یزدـ بانک‌ها همواره به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه در استان یزد مورد توجه هستند بر این اساس همواره یکی از مهمترین گزارش‌های جلسات شورای برنامه‌ریزی استان یزد مربوط به بانک‌هاست.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه در اغلب جلسات کارگروه به ویژه کارگروه اشتغال، کارگروه رفع موانع تولید و ... بانک‌ها به عنوان یکی از محورهای اصلی مدنظر قرار دارند و اغلب گلایه‌هایی از آنها وجود دارد، رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان یزد در جلسه‌ شورای برنامه ریزی و توسعه استان به ارائه گزارشی از عملکرد بانک‌ها پرداخت.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان یزد اظهار داشت: بانک‌های استان یزد بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال طلب وصول نشده دارند که این رقم مربوط به معوقات تسهیلات بانکی است.

۹۸ هزار میلیارد تسهیلات بانکی در یزد پرداخت شد

محمد رضایی عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر ۹۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک‌های استان یزد پرداخت شد در حالی که میزان معوقات بانکی ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: بیشترین مطالبات معوقات بانکی به ترتیب مربوط به بانک‌های ملت، تجارت، ملی، مسکن و صادرات است.

رئیس امور شعب بانک ملی استان یزد با اشاره به اینکه ۲۷.۵ درصد این تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت شده است، افزود: ۲۵.۶ درصد از تسهیلات نیز به خدمات بازرگانی، ۱۰ درصد به کشاورزی، ۱۹.۴ درصد به مسکن، ۱۳.۴ درصد به سایر بخش‌ها و ۴.۲ درصد نیز به واردات پرداخت شده است.

رضایی عنوان کرد: علت افزایش مطالبات بانک‌ها، عدم اعتبارسنجی طرح ها و بررسی نکردن توان پرداخت گیرندگان تسهیلات بر اساس طرح‌های ارائه شده است.

پرداخت تسهیلات کلان به افراد خاص

وی، پرداخت تسهیلات کلان به افراد خاص بر اساس روابط خاص همچنین وجود نرخ‌های سود غیرواقعی را از دیگر عوامل افزایش معوقات بانکی برشمرد.

رئیس شورای هماهنگی بانک های استان یزد افزود: متاسفانه ابزار بازدارنده ای در زمینه عدم پرداخت تسهیلات نیز وجود ندارد و در بسیاری از موارد باید تابع ضوابط اقتصادی کشور باشیم.

رئیس دیوان محاسبات استان یزد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه عملکرد شش بانک استان یزد در زمینه پرداخت تسهیلات مورد بررسی قرار گرفته و رصد و نظارت لازم انجام شده است، افزود: این بانک‌ها ۲۵ مورد تذکر دریافت کردند و در ۳۰ مورد نیز پرونده ها به تهران ارسال شده است.

بهزاد فلاطون زاده بیان کرد: بانک های ملی، سپه، توسعه صادرات، کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن بانک‌هایی بودند که فعالیت آنها و نحوه عملکرد آنها در زمینه پرداخت تسهیلات از سال ۸۸ تا سال ۹۳ رصد شد.

تضمین‌های دریافتی نسبت به تسهیلات کافی نبوده است

وی، یکی از عمده ترین تخلفات صورت گرفته را ناکافی بودن تضمین های دریافتی نسبت به تسهیلات پرداخت شده اعلام کرد و افزود: همین امر در بسیاری از موارد سبب افزایش معوقات بانکی می شود.

فلاطون زاده یادآور شد: همچنین به مشتریانی که بدهی بانکی آنها بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال بوده یا گواهی مالیاتی نداشته اند نیز تسهیلات پرداخت شده است.

رئیس دیوان محاسبات استان یزد بیان کرد: متاسفانه پرداخت هایی نیز به افرادی که چک برگشتی داشته اند صورت گرفته یا در مواردی استعلامی در این زمینه درخواست نشده است.

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز در این نشست به ارائه آمار یکی دیگر از ابزارهای توسعه یعنی نیروی انسانی در ادارات استان یزد پرداخت.

۴۱ درصد کارمندان ادارات یزد استخدام رسمی دولت هستند

مجتبی حسینی پور اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس بررسی که در ۱۶ دستگاه اجرایی استان یزد صورت گرفته است، ۲ هزار و ۷۶۸ نفر در این دستگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند که ۴۱ درصد این افراد استخدام رسمی و بقیه دارای سایر قراردادها هستند.

وی با بیان اینکه از این میان، ۲ هزار و ۱۲۰ نفر مرد و ۶۴۸ نفر زن هستند، بیان کرد: هزار و ۱۲۹ کارمند رسمی و ۶۰۰ نفر پیمانی و ... هستند.

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در مورد میانگین سنی این افراد نیز اظهار داشت: ۴۰ درصد کارمندان ادارات یزد ۳۰ تا ۴۰ ساله، ۳۵ درصد آنها ۴۰ تا ۵۰ ساله و یک درصد ۶۰ سال به بالا هستند و بقیه زیر ۳۰ سال سن دارند.

حسینی پور در مورد سوابق کاری این افراد نیز بیان کرد: ۴۶ درصد کارکنان ادارات زیر ۱۰ سال، ۳۲ درصد افراد ۱۰ تا ۲۰ سال، ۲۰ درصد آنها ۲۰ تا ۳۰ سال و بقیه بالای ۳۰ سال سابقه کار دارند.

وی در مورد پست های خالی ادارات نیز بیان کرد: ۵۰ درصد پست‌های ادارات استان یزد خالی است.

ثبت ۵۳۸ درخواست تسهیلات در سامانه بهین یاب

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات دولتی به واحدهای صنعتی دارای مشکل نقدینگی که کمتر از ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده اند، آغاز شده است، اظهار داشت: افراد واجد شرایط باید در سایت بهین یاب ثبت نام کنند.

محمدرضا علمدار یزدی بیان کرد: تاکنون ۵۳۸ درخواست در این سامانه ثبت شده که ۵۱۰ درخواست نقص مدرک داشته، ۵۱۰ مورد در نوبت بررسی و ۱۶ مورد نیز تصویب و به بانک معرفی شده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با پرداخت این تسهیلات از سوی دولت، مشکل بخش عمده ای از واحدهای صنعتی استان یزد حل شود.

 این نشست مصوباتی نیز به دنبال داشت که از آن جمله می توان به تشکیل یک کارگروه سه نفره برای بررسی مشکلات موجود در مسیر پرداخت تسهیلات تکلیفی دولت به باشگاه های ورزشی اشاره کرد.