به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم افشاری ظهر امروز در نشستی خبری که در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به ۱۲ تیر ماه سالروز صدور فرمان رهبر انقلاب در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: متاسفانه از سال ۸۲ تاسال ۹۲ علی رغم همه تاکیدات رهبری بر مبارزه با کالای قاچاق و ارز، قاچاق روند رو به رشدی در کشور داشته است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمهای حاکم بر کشور، برنامهریزی دقیق دشمنان نظام بر روی اقتصاد ملی و تولید داخلی کشور معطوف شده بنابراین باید با جدیت تمام با قاچاق کالا و ارز در کشور مبارزه کرد.
افشاری با بیان اینکه مرجع هر گونه قاچاق در کشور، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق است، گفت: ستاد مرکزی متشکل از ۲۴ دستگاه است که ۱۳۷ فعالیت برای آن تعریف شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی اظهار کرد: آمار قاچاق کالا و ارز کشور در سال ۸۲، ۲ میلیارد دلار بوده است که این میزان در سال ۹۳ بنا به دلایل مختلف روند افزایش داشته است و به ۲۵ میلیارد دلار رسید.
وی با بیان اینکه در ستاد مرکزی، دولت یازدهم با برنامهریزی دقیق علمی به بحث قاچاق کالا و ارز پرداخته است، گفت:با این برنامهریزیها، از روند افزایشی قاچاق در کشور جلوگیری شد و رقم قاچاق کالا و ارز در سال ۹۳ به ۱۹.۸میلیارد دلار و در سال ۹۴ به ۱۵.۵ میلیارد دلار کاهش یافت.
افشاری افزود: ارزش ریالی کالاهای قاچاق ورودی به کشور در سال ۹۳ حدود ۱۵.۷ میلیارد دلار و ارزش ریالی کاهای قاچاق خروجی ۴.۱ میلیارد دلار برآورد شده است که در این میان قاچاق سوخت، دارو و تجهیزات رایانهای بیشترین سهم را داشتهاند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: ارزش ریالی کالاهای قاچاق ورودی در سال ۹۴، ۱۴.۵ میلیارد ریال برآورد شده است در حالیکه ارزش ریالی کالاهای خروجی یک میلیارد دلار بوده است که قاچاق سوخت بالاترین سهم را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین بر نقش موثر مردم در مبارزه و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز تأکید کرد.