محمد كاظم كاظمي - شاعر ، گفت : نبايد چهره اي ماورايي و خيلي دوردست از شخصيت هاي ديني خود ترسيم كنيم. اين كار به اغراق منجر مي شود و در نهايت زيان بار است ، چرا كه اين شخصيت ها از زندگي مردم دور شده و افراد در زندگي عادي فرصت الگوپذيري از آنان را نمي يابند.

 

اين شاعر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر با بيان اين مطلب افزود : ما نسبت به حضرت رسول (ص) كه پيامبر دين ما و مهم ترين پيامبر بشري است شناخت لازم را نداريم و درمقايسه با ديگرشخصيت هاي ديني اين شناخت كمتر است لذا بايد در اين سال شناخت خود را نسبت به اين شخصيت بزرگواربيشتر كنيم .

محمد كاظم كاظمي ادامه داد : متاسفانه بيشتراشعار ما در مورد حضرت رسول ، درادبيات كهن و توسط شاعران كهن سروده شده و شاعران امروز ما كمتربه اين مقوله پرداخته اند. در اشعار شاعران كهن هم بيشتر يك نوع توصيف حاكم بوده و مطالبي راجع به سيره آن حضرت و زندگي و حكومت داري و جوانب مختلف ايشان نمي بينيم .

وي تصريح كرد : با توجه به اين كه تجليل هاي زيادي از پيامبر(ص) در آثار شاعران كهن ما مانند خاقاني ، مولانا ، بيدل و ... وجود دارد بسيار بهتراست كه در اين سال كه با نام پيامبر نام گذاري شده به تحليل شخصيت ايشان در آثارمان نيز بپردازيم .

اين شاعر اضافه كرد : ابعادي كه مي تواند براي نسل امروز قابل طرح و موثر باشد جنبه هاي انساني شخصيت پيامبر (ص) است ، يعني آن قسمت از رفتارهاي حضرت پيامبر كه خيلي سلوك ساده و انساني دارد مانند ساده زيستي ، طرز زندگي در ميان مردم بدون احساس برتري نسبت به ديگران و ... بايد بيشتر مطرح شود .

وي ادامه داد : در قديم تنها بيشتراز معراج حضرت رسول (ص) صحبت مي شده ، يعني جنبه هايي كه دوراز دسترس انسان هاي عادي است؛ البته اين موارد همگي تجليل از شخصيت آن بزرگوار است و ما اگر قدر و عظمت ايشان را دريابيم بسيار مناسب است اما بايد جنبه هاي زندگي شخصي و اجتماعي ايشان را نيز مورد توجه قرار دهيم تا بتوانيم از آن الگوبرداري كرده و در آثارمان نيز انعكاس دهيم .

محمد كاظم كاظمي خاطرنشان كرد : مطالعه در مورد پيامبر اسلام امري بسيار ضروري است و به عبارت ديگر مطالعه پشتوانه كار هر شاعري است بنابراين شاعران بايد با خود عهد كنند كه امسال چند كتاب بيشتر راجع به پيامبر بخوانند. بديهي است با اين عمل آشنايي  و جذب نسبت به شخصيت ايشان بيشتر مي شود و در نتيجه سرايش شعر را نيز در پي خواهد داشت .