رشت- مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به فعالیت یک مرکز اقامتی بلند مدت ترک اعتیاد در استان، از افزایش تعداد این مراکز در سراسر گیلان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پارسی صبح پنج شنبه در جمع اصحاب رسانه با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر و تاثیر دیدگاه پیشگیری پیش از وقوع در این حوزه اظهار کرد: سازمان بهزیستی تلاش کرده است طی چند سال اخیر با تمرکز بر روی آگاهی سازی و مهارت افزایی به نسل آینده، از سنین پایین نسبت به افزایش تمایل به سمت مصرف مواد مخدر در جامعه بکاهد.

وی با بیان اینکه جلب مشارکت مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر بیش از هر اقدامی تاثیرگذار است افزود: سیاست سازمان بهزیستی این است که در حوزه مبارزه با مواد مخدر بر پایه اصول اجتماع محور اقدام کند و با آموزش در مهدکودک ها و محله های شهری و روستایی به این هدف نائل شود.

به گفته مدیرکل بهزیستی گیلان، هم اکنون در ۱۸ محیط صنعتی و سازمانی، شش محیط نظامی، ۳۷ محله شهری، ۲۰ محله روستایی و ۴۴ مهد کودک در سراسر استان، فعالیت های حوزه پیشگیری از مواد مخدر در دست اجرا است.

پارسی با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری باید توانمندسازی افراد برای مقابله با مصرف مواد مخدر در اولویت تمامی فعالیت ها باشد گفت: در حالی که استرس های محیطی متعددی از جمله بیکاری بر جامعه حاکم است باید با مهارت آموزی به افراد توانایی نه گفتن به مصرف مواد مخدر را آموزش داد.

وی تعداد مراکز درمانی و بازتوانی اعتیاد در سطح استان را ۷۶ مرکز اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سیاست سازمان بهزیستی بر افزایش تعداد مراکز متمرکز نیست بلکه با اعطای مجوز و نظارت از سوی دانشگاه علوم پزشکی، تمرکز بر روی افزایش تعداد این مراکز سبب موازی کاری در این حوزه می شود.

مدیرکل بهزیستی گیلان به فعالیت مراکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد که زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت دارند اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۴۹ مرکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد در استان فعال است که این تعداد در سال جاری به ۶۹ مرکز افزایش پیدا خواهد کرد.

 به گفته وی، از ۴۹ مرکز اقامتی میان مدت، سه مرکز به زنان مبتلا به اعتیاد خدمات ارائه می دهد.

پارسی دلیل این توقف را تنظیم پروتکل جدید سازمان بهزیستی برای ارتقای کارکرد این مراکز عنوان کرد و گفت: مراکز اقامتی میان مدت باید استاندارهای لازم را برای ادامه فعالیت به دست آورند.

وی تعداد مراکز درمانی اقامتی بلندمدت در سطح استان را یک مرکز برشمرد و تصریح کرد: یکی از اولویت های اداره کل بهزیستی استان افزایش تعداد این مراکز است.

بنا بر اعلام پارسی، در سال ۹۴، بیش از ۲۱ هزار نفر به مراکز درمانی تحت پوشش سازمان بهزیستی در سطح استان مراجعه و درمان مورد نظر را دریافت کرده اند که پذیرش در این مراکز در سه ماهه نخست امسال از رشد ۲۵ درصدی برخوردار است.

مدیرکل بهزیستی گیلان در ادامه به نحوه نظارت بر عملکرد مراکز ترک اعتیاد اشاره و بیان کرد: نظارت بر عملکرد این مراکز شامل دریافت و نحوه تزویع داروی متادون به مبتلایان به بیماری اعتیاد، از سوی داشنگاه علوم پزشکی صورت می گیرد و سازمان بهزیستی در این حوزه دخیل نیست.

پارسی تصریح کرد: تعدد فعالیت این مراکز سبب شده که از جمعیت معتادان متجاهر در سطح استان کاسته شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره چگونگی تطبیق دانش فعالان حوزه بهزیستی در مراکز ترک اعتیاد نسبت به مصرف مواد مخدر و محرک صنعتی گفت: مطمئنا تخریبی که این مواد بر سلامت انسان و در بلندمدت به سلامت جامعه وارد می کنند بسیار شدیدتر از مواد مخدر سنتی است لذا آگاهی سازی خانواده ها و توانمندسازی افراد از سنین کودکی و نوجوانی می تواند یکی از راهکارهای مقابله با اشاعه مصرف این مواد باشد.

این مسئول ادامه داد: برای درمان مواد مخدر صنعتی اغلب ناگزیر هستیم که در مراکز ترک اعتیاد، با روان درمانی و تجویز داروهای روانپزشکی به درمان بپردازیم که در این راستا آموزش های ارائه شده به فعالان سازمان بهزیستی با طی دوره های علمی دراین مراکز به روز می شود.

وی همچنین به بازگشایی نمایشگاه دائمی پیشگیری از مواد مخدر در شهر رشت اشاره و بیان کرد: این نمایشگاه دائمی شامل محصولات فرهنگی و آموزشی خواهد بود که در آن خدمات مختلفی از جمله ارائه مشاوره، آموزش های مقابله با مصرف مواد مخدر و همینطور نسخه های فیلم وجزوه برای آگاهی سازی خانواده ها ارائه می شود.

به گفته پارسی نمایشگاه دائمی فوق در هفته بهزیستی آغاز به کار می کند.