به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار داشت: برای جلوگیری از ورود ریزگردهای کویر میقان باید بادشکن هایی از جنس حصیر در مقابل شن زارها نصب شود که این اقدام برای هر هکتار حدود ۱۸میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲هزار هکتار از ۵۰هزار هکتار کویر میقان شوره زار است، عنوان کرد: برای مهار ریزگردهای این منطقه تنها باید از بادشکن های مصنوعی و حصیری استفاده کرد.
یوسفی تصریح کرد: از اواخر دهه ۶۰ تاکنون گیاهان زیادی در کویر میقان کشت شده اما کشت گیاه قره داغ بسیار موفقیت آمیز بود، به طوری که این گونه گیاهی، قهرمان کویر لقب گرفته است.
وی افزود: ۲۲۰هکتار از اراضی کویر میقان زیر کشت گیاه قره داغ است و بر اساس تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی کشور این نوع گیاه می تواند بیش از ۴۸تن خاک را در اطراف خود نگهداری و حفظ کند.
مدیر کل منابع طبیعی استان مرکزی در خصوص دیگر اقدامات برای مقابله با بیابان زایی در استان گفت: حفظ پوشش گیاهی، حفاظت از مالکیت دولت بر مراتع، تثبیت گیاهان موثر و سازگار با مناطق خشک استان، انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های مختلف در راستای حفظ منابع طبیعی و اقدامات فرهنگی از قبیل جذب هفت هزار همراه طبیعت از مهمترین اقدامات این اداره کل در راستای مقاله با بیابان زایی است.
گفتنی است کویر میقان با مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار هکتار در ۲۰کیلومتری شمال شهر اراک واقع شده که مساحت حوضه آبخیز آن نیز بالغ بر ۵۴۰هکتار است.