علي اكبر جوانفكر به خبرنگار سياسي مهر گفت: رسانه هاي ارتباط جمعي و بويژه مطبوعات، سرگرم انجام يك كار مقدس و ايفاگر نقشي مهم و حساس ، يعني تنوير افكار عمومي و افزايش سطح دانش و بينش مردم هستند و از اين رو مي توان گفت كه كار آنها ، به نحوي شبيه كار انبياء الهي است و اگر چنين است كه هست ، خبرنگاران و روزنامه نگاران ما ، بدون طهارت قلب ، پاكيزگي وجود و تمركز بر انديشه هاي ناب و زلال ، نبايد دست به قلم ببرند ، زيرا صفحه روزنامه در واقع صفحه روح و روان مخاطبان است.
وي با اشاره به اينكه " دولت نهم با وقوف به تعيين كننده بودن اين جايگاه رفيع ، اهتمام خود را بر تعامل، همكاري و هفكري با رسانه ها استوار ساخته و به طور طبيعي از آنها انتظار دارد كه دولت را در آباداني ، پيشرفت و اعتلاي كشور ياري دهند" افزود: رئيس جمهور ، دولت و رسانه ها را اعضاي يك خانواده مي داند و اين ذهنيت را كه دولت و رسانه ها ، رقيب و دشمن يكديگر هستند ، از اساس رد مي كند.
مشاور مطبوعاتي احمدي نژاد در تقسيم بندي رويكرد رسانه ها به دولت گفت: عده اي خود را حامي و پشتيبان دولت خدمتگزار مي دانند و با سياست ها و رويكردهاي دولت همصدايي مي كنند و با اراده اي برآمده از همدلي و همكاري مي كوشند تعاملي سازنده و مفيد را با دولت و نهادها و دستگاههاي دولتي برقرار سازند. اين دسته از رسانه ها نه تنها مجيز گو و مداح دولت و دولتمردان نيستند ، بلكه آنها را هم به قصد اصلاح نقد مي كنند اما براي ساقط كردن و به زير كشيدنشان نيز هيچ برنامه اي ندارند، چرا كه اصولا چنين ماموريتي را براي خود قائل نيستند و به حق مردم در اين زمينه دست اندازي نمي كنند.
وي افزود: شمار ديگري از رسانه ها كه پيش از اين همراه ، همساز و همنوا با دولت هفتم و هشتم بودند، اينك تغيير موضع داده و در مقابل دولت نهم صف آراسته اند و مشي خويش را بر انتقاد از دولت و مخالفت با سياست هاي آن متمركز كرده اند. اغلب اين رسانه ها ، ارگان احزاب يا گروههاي سياسي و يا حاميان و وابستگان به اين احزاب هستند .
جوانفكر ادامه داد: تعامل ميان رسانه با منابع توليد كننده اخبار و اطلاعات كه دولت بخشي از آن است ، يك تعامل دو سويه است كه بيش از همه به سمت رسانه سنگيني مي كند. يعني رسانه ها و نمايندگان آنها ، مجدانه مي كوشند تا اعتماد منابع توليد كننده اخبار و اطلاعات را به سوي خود جلب كنند و در پرتو آن تازه ترين و جامع ترين اخبار را به دست آورند و از اين رهگذر موفقيت و پيشرفت خود را تضمين كنند.
وي گفت: در اين ميان مطبوعاتي كه هويت رسانه اي آنها رنگ باخته و كاركرد حزبي بر عملكرد آنها سايه انداخته است ، به خود انزوايي و از دست دادن نقش موثر در عرصه اطلاع رساني دچار مي شوند . اين دسته از رسانه ها همچنين قدرت برقراري ارتباط سازنده و تعامل مفيد با منابع و مراكز توليد اخبار و اطلاعات را كه دولت يك نهاد اصلي اين بخش محسوب مي شود ، از دست مي دهند و به اين ترتيب، آنها خود را از دسترسي به اخبار و اطلاعات محروم مي كنند.
مشاور مطبوعاتي رئيس جمهور افزود: رسانه هاي وابسته به احزاب و گروههاي سياسي، در واقع اولين نقض كنندگان آزادي فكر و عمل خبرنگاران و گزارشگراني هستند كه در اين رسانه ها به كار گرفته شده اند. چون آنها بايد با عينك حزبي و گروهي به پديده ها بنگرند و تنها در باره آن چيزي بينديشند كه حزب به آنها ديده مي كند و اين امر مفهومي جز خروج يك رسانه يا يك مجموعه خبري از نقش آفريني سازنده در جامعه نيست .
وي با انتقاد از آنچه"سوء استفاده احزاب از رسانه ها خواند " ادامه داد: بايد از احزاب و گروههاي سياسي خواست تا جامعه مطبوعاتي و رسانه اي كشور را به حال خود بگذارند و مانع رشد و پويايي رسانه ها نشوند. متاسفانه بايد بپذيريم كه هيچيك از رسانه هاي ارتباط جمعي ، هنوز در طراز شايستگي هاي ملت ايران نيستند . ملتي كه در بسياري از علوم و فنون سرامد ملتهاي جهان است ، چرا نبايد از رسانه هاي ممتاز و برجسته برخوردار باشد به نحوي كه در دنيا و در منطقه به عنوان منابع مهم و شاخص خبري و اطلاعاتي شناخته شوند ، چرا نتوانسته ايم يك خبرنگار ، گزارشگر يا نويسنده مطبوعاتي با ويژگيهاي ممتاز را به جهان معرفي كنيم. آيا وقت آن نرسيده است كه جامعه مطبوعاتي كشور به آسيب شناسي دروني خود بپردازد و راهكارهاي برون رفت از وضع موجود را بيابد؟! يقين بايد كرد كه فضاي آزاد براي بيان و مطبوعات در ايران اسلامي ، بهترين فرصت براي شكوفايي رسانه هاي ارتباط جمعي است اما قبل از هرچيز بايد موانعي را شناسايي كرد كه رسانه هاي ما را زمين گير و راه رشد و پيشرفت آنها را سد كرده است .