قم - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در راستای مقابله با کم آبی در سال زراعی جدید سطح زیر کشت گندم، جو و یونجه در قم کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی در دوازدهمین شورای حفاظت از منابع آب استان قم که قبل از ظهر یکشنبه در اتاق جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، طی سخنانی به برنامه ۵ ساله کشت استان قم به منظور کاهش مصرف آب در این بخش اشاره و بیان داشت: اجرای این برنامه از سال ۹۴ آغاز شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه از لحاظ شاخص پایش آبی استان قم در مرحله تنش آبی شدید قرار دارد، گفت: کاهش سطح اراضی و عدم توسعه آن، تغییر الگوی کشت متناسب با اقلیم و بهینه سازی مصرف آب از جمله برنامه‌هایی است که در راستای برنامه کاهش مصرف آب در قم دنبال می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم، جو و یونجه در استان قم کاهش یافته است، ابراز کرد: در سال زراعی ۹۳ الی ۹۴ سطح زیر کشت جو از ۵۰ هزار هکتار در سال زراعی ۹۴ و ۹۵ به ۲۰ هزار هکتار کاهش یافته و همچنین گندم از سطح کشت ۸ هزار و ۲۴۳ هزار هکتار به ۶ هزار و ۱۲ هکتار و یونجه نیز از ۹ هزار و ۸۹۳ هکتار به ۸ هزار و ۷۰ هکتار کاهش یافته است.

وی در ادامه داد: در مجموع سطح اراضی زیر کشت استان قم در کاشت جو ۱۳ درصد، گندم ۲۷ درصد و یونجه ۱۸ درصد کاهش داشته است.

طلایی در ادامه ابراز کرد: در راستای تغییر الگوی کشت متناسب با اقلیم نیز در سال گذشته سه نوع ذرت مقاوم به شوری و کم آبی، جو با ۵ رقم و کلزا با ۹ رقم مقاوم به تنش آبی به استان قم وارد شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی نیز در استان قم در زمینه صرفه جویی در مصرف آب مقرون به صرفه است، ادامه داد: ۱۵۰ هکتار از زمین‌های زراعی این استان تحت کشت گیاهان دارویی قرار دارد که ۱۰۰ هکتار آن متعلق به گل محمدی است که علاوه بر معطر بودن نیاز به آبیاری زیادی ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم به برنامه‌های ترویجی و آموزشی این سازمان نیز اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای برنامه‌های ترویجی مزرعه ۱۸ هکتاری در راستای آبیاری تیپ به عنوان پایلوت مورد بهره برداری قرار گرفت که اجرای این طرح با موفقیت همراه بود.

وی در ادامه به تخصیص اعتبارات جهت اقدامات عملی در راستای صرفه جویی و کاهش هدر رفت آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: ۵۲ متر لوله گذاری، احیا و مرمت ۲۱ قنات، تجهیز و نوسازی اراضی، ساماندهی ساختمان شبکه آبیاری از جمله اقدامات انجام گرفته است.