به گزارش خبرنگار مهر، «زمناکو» درباره جوانی است به نام علی که در ۱۶ مارچ ۱۹۸۸ (۲۵ اسفند ۱۳۶۶) هنگام بمباران شیمیایی حلبچه توسط رژیم صدام از سرزمین مادری اش جدا شده، به ایران آورده می شود. او در کنار زنی در ایران بزرگ می شود، اما با مرگ مادر ایرانی اش به دنبال هویت گمشده خود به کردستان عراق بازمیگردد.
این فیلم تاکنون با استقبال هنرمندان و چهره هایی چون رضا میر کریمی، فاطمه معتمد آریا، احمد مسجد جامعی، فرهاد توحیدی، محمد شمس لنگرود، کامبوزیا پرتوی، واروژ کریم مسیحی، محمد علی سجادی، حبیب احمدزاده، هوشنگ گلمکان، محمد رضا اصلانی، شهرام مکری، نرگس آبیار، آفریده، مهدی نادری، امیر حسین علم الهدی، جعفر صانعی مقدم، مهرداد اسکویی، مرتضی رزاق کریمی، سیف الله صمدیان، محمد حسین مهدویان، و... مواجه شده و این فیلم را مورد تحسین قرار داده اند .
فیلمساز با کنار هم گذاشتن گذشته و امروز، با روایت دغدغه ها، تنهایی و پریشانی شخصیت اصلی، درباره ادامه جنگ در منطقه و تداوم غربت و گم شدگی نسل های درگیر خشونت و آوارگی هشدار می دهد.
این مستند با نگاهی شاعرانه به بحران هویت می پردازد. پایان فیلم و نمایش اردوگاهی که در گوشه و کنار آن کودکانی از ترس داعش، آرام گرفته و به آینده چشم دوخته اند تسلسل پایان ناپذیر جنگ در کشورهای منطقه را نشان می دهد. این فصل به «زمناکو» کارکردی فراتر از یک مستند شخصیت محور داده و آن را به اثری درباره یک موضوع انسانی و جهان شمول تبدیل کرده که تماشایش در این روزگار، هشداردهنده و البته تلخ است.
این اثر جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند جایزه شهید آوینی در جشنواره سینما حقیقت امسال را از آن خود کرد و قبل از آن هم تندیس شایستگی جشن مستند خانه سینما را در دو بخش بهترین فیلم مستند بلند و بهترین تحقیق و پژوهش به خود اختصاص داد.
«زمناکو» در بخش نمایش های ویژه سی وچهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده رفت و مورد استقبال منتقدین و مهمانان خارجی جشنواره قرار گرفت.