عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران گفت: در کار خیر نیاز به نهضت مردمی داریم.

مجتبی شاکری در گفتگو با خبرنگار مهر، بااشاره به ضرورت مشارکت اجتماعی شهروندان در فعالیت های شهری گفت: ظرفیت عاطفی مردم ایران بسیار بالا است و تجربه نشان داده است که مردم ایران در مقاطع مختلف وقتی بحث مشارکت اجتماعی مطرح بوده و مسائل ملی عنوان شده به طور گسترده و فراگیر ورود کرده و می‌کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: مردم در مواجهه با مسائل ملی به تناسب درآمدشان حتی به میزان اندک مشارکت حداکثری خود را نشان دادند. در ماه رمضان، بازگشایی مدارس، ایام عاشورا و... این مشارکت های گسترده را دیده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد گفت: متاسفانه ما هنوز نتوانسته‌ایم آن گونه که شایسته است از کارکرد سازمانهای مردم نهاد به خوبی بهره ببریم. من به عنوان قائم مقام ستاد سازمانهای مردم نهاد در شورای شهر می‌گویم که ما از توان و ظرفیت سازمانهای مردم نهاد آن گونه که شایسته است بهره نبرده ایم و این حوزه می تواند فعال‌تر شود.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این مطلب که ما نیاز به یک نهضت مردمی داریم، افزود: این نهضت می تواند با یک تعریف مشخص و آئین نامه دقیق عملیاتی شود تا در آن حرف کلی نزنیم و به حوزه اجرا ورود کنیم در این صورت کارها خیلی آسان می شود.

وی با بیان اینکه تحقق مناسب و شایسته این مهم نیاز به برنامه‌ریزی ویژه و متمرکز دارد، اضافه کرد: اما تحقق این امر نیاز به یک مدیریت و برنامه ریزی دقیق دارد و یک هماهنگی بین مدیریت موظف و مشارکت مردمی.

شاکری با اشاره به ظرفیت فضاهای مجازی نیز گفت: متاسفانه ما از ظرفیت فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی هم کم استفاده کردیم ورود در این زمینه هم می تواند میزان مشارکت را افزایش دهد.

ضرورت مشارکت مردم در طرح تهیه جهیزیه و حمایت نهادهای دولتی

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تبلیغات محیطی در بزرگراه‌ها و مترو تهران با موضوع تامین جهیزیه و عبارت «جهیزیه‌اش با من» گفت: یکی از امتیازات این طرح این است که مسائل را به صورت ریز بیان می کند. نمونه این کار را در ساخت فضاهای مذهبی در نجف اشرف شاهد بودیم.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه وقتی هر فرد بخشی از جهیزیه را بر اساس توان مالی متقبل می‌شود، ظرفیت مشارکت نیز افزایش می‌یابد، توضیح داد: خیلی از مردم ممکن است پول ندهند اما بر اساس توان خود بخشی از جهیزیه را تامین کنند یا صاحب صنوف مختلف ممکن است به طور مثال ۱۰ پتو، ۵ یخچال و حتی استکان و نعلبکی را تقبل کنند، این اتفاق خوبی است که همه کمک هزینه ها را تبدیل به پول نکرده‌ایم.

شاکری تاکید کرد: با این شیوه حتی برخی ها می‌توانند در فراهم کردن دیگر اسباب و لوازم ازدواج مانند ارائه تالار مشارکت کنند. مهم فراهم کردن شرایط برای ازدواج آسان و رفع موانع است که با مشارکت مردم و حضور آن‌ها برای رفع مسائل و مشکلات می‌توان شاهد اقدامات مناسب بود.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به مشارکت مردم و نهادهای دولتی در پیشبرد یک طرح گفت: آنچه در تامین کمک هزینه جهیزیه می‌بینیم این است که بخشی از آن را کمیته امداد تامین می‌کند و بخشی دیگر را مردم. این بسیار اهمیت دارد و این گونه می تواند بسیاری از نیازها را مرتفع کرد.

وی با اشاره به تامین کمک هزینه ۷۵ هزار جهیزیه برای نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد گفت: به نظر می رسد مدیریت جدید کمیته امداد امام(ره) این ظرفیت را به خوبی شناخته و نسبت به پتانسیل های آن درک قابل توجهی دارد.

عضو شورای شهر در شورای تبلیغات محیطی شهرداری با بیان این برای مشارکت اجتماعی مردم بهترین زبان، زبان هنر است، تصریح کرد: بسیار شایسته است که ما در تبلیغات فرهنگی و برای مشارکت اجتماعی از زبان هنری استفاده کنیم که نفوذش در همه امکان پذیر است حتی کسانی هم که به لحاظ عقیدتی با ما همراه نباشند با بهره گیری از زبان هنری به لحاظ عاطفی این همراهی را خواهند داشت.

شاکری تاکید کرد: لذا اگر این دو عنصر یعنی پیام و هنر با هم عجین شوند خیلی از مسائل و مشکلاتشان می‌توانیم حل کنیم و اثرپذیری مان چند برابر می‌شود.

باید مشارکت اجتماعی را تقویت کنیم/نقش شهرداری در ازدواج آسان

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که میزان کمک مردمی مهم نیست، مهم ورود آنها و مشارکت آنها است چه کم و چه زیاد.

شاکری با اشاره به ورود شهرداری در عرصه های مختلف برای کمک به ازدواج گفت: شهرداری تهران ۳۵۴ سرای محله دارد که با تدوین آئین نامه ای خاص و رعایت حرمت خانواده ها می تواند از سالن های آنها استفاده کند.

عضو شورای شهر تهران در شورای تبلیغات محیط شهرداری با اشاره به دیگر ظرفیت های شهرداری تهران اضافه کرد: ما ۲ هزار و ۱۱۷ بوستان در تهران داریم که یک نمونه آن بوستان یاس با ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت است. وسعت این بوستان به اندازه یک شهر است شهرداری می تواند حداقل ۵۰۰ بوستان را بر اساس آئین نامه خاص در اختیار برگزاری مراسم عروسی برای جوانان قرار دهد تا هزینه تالار پرداخت نکند.

وی با اشاره به خانه های ۳۰ متری در کشور آلمان گفت: در سفری به آلمان خانه های متاهلی ای دیدم به وسعت ۳۰ متر. این خانه ها امکانات زیادی نمی خواهد مهمان کم می رود و هزینه ها به طور طبیعی کاهش می یابد حتی اسباب خانه نیز به اندازه مقدورات در آن جا می گیرد. این خانواده ها بعد از چند سال که توانمندتر شدند می توانند خانه های بزرگترین اختیار کنند.

تاکید بر تقویت تولید ملی/ ضرورت ماندگاری تبلیغات فرهنگی

شاکری با اشاره به تاکید کمیته امداد بر تهیه جهیزیه ایرانی اضافه کرد: این تاکید قابل احترام است و باعث تحرک در تولید داخلی و به وجد آمدن تولید کنندگان داخلی می شود.

وی با بیان این مطلب که جهیزیه خانواده ایرانی باید از جنس ایرانