زنجان- امروز برخی‌ در هیاهوی تهاجم فرهنگی خواسته یا ناخواسته به سدی در مقابل توسعه امربه‌معروف تبدیل‌شده‌اند و باید دانست که این فریضه با شعار تقویت نمی‌شود، بلکه به برنامه فرهنگی نیاز دارد.

خبرگزاری مهر-گروه استانها-زهرا مقدمی: امروز قرن بیست و یکم در حالی آرام‌آرام ریشه‌های خود را در تاریخ بشریت محکم می‌کند که دولت‌ها و ملت‌ها برای توسعه نفوذپذیری خود با ابزارهای مختلف سعی در القای  و دیکته کردن فرهنگ و نگاه خود به جوامع دیگر هستند و در این مسیر فرهنگ واژه‌ای تأثیرگذار در ورود و نفوذپذیری در جوامع هدف است.

در این میان جوامع مورد هدف برای واردکردن فرهنگ با ابزارها و فراینده‌های مختلف در تلاش برای جلوگیری و یا کاستن از اثرات مخرب فرهنگ‌های وارداتی هستند. در جامعه ایران که فرهنگ‌های وارداتی مخرب به‌عنوان تهاجم فرهنگی عنوان می‌شود، بارها توسط مقام معظم رهبری مورد هشدار جدی بوده و ایشان نسبت به هوشیاری مردم و مسئولان در این خصوص بارها تذکر داده اند تذکرهایی که اگر در برخی مواقع جدی گرفته نمی‌شود.

برخی‌ که خود را در قالب روشنفکری معرفی می کنند و مدعی برخورد هوشیارانه بافرهنگ وارداتی هستند، این روزها  کسانی را که از باب امربه‌معروف و نهی از منکر دلسوز جامعه هستند مورد هدف قرار می‌دهند.

فریضه امربه‌معروف و نهی از منکر از فروعات است و ترویج و تعمیق این امر مهم نیاز به راهکار و برنامه‌ریزی مدیریت‌شده دارد و با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت نمی‌توان کاری کرد.

امروز دشمن با جنگ نرم وارد عرصه کارزار با نظام جمهوری اسلامی ایران شده است و در این میان ترویج امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

امروز خانواده‌ها از حربه‌های فرهنگی دشمن در امان نیستند و اکنون جامعه‌ای را مشاهده می‌کنیم که از  پوشش زن و مردها گرفته تا رفتار و کردارشان متمایل به غرب شده است و در این میان می‌طلبد آمران به‌معروف و ناهیان از منکر با جدیت و مدیریت وارد کار شوند.

شبکه‌های مجازی و ماهوره ای به جد بی‌بند و باری را در جامعه اسلامی‌مان رونق می‌دهند و خانواده‌ها بدون هیچ‌گونه آگاهی از این فرهنگ نادرست و غلط تبعیت می‌کنند و این سبک زندگی را در زندگی خود شکل باکلاس بودن را می‌دانند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار مهر در همین رابطه گفت:  در ماه مبارک رمضان که ماه  تقوا است ضرورت بیشتری حس می‌شود که مبلمان و فضای شهری بیشتر به امربه‌معروف و نهی از منکر عطرآگین شود.

حجت‌الاسلام مسعود صفی یاری تصریح کرد: آمران به‌معروف و ناهیان از منکر به صورت لسانی حضور فعالی داشته باشند و این امر مهم مختص ماه مبارک رمضان نباشد.

وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت‌های مردمی برای ترویج امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه استفاده شود، گفت: امروز سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به ظرفیت‌های مردمی همچون هیئت‌های مذهبی، شبکه‌های تبلیغی و شبکه مداحی و قرآنی در بحث ترویج و تعمیق امربه‌معروف و نهی از منکر مؤثر باشد.

صفی یاری با تاکید بر اجرای برنامه‌های فرهنگی در بحث امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه، افزود: راه‌اندازی گروه‌های امربه‌معروف و نهی از منکر را این سازمان در رأس هیئتی خود قرار داده است.

امر به معروف و نهی از منکر یک اصل است

وی با اذعان بر این امر که امربه‌معروف و نهی از منکر باید در همه بخش‌های جامعه به‌عنوان یک اصل مهم و تأثیرگذار موردتوجه قرار گیرد، تصریح کرد: آموزش‌های لازم برای توسعه فعالیت‌ها و توجیه گروه‌های امربه‌معروف و نهی از منکر صورت بگیرد تا این گروه‌ها با نحوه انجام امربه‌معروف و نهی از منکر آشنا شوند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با اشاره به تدوین ۷۴ شاخص در حوزه احیای امربه‌معروف و نهی از منکر گفت: ۱۰۰ درصد برنامه‌های سازمان تبلیغات اسلامی در راستای عمل به این فریضه الهی است.

صفی‌یاری با اشاره به اهمیت موضوع امربه‌معروف و نهی از منکر اظهار داشت: این فریضه الهی یکی از ضرورت‌های اسلامی و انقلابی است.

وی با اشاره به ساماندهی ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر بیان کرد: ۱۰۰ درصد فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی به لحاظ ساختارهای خود، در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر می‌گنجد.

صفی‌یاری با اشاره به اینکه در استان زنجان ۷۴ شاخص در راستای این دو فریضه دینی تعیین‌شده است، گفت: در این زمینه نقش برجسته و فعالیت‌های گسترده‌ای برای سازمان تبلیغات اسلامی پیش‌بینی‌شده است.

همچنین نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه زنجان نیز بر ترویج امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه تأکید کرد و افزود: ترویج این فریضه مهم یک عزم همگانی را می‌طلبد.

حجت‌الاسلام علی خاتمی تصریح کرد: اولین وظیفه انبیاء امربه‌معروف و نهی از منکر است و در این راستا آن جامعه‌ای موفق‌تر است که در آن امر به معروف و نهی از منکر به خوبی ترویج و گسترش پیدا کند.

وی تأکید کرد: احیای امربه‌معروف و نهی از منکر، عزم ملی را می‌طلبد و تمام مردم و ارگان‌ها باید در آن مشارکت داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه زنجان افزود: برای اجرای فریضه امربه‌معروف و نهی از منکر نیازمند مطالعه روش‌های رفتاری هستیم و با این فریضه جامعه سازی شکل می‌گیرد، البته باید شکل امربه‌معروف و نهی از منکر آموزش داده شود.

خاتمی با اشاره به اینکه ۲۷ دستگاه درزمینه امربه‌معروف و نهی از منکر وظیفه نظارتی دارند، گفت: باید همه دستگاه‌ها همکاری لازم را در اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر داشته باشند.

مدیر حوزه علمیه نورالزهراء (س) زنجان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر  بابیان اینکه منکر تنها در حوزه حجاب نیست، افزود: هر عملی که متناسب با شرع اسلام نباشد منکر است و باید نسبت به آن عکس‌العمل نشان داد.

امروزه دشمن به سراغ ایمان و معرفت مردم آمده است

زهرا علمی فر به منویات مقام معظم رهبری در خصوص امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: مسئولان مهم‌ترین حوزه در بحث امربه‌معروف و نهی از منکر هستند و  عمل مسئولان در این زمینه می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

وی افزود:  امروزه دشمن به سراغ ایمان، معرفت می‌آید و ما باید بدانیم که دشمن خاک‌ریزهای جبهه را در مدارس و دانشگاه‌ها گذاشته است.

علمی فر تصریح کرد: کار فرهنگی نیاز به برنامه فرهنگی دارد و با شعار دادن کاری جلو نمی‌رود. 

وی بابیان اینکه متأسفانه امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه رهاشده است، گفت: از طرف مسئولان این امر مهم مورد غفلت واقع‌شده است.

مدیر حوزه علمیه نور الزهرا (س) با بیان اینکه باید یک پشتوانه قانونی برای امر به معروف و نهی از منکر باشد، گفت: اگر مدیری در داخل سازمان خود نسبت به حجاب و پوشش کارمند خود توجه کند و امربه‌معروف و نهی از منکر را در سازمان انجام دهد، در بیرون هم این فریضه مهم به خوبی اجرا می‌شود.

این بانوی فرهیخته زنجانی تصریح کرد: بانوان به‌عنوان مربیان جامعه هم در بحث ترویج امربه‌معروف و نهی از منکر می‌توانند نقش کلیدی را ایفا کنند.

فرمانده انتظامی استان زنجان  هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت فریضه مهم امربه‌معروف و نهی از منکر در کاهش جرائم در سطح جامعه، گفت: اساسی‌ترین نیاز هر جامعه برای پیشرفت و توسعه، امنیت است.

سردار علیرضا صالحی  گفت:  امربه‌معروف و نهی از منکر اولین و بزرگ‌ترین مأموریت نیروی انتظامی است و بر تحقق این امر هم از ظرفیت لسانی وارد کار می‌شود.

یکی از ضروریات امروز جامعه امربه‌معروف و نهی از منکر است

وی فلسفه قیام عاشورا را امربه‌معروف و نهی از منکر عنوان کرد و افزود: امروز یکی از ضروریات جامعه امربه‌معروف و نهی از منکر است چراکه دشمن با تمام ترفندها وارد عرصه شده و این امر مهم باید در جامعه به خوبی تبیین و ترویج شود.

فرمانده انتظامی استان زنجان عنوان کرد: پلیس در نوک پیکان فرضیه امربه‌معروف و نهی از منکر قرار دارد و امروز پلیس در نظام جمهوری اسلامی از تهدید محور به سمت جامعه‌محور حرکت کرده است.

امروزه شبکه‌های ماهواره‌ای در اولین قدم درصدد نابودی خانواده و کشورمان هستند که دراین‌ارتباط موضوع امربه‌معروف و نهی از منکر از جایگاه بسیار مهمی برای مقابله با این عناصر ضد فرهنگی قرار دارد.

امربه‌معروف و نهی از منکر مختص قشر خاصی نیست، بلکه باید  همه بر تقویت امربه‌معروف و نهی از منکر بسیج شوند، چرا که شهیدان زیادی را در این راه از دست دادیم.

ائمه معصومین هرکدام در جایگاه خود در بحث امربه‌معروف و نهی از منکر شهید شدند و باید امروز درخت نظام جمهوری اسلامی ما که شکل‌گرفته از خون هزاران شهیدان است نسبت به پررنگ کردن این امر در جامعه تلاش کرد. یکی از مهم‌ترین موضوعات در امربه‌معروف و نهی از منکر حضور میدانی و تذکر لسانی است.

بدانیم که در حوزه جنگ نرم باید به امربه‌معروف و نهی از منکر نگاه شود و  امروزه دشمن در حوزه جنگ نرم برنامه‌های متعددی پیش‌بینی کرده است.

امربه‌معروف و نهی از منکر یک واجب مهم و تأثیرگذار اسلامی است که متأسفانه هم شناخت کافی در مورد آن وجود ندارد و هم به‌طور مطلوب موردتوجه قرار نگرفته است به‌گونه‌ای که همواره این اصل مهم مورد هجمه و تهدید از سوی مغرضان قرار گرفته و برخی‌ها به دلیل اینکه امر به معروف و نهی از منکر را سد راه تحقق اهداف نامشروع خودمی دانند در مسیر تحقق آن در جامعه سنگ‌اندازی می کنند.