تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸

کتاب «مهدویت و آرامش روان» نوشته محمد سبحانی‌نیا توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «مهدویت و آرامش روان» نوشته محمد سبحانی نیا به تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شده است.

در عصر حاضر که فشار روانی، بیماری تمدن جدید نامیده شده و روز به روز بیماری‌های روانی در دنیا گسترش یافته و توجه بشر به مقوله بهداشت روان، دوچندان شده است؛ از این رو، سازمان بهداشت جهانی، بخش خاصی به نام خدمات بهداشت روانی پدید آورده و در سال ۱۹۶۱ میلادی، جنبش بزرگ روان پزشکی اجتماعی در آمریکا آغاز شد که برخی روان شناسان و روان پزشکان، آن را انقلاب بزرگ سوم نامیدند و در اوایل قرن بیستم، نهضت جدید بهداشت روانی را پی ریزی کردند.

در سال‌های اخیر، استفاده از مذاهب و اعتقادات دینی، مورد توجه سیاست گذاران و تدوین کنندگان استراتژی‌های بهداشت جامعه‌نگر، در سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفته است. این سازمان بخشی از انتشارات خود را از سال ۱۹۹۲ به آموزش بهداشت از طریق مذهب برای راه کار زندگی سالم اختصاص داده است و کتاب‌ها و جزوات زیادی را تحت عناوین دینی نظیر: بهداشت از دیدگاه اسلامی، ارتقای سطح بهداشت از طریق سبک زندگی اسلامی و نیز نقش مذهب و اخلاق در پیش‌گیری و کنترل برخی بیماری‌ها منتشر کرده است.

کتاب «مهدویت و آرامش روان» درباره آموزه‌های مهدویت و درمان بیماری‌های روح و روان بشر امروز است. فصل اول این کتاب به بیان مفاهیم اختصاص داشته و در فصول دوم تا پنجم، به ترتیب، موضوعاتی چون تحلیل روانشناختی مهدویت، مهدویت و شاخصه‌های بهداشت و روان، تاثیر مهدویت بر بهداشت روان و مهدویت و روان درمانی مطرح شده اند.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

ونتیز (ventis)، یکی از ملاک‌های سلامت روان را کفایت فردی و خودمهارگری دانسته است. خودمهارگری و خودکنترلی، توانایی پیروی از درخواست معقول، تعدیل رفتار مطابق با موقعیت و به تاخیر انداختن ارضای یک خواسته در چارچوب قابل قبول اجتماعی، بدون مداخله و هدایت مستقیم فردی دیگر، تعریف شده است.

اساس خودمهارگری، توانایی فرد در کنترل ارادی فرایندهای درونی و برون دادهای رفتاری است. همچنین خودمهارگری دارای مولفه‌های شناختی، هیجانی و رفتاری است و باعث تسهیل رشد اخلاق و وجدان اخلاقی می شود.

خودکنترلی، با واژه‌های زیادی اشتراک معنایی و هم پوشی دارد و در علوم انسانی، با این واژه‌ها مترادف است: خویشتن‌داری، اراده، خودداری، خودبازداری، خودگردانی، اداره خود، مدیریت خود، کفّ نفس، خودنظمی، خودمهارگری، چیرگی بر خود، خودتادیبی، تسلط بر نفس، خودتنظیمی، خودوارسی و خودسازمان یابی.

این کتاب با ۱۷۵ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۸۵ هزار ریال منتشر شده است.