باید در اولویت برنامههای ورزشی مدیریت شهری همدان قرار گیرد، گفت: گسترش ورزش محلات آسیبهای اجتماعی را کاهش میدهد.
علیرضایی با تأکید بر اینکه ورزش محلات نقش مؤثری در غنیسازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دارد، عنوان کرد: یکی از امتیازهای این ورزش سرمایهگذاری برای آینده است که در استعدادیابی تأثیر بسزایی دارد.
وی افزود: سازمان فرهنگی ورزشی در شهرداری باید در تأمین امکانات موردنیاز ورزش محلات اهتمام لازم را داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان ادامه داد: ورزش و برگزاری مسابقات ورزشی از نیازهای اساسی قشر جوان و نوجوان است که در کاهش بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی مؤثر است.
علیرضایی تأکید کرد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان باید بر اساس برنامه تدوینشده به ورزش محلات بهاداده و توجه بیشتری داشته باشد و در کنار برنامههای ورزشی برنامههای فرهنگی نیز لحاظ کند.
پرواضح است که ورزش محلات علاوه بر اینکه بحث اوقات فراغت جوانان را پوشش میدهد میتواند به بخش ورزش قهرمانی نیز کمک بسیار بزرگی کند چون گستردگی ورزش محلات باعث میشود تا بهطور محله محور استعدادهای شهر همدان در رشتههای پرطرفداری نظیر فوتبال، کشتی، والیبال و دوچرخهسواری دیده شود و جذب این نفرات نیز راحتتر صورت میگیرد.
تعداد رشتههای ورزش محلات افزایش پیداکرده است
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان در همین خصوص در گفتگو با مهر بابیان اینکه شهرداری همدان در سال گذشته گام بسیار بزرگی در ورزش محلات برداشته است، اظهار داشت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان در ابتدا ورزش محلات را با فوتبال و تنها ۲۰ تیم پایهگذاری کرد اما در مدت کوتاهی رشد قابلملاحظه تیمها و استقبال بیشمار علاقهمندان به ورزش محلات و رشته فوتبال باعث شد تا در این زمینه قدمهای بزرگتری را برداریم.
امیرحسین اسکندریان افزود: در حال حاضر فوتبال محلات به تعداد ۱۰۰ تیم و بیش از ۲۵۰۰ بازیکن رسیده است و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان البسه و امکانات کاملا رایگان در اختیار تمامی تیمها و بازیکنان قرار میدهد.
وی بابیان اینکه ۱۰ زمین خاکی برای ورزش محلات پیشبینی کرده بودیم، گفت: زمین پل هوایی، زمین تفریجان، زمین حصار، زمین الوند، زمین صدر، زمین قاسمآباد، زمین سرباز، زمین چیتسازان، زمین شورین، زمین دیزج و زمین محمدیه ازجمله زمینهای خاکی فوتبال محلات همدان است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان خاطرنشان کرد: بازیکنان تیمها بهطور رایگان تحت پوشش بیمه ورزشی در این مسابقات قرارگرفته و تمام امکانات از توپ و البسه را در اختیار تیمها قرار داده بودیم و در اختتامیه این مسابقات جوایزی را به تیمهای برتر اهدا کردیم.
اسکندریان با اشاره به برگزاری المپیاد دوره المپیاد ورزش محلات شهرداری همدان در سال گذشته بیان کرد: در این المپیاد شاهد برگزاری هفتمین دوره مسابقات فوتبال محلات، دومین دوره مسابقات کشتی محلات، اولین دوره مسابقات والیبال محلات، اولین دوره مسابقات دوچرخهسواری محلات در بخش آقایان و اولین دوره مسابقات والیبال محلات و اولین دوره مسابقات دارت محل در بخش بانوان در همدان بودیم.
وی عنوان کرد: نگذاشتیم ورزش محلات محدود به تنها یکرشته فوتبال باشد به همین علت در سال گذشته اولین قدم را برای گسترش رشتههای ورزش محلات برداشتیم.
۹۰ درصد شرکتکنندگان در بحث ورزش محلات از حاشیهنشینان شهر همدان هستند
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان با اشاره به والیبال محلات نیز بیان کرد: ۵ زمین را نیز برای والیبال محلات در نظر گرفتیم و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از والیبال محلات صورت گرفت با توجه به اینکه در چند سال گذشته تب والیبال با درخشش تیم ملی والیبال کشورمان بالاگرفته به دنبال استعدادیابی نیز در این رشته هستیم.
اسکندریان یادآور شد: همچنین سال گذشته دومین دوره لیگ مسابقات کشتی محلات شهر همدان جام شهید خادم همدانی با حضور ۱۷ تیم و ۲۵۰ کشتیگیر از نقاط مختلف شهر همدان برگزار شد که هر تیم بانام یک شهید نامگذاری شده بود.
وی بابیان اینکه به دنبال رشد زیرساختها در ورزش محلات هستیم، گفت: شهرداری همدان الگوی کشوری در ورزش محلات برای کلانشهرها و بهعنوان پایلوت ورزش محلات در کشور برگزیدهشده است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان عنوان کرد: چشمانداز ما در سالهای آینده تمرکز بر روی افزایش زیرساختهای ورزشی خصوصا در مناطق حاشیهنشین شهر همدان است تا بتوانیم در این زمینه نیز دستبهکار بزرگی بزنیم.
اسکندریان با اشاره به دهکده ورزش محلات در همدان بیان کرد: ۱۰ هکتار زمین در راه رباط شورین به این منظور اختصاصیافته و در فاز اول امسال چند زمین فوتبال را در این زمین راهاندازی خواهیم کرد.
وی یادآور شد: تکمیل دهکده ورزش محلات باعث رشد بیشتر ورزش محلات خواهد شد.
ورزش محلات عدالت اجتماعی را در تقسیم امکانات ورزشی بین محلات همدان دنبال می کند
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان گفت: در ورزش محلات مهمترین هدف برقراری عدالت اجتماعی در تقسیم امکانات ورزشی بین محلات همدان است که در هر سطح و قشری قرار دارند و در این زمینه بالا و یا پایینشهر بودن بههیچوجه ملاک نیست.
اسکندریان عنوان کرد: دوری جوانان از معضلات اجتماعی، ترویج فرهنگ ورزش در بین محلات همدان، پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان و پیدا کردن استعدادهای ورزشی مهمترین هدف در شکلگیری ورزش محلات است.
وی با اشاره به توجه به ورزش محلات در بخش بانوان بیان کرد: والیبال محلات و دارت محلات را برای بانوان فعال کردیم که در سال گذشته ۷۰۰ نفر از بانوان همدانی در این زمینه مشارکت داشتهاند.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری همدان عنوان کرد: در سال جاری نیز به دنبال این هستیم تا تعداد رشتههای فعال در بخش بانوان را نیز افزایش دهیم.