به گزارش خبرگزاری مهر، محققین دانشگاه واشنگتن آمریکا با مطالعه چندین ساله بر روی حس بویایی ملخ ها در حال توسعه پروژه ای هستند که در آن می توان با قرار دادن تراشه ای بسیار کوچک بر روی بدن ملخ ها آنها را به مناطق آلوده به مواد منفجره هدایت کرد تا با سیگنال های عصبی که از مغز آنها به تراشه ارسال می شود اقدام به رمزگشایی کدها و تشخیص مواد منفجره کنند.
در واقع یک دستگاه گیرنده به صورت بیسیم اقدام به دریافت اطلاعات ذخیره شده می کند و با باز خوانی اطلاعات، نتیجه آن در یک لامپ LED نشان می دهد.
در صورت وجود مواد منفجره چراغ به رنگ قرمز در می آید و عدم وجود مواد منجره، رنگ چراغ را سبز می کند.
به گفته محققین آمریکایی، حس بویایی در حشرات به عنوان یک ویژگی اصلی در آنها محسوب می شود اما حس بویایی ملخ ها شباهت زیادی به انسان دارد و قادر به تشخیص بوهای خاص حتی در صورت ترکیب شدن با چند بوی دیگر هستند.
محققین دانشگاه واشنگتن آمریکا می گویند، ملخ ها دارای «بینی های روباتیک» هستند که می توان با کارکردن بر روی آنها، ملخ ها را برای شناسایی مواد شیمیایی خطرناک آموزش داد.
از دیگر قابلیت این حشرات، تشخیص بوهای اطراف خود در کمتر از یک هزارم ثانیه است.
قرار است بر روی بال های ملخ با استفاده از مواد ابریشم زیست سازگار یک تاتو پلاسمایی ایجاد شود تا انرژی برای شارژ تراشه خود را به منظور ارسال اطلاعات تامین کند.
محققین آمریکایی بر این باور هستند تا ظرف مدت کمتر از دو سال آینده این پروژه را اجرا کنند.