به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به عملکرد مرکز آمار در سال گذشته گفت: ۱۵۰ دفتر در ۳۰ مرکز استان فعال هستند و خدماتی از جمله ثبت و پیگیری اظهار نامه، تجدیدنظر خواهی و پرونده ها را انجام می دهند.
وی گفت: ۲۲۴ خواسته بدوی و اعتراضی در این مراکز انجام می شود. ۲۳۰ هزار اظهار نامه از طریق این دفاتر و ۶۱۸ هزار دادخواست ثبت شده است که ۶۵ درصد دادخواست هایی بوده است که در مراکز استان ثبت شده است.
وی افزود: ۲۶ هزار دادخواست جدید نزد و ۳۱ هزار شکوائیه در تهران به مجتمع ها ارسال شده است.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به ثبت نام اخیر دفاتر اشاره و تصریح کرد: ۲۸۲ حوزه در شهرهای مختلف انتخاب شدند که ثبت نام آنها از اول تیر ماه آغاز شده است و می توانند به سایت مرکز آمار مراجعه کنند.
معاون رییس قوه قضاییه گفت: مطالعات کسب و کار شکل گرفته است و حدود ۳۱۸ حوزه از ۶۰۰ حوزه امکان راه اندازی دفتر مستقل را دارند که اسامی آنها در سایت وجود دارد و از بین اعلام کنندگان بهترین انتخاب می شود.
وی تصریح کرد: ۷۶۰ دفتر خدمات الکترونیک در سراسر کشور تاسیس خواهند شد.
تعلیق ۲دفتر خدمات الکترونیک قضایی
در سال گذشته نظارت جدی بر روی دفاتر انجام شد. هیات هائی برای نظارت انتخاب شدند و قریب به اتفاق دفاتر متخلف تذکرها را اعمال کردند با این حال ۲ دفتر متخلف در سال گذشته تعلیق شدند.
در صورتی که از مقررات عدول کنند، هیات های بدوی و تجدیدنظر به تخلفات آنها رسیدگی خواهند کرد. برخی از این تخلفات به اخذ بیش از حد تعرفه و رعایت نکردن مقررات باز می گشت.
شهریاری در خصوص آمار ورودی پرونده ها گفت: ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده تکراری و در گردش در واحدهای قضایی کل کشور داشتیم که از این تعداد ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده غیرتکراری بودند.
وی افزود: ۳/۳درصد شاهد افزایش پرونده ها در دستگاه قضایی بودیم. در همین راستا دولت تعهدات مالی خود را به مرکز پرداخت نکرده است.
شهریاری با بیان اینکه ۳۲هزار پرونده به دادگاه های کیفری یک وارد شده اند، گفت: در این بخش از پرونده ها ۴۰درصد مانده پرونده ها را در سال گذشته شاهد بودیم.
شهریاری به ورودی پرونده ها به دادگاه های عمومی و انقلاب اشاره و تصریح کرد: ۴میلیون و ۴۰۰پرونده در دادگاه های عمومی ورودی داشتیم که رشد ۱۰ درصدی را به همراه داشته است که این افزایش ها فشار کاری و طولانی شدن پرونده ها را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: ۲۶۲ هزار پرونده به دادگاه های انقلاب وارد شده است که کاهش ۵ درصدی را به همراه داشته است. مانده پرونده ها در دادگاه انقلاب افزایش را تجربه کرده است.
شهریاری اظهار داشت: ۴ میلیون پرونده وارد دادسرای عمومی و انقلاب شده است که متاسفانه شاهد افزایش ۱۰درصدی مانده پرونده ها بوده ایم.
وی در خصوص ورودی پرونده ها به شورای حل اختلاف گفت: ۳میلیون ورودی پرونده ها به شوراهای حل اختلاف داشتیم که این میزان کاهش ۳درصدی را پشت سر گذرانده است.
طلاق توافقی ۴/۵ درصد کل خواسته ها
شهریاری در خصوص ۱۰ خواسته اول قضایی کشور گفت: مطالبه وجه، ۲۹۰ هزار درخواست بوده است که ۸ درصد پرونده های مدنی را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: چک ۲۵۰هزار پرونده معادل ۷درصد پرونده ها، مطالبه تاخیر خسارت ۲۱۹ هزار، طلاق توافقی ۱۶۴ هزار معادل ۴/۵درصد کل خواسته ها با میانگین زمان رسیدگی ۲۶ روز، مطالبه مهریه ۳/۵درصد خواسته ها، اعسار از پرداخت ۱۲۷ هزار معادل ۳/۵ درصد کل پرونده ها، مطالبه نفقه ۸۶ هزار معادل ۲/۴، الزام به تمکین ۸۵ هزار و طلاق به درخواست زوجه ۷۲ هزار پرونده را شامل می شدند.
