گرگان – نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان بابیان اینکه پدر و مادر نسبت به فرزندان خود وظایفی دارند، گفت: نقش مادر در تربیت فرزندان بیشتر از پدر است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی بعدازظهر شنبه در چهارمین جلسه از سلسله مباحث ماه مبارک رمضان با موضوع «تحکیم خانواده و وظایف متقابل در آموزه‌های دینی» که در مسجد جامع گلشن گرگان برگزار شد، اظهار کرد: خانواده ازنظر اسلام یک مجموعه و نظام است و پدر و مادر و فرزندان به‌عنوان اعضای خانواده نیز وظایف متقابلی نسبت به یکدیگر دارند.

وی ادامه داد: اسلام بر روی خانواده بسیار حساس است چون پدر و مادر از دو جهت روی فرزندان تأثیر می‌گذارند و باعث ساخته‌شدن آن‌ها می‌شوند. تکوین و تربیت دو اصل اساسی در تربیت فرزندان به شمار می‌رود و والدین باید بر روی این دو مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند.

امام جمعه گرگان بابیان اینکه نقش مادر تربیت فرزندان بیشتر است، افزود: در آیه ۱۴ سوره لقمان خداوند به فرزندان توصیه کرده است که به پدر و مادر خود احترام بگذارند و نیز اعلام کرده است که مادر به علت اینکه ۹ ماه فرزند را با خود حمل می‌کند و تا دو سال نیز به او شیر می‌دهد، نقش و وظیفه بیشتری نسبت به پدر در جهت تربیت فرزند خود انجام می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: در آیه ۱۵ سوره احقاف نیز بر نقش زیاد مادر در تربیت فرزندان اشاره‌شده است و همچنین خداوند به فرزندان توصیه کرده است که به والدین خود احسان و نیکی کنند. اخلاق، اعتقادات و افکار پدر و مادر مانند صفات جسمی به فرزندان منتقل می‌شود و اگر والدین در این صفات برتر از دیگران باشند، فرزندان آن‌ها نیز از رفتار و کردار خوبی بهره مند می‌شوند.

امام جمعه گرگان با اشاره به اینکه پیامبر (ص) در دقت به انتخاب همسر تأکید کرده است، گفت: برای اینکه فرزندان به‌خوبی تربیت شوند، باید در آغوش پدر و مادری قرار بگیرند که همه صفات خوب را در خود ایجاد کرده باشند که لازمه این مسئله دقت در انتخاب همسر است.

آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی بیان کرد: در روایات اسلامی از امام علی (ع) نقل‌شده است که اگر انسانی باشخصیت و دارای صفات جوانمردی است، ریشه و بنیان او یعنی پدر و مادرش انسان‌هایی باکرامت بوده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان در پایان خاطرنشان کرد: حضرت محمد (ص) حدود یک هزار و ۴۰۰ سال پیش‌گفته بودند که تمامی صفات جسمی و اخلاقی والدین به فرزندان منتقل می‌شود اما دانشمندان به‌تازگی به این نتیجه رسیده‌اند و نام انتقال‌دهنده صفات را «ژن» می‌نامند. این مسئله عظمت و به‌نوعی معجزه خداوند را می‌رساند و همه ما مسلمانان می‌توانیم با استفاده از روایات و کلام پیامبران و ائمه معصومین، زندگی خوبی را برای خود داشته باشیم.