"ديپلماسي هسته اي؛ 678 روز مديريت بحران" عنوان كتابي است كه به تازگي توسط مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام منتشر و به عنوان نخستين "گاه شمار" دور اول ديپلماسي هسته اي ايران ، تحولات را به طور مستند به ثبت رسانده و مورد تجزيه و تحليل قرار داده است.

به گزارش خبرگزاري مهر در پيشگفتار اين كتاب 51 مورد از اهداف و دستاوردهاي ديپلماسي هسته اي در دور اول ديپلماسي هسته اي (مديريت حجت الاسلام دكتر روحاني بر مذاكرات هسته اي) مورد اشاره قرار گرفته و در قسمتي از آن آمده است : ترديدي نيست كه دستاوردهاي مثبت 22 ماهه مديريت بحران در پرونده هسته اي، نه به هيچكس بلكه به كليت نظام جمهوري اسلامي تعلق دارد. اشراف دقيق رهبر معظم انقلاب اسلامي بر تمامي ابعاد بحران و نظرات ارزشمند ايشان، معياري دقيق در جهت انطباق فعاليت هاي ديپلماتيك تهران با سياست هاي كلي نظام و تضمين كننده منافع بلند مدت كشور بوده است.

اين كتاب كه توسط  معاونت پژوهش هاي روابط بين الملل مركز تحقيقات استراتژيك تهيه شده است، وضعيت قبل از بحران هسته اي در سال 82 را ترسيم و سپس مراحل مختلف بحران هسته اي از شهريور ماه 83 تا مرداد 84 را مورد تجزيه و تحليل قرار داده است.

در اين كتاب، مهمترين فرازهاي دور اول ديپلماسي هسته اي (شهريور 83 تا مرداد 84) يعني "بيانيه تهران"، "توافقنامه بروكسل"و "توافقنامه پاريس" و نهايتا طرح اوت 2005 سه كشور اروپايي و همچنين طرح هاي پيشنهادي مذاكره كنندگان ايراني در طول اين دوره مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفته است.

كتاب "ديپلماسي هسته اي؛ 678 روز مديريت بحران"  با تمركز بر مطالب فني و استناد به مذاكرات رسمي "كوشيده است تا در سطحي فراتر از تمايلات سياسي و جناحي، پرونده هسته اي را به عنوان امري ملي و فراگير كه تصميمات اساسي آن توسط سران نظام جمهوري اسلامي ايران اتخاذ شده است ؛ مورد بازخواني قرار داده و مديريت بحران هسته اي را به عنوان شاهد آشكاري از كارآمدي، قدرت و بلوغ سياسي جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين المللي به اثبات رساند."