شهریاری با اشاره به آمار ورودی پرونده هابه دیوان عدالت اداری گفت: ۱۴۲هزار پرونده به شعب بدوی دیوان عدالت شده است که این رقم ۲۶درصد افزایش داشته است از سوئی مانده پرونده ها ۳درصد افزایش داشته است.
شهریاری افزود: ۱۲۴۳ پرونده وارد هیات عمومی دیوان شده است که ۱۱ درصد افزایش داشته است. ۱۹ هزار پرونده وارد شعب اجرای احکام شده است که رشد ۲برابری را در سال گذشته داشته است.
وی تصریح کرد: در دادگاه عالی انتظامی قضات، ۱۸درصد کاهش ورودی داشتیم.
شهریاری گفت: ۶هزار پرونده در دادسرا شده است که ۶۵درصد افزایش داشته است و ۲۷درصد مانده پرونده ها در دادسرا را شاهد بوده ایم.
وی افزود: ۷۴۳ هزار ورودی پرونده ها به دادگاه تجدید نظر بوده است که ۱۰درصد افزایش داشته و ۶۰ هزار پرونده به مانده های پرونده ها اضافه شده است.
شهریاری در ادامه به ۱۰ اتهام کیفری سال ۹۴اشاره و تصریح کرد: سرقت با ۶۹۶ هزار پرونده معادل ۱۲ درصد از کل پرونده ها با میانگین رسیدگی ۶۲ روز اولین اتهام کیفری بوده است.
وی افزود: ضرب و جرح با ۵۴۰ هزار پرونده معادل ۹درصد کل با میانگین رسیدگی ۶۳روز، توهین به اشخاص عادی با ۴۱۵ هزار پرونده معادل ۷ درصد با میانگین ۵۵ روز رسیدگی و ایراد صدمه بدنی بر اساس تصادف، ۳۳۳هزار پرونده معادل ۶ درصد کل با ۷۱ روز میانگین رسیدگی در رتبه های بعدی ۱۰ اتهام قرار دارند.
وی افزود: تهدید با ۳۱۵هزار پرونده معادل ۵/۵ درصد با میانگین ۵۹ روز رسیدگی، تخریب با ۲۰۶ هزار پرونده معادل ۳/۵ درصد با میانگین ۶۵ روز رسیدگی، کلاهبرداری با ۱۸۸ هزار پرونده معادل ۳درصد با میانگین ۷۱ روز، خیانت در امانت با ۱۶۲ هزار پرونده با میانگین ۶۲ روز و نگهداری و مالکیت مواد مخدر با ۱۴۲ هزار پرونده میانگین ۳۹روز رسیدگی نیز جزو بیشترین اتهام های کیفری بوده اند.
شهریاری در رابطه با عنوان اتهامی صدور چک بلامحل گفت: ۱۳۲ هزار پرونده در این رابطه معادل ۲/۳ درصد با میانگین ۵۸ روز رسیدگی در دادگاه ها تشکیل شده بودند.
شهریاری در خصوص واگذاری مرکز مشاوره 129به بخش خصوصی گفت: در ابتدا برای برون سپاری اعتبارات کافی وجود نداشت با این حال کارگروهی تشکیل شد تا بتوانیم از طریق سامانه های مخابراتی هزینه توسط مردم تامین شود. در ابتدا رئیس قوه قضائیه مخالف بودند اما رضایت ایشان در این رابطه اخذ شد به همین منظور بخشی از این مشاوره پولی می شود.
شهریاری اظهار داشت: در حال حاضر پایلوت امضاء الکترونیکی برای وکلا در قوه قضاییه در حال انجام و اعطای امضا الکترونیکی برای 30نفر انجام شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در ادامه و از تکلیف قانونی شهروندان در قبال رویه قضایی خبر داد و افزود: طبق آیین نامه افرادی که با رویه قضایی سرو کار دارند موظفند اطلاعات خود از جمله ایمیل و تلفن همراه خود را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند تا در سامانه ثنا ثبت شود.
معاون رئیس قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت سامانه ابلاغ الکترونیکی گفت: ثبت نام، احراز هویت، دریافت حساب کاربری، ارسال اطلاع رسانی ابلاغ ها، ورود به سامانه ابلاغ و مشاهده ابلاغ مراحل ابلاغ قضایی است. آیین نامه ابلاغ قضایی به رئیس قوه قضائیه ارسال شده است و تا ماه آینده به ما ابلاغ می شود تا این سامانه به طور رسمی راه اندازی شود.