به گزارش خبرنگار مهر، انجمن نگارگران ایران که به گفته محمدباقر آقامیری نگارگر پیشکسوت نزدیک به ۳۰۰ عضو دارد تنها انجمن فعال در حوزه نگارگری است که نسبت به بسیاری از انجمن های تجسمی عمر درازی ندارد اما شاید مشکلاتش بیش از دیگر انجمن ها باشد. این انجمن فرهنگی، هنری که قاعدتا باید اساسنامه ای داشته باشد و مجمع های عمومی برای موارد مختلف از جمله رای گیری هیات مدیره در این سالها به دفعات برایش تشکیل شده باشد عملا سالهاست در بلاتکلیفی به سر می برد و همه با محمد باقر آقامیری به عنوان رییس این انجمن گفتگو می کنند در حالیکه در صورت رسیدگی به موارد قانونی، این انجمن با مشکلات متعددی از جمله قانونی نبودن هیات رئیسه رو به رو خواهد بود.
گرچه به گفته آقامیری، مشکلات درونی این انجمن مثل نداشتن يك ساختمان برای انجام كوچكترين كارهای اداری و نداشتن حامی مالی و واگذاری این انجمن از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان میراث فرهنگی باعث به وجود آمدن عمده مشکلات انجمن شده است، اما نمی توان به انجمنی که چندین سال است بدون برگزاری انتخابات یک رئیس دارد خیلی هم عنوان انجمن اطلاق کرد.
آقامیری درباره این پویا نبودن انجمن نگارگران ایران به خبرنگار مهر گفت: الان هر كسي برای امور اداری نياز به نامه يا تاييديهای براي بيمه، ارزشيابي هنري، بازگشايي آموزشگاه و ... داشته باشد به منزل من مراجعه میكند چون ما حتی یک دفتر هم نداریم و من از جیب خودم همه هزینه ها را می دهم. الان هم اگر بحث غیر قانونی بودن انجمن مطرح است دوستان نگارگر دور هم جمع شده و اعلام کنند که استعفا بدهم، اما چرا دور هم جمع نمی شوند؟ ارشاد به ما جا نمی دهد در عوض ما را برده اند زیر مجموعه میراث فرهنگی.
این هنرمند نگارگرد درباره اتمام دوره ریاست قانونی اش در انجمن نیز گفت: دوره من تمام شده است. من یک مدرس و معلم هستم. این سمت هم برایم خیلی جذابیت ندارد. فقط به عشق نگارگری این انجمن را سرپا نگه داشته ام. دوستان دور هم جمع شوند و رئیس جدید انتخاب کنند.
وی ادامه داد: ما نقاش هستیم و نباید فعالیتها و انجمنمان ذیل هنرمندان صنایع دستی طبقهبندی شود. کدام نگارگر تولید انبوه دارد؟ یک سال طول می کشد تا یک اثری را خلق کنیم و تازه برای کاری که اینهمه زحمت می کشیم ارزش زیادی هم قائل نیستند و جایی برای نمایش آن نیست.
این نگارگر درباره اینکه آخرین مجمع عمومی انجمن چه تاریخی برگزار شد با بیان اینکه زمانش را به یاد نمی آورد، اضافه کرد: ما امسال بینال نگارگری را پیش رو داریم. آخرین فراخوان ما مربوط به این بود که مجمعی برای تعیین شورای سیاستگذاری تشکیل شود که مجمع با حضور سی نفر از استادان با تجربه نگارگر در موزه هنرهای معاصر برگزار و آقای عبدالله محرمی انتخاب شد.
آقامیری با اشاره به اینکه وزارت ارشاد انجمن ها را به حال خود رها کرده و دنبال حراجی ها رفته است، بیان کرد: به نظرم وزارت ارشاد دورنمایش خارج از کشور است و از هنرمندان زحمتکش حمایت نمی کند و در چنین شرایطی هنرمندان نگارگر که این وضع را می بینند با خود می گویند برای چه چیزی دور هم جمع شوند. آنها میگویند در انجمن شما هر کاری بخواهی انجام دهی دستت خالی است. اعضا با خود می گویند چرا باید اعصاب و وقتشان را بگذارند. خود من هم دیگر رغبتی به این کار ندارم.
وی ادامه داد: همه نگارگران دلشان می خواهد در جشنواره هنرهای تجسمی حضور داشته باشند. با ذوق هم وارد میدان می شوند اما یک هفته بعد از تحویل کار می آیند و می گویند کارها خلاقه نیست بیایید و کارها را ببرید. چه کسی گفته کارهای انتزاعی و مدرن خلاقه هست و کار یک نگارگر نیست؟ عموما کسانی که انتزاعی کار می کنند اصلا طراحی بلد نیستند. بعد دبیرخانه جشنواره می بیند انتقادها زیاد شد، می گوید کارهایتان را برگردانید و بعد شما ببینید موقع جایزه دادند چطور کارها انتخاب می شود.
رییس انجمن نگارگران در پایان گفت: ارشاد برنامه ریزی برای کارها ندارد. اگر قرار باشد دوسالانه نگارگری آبان ماه برگزار شود باید از سه ماه قبلش کارها گزینش و انتخاب شود اما هنوز هیچ حرکتی نشده و ما هم هر چه پیگیری می کنیم خبری نیست. ما سعی می کنیم فضا را زنده نگه داریم اما همه چیز دست ما نیست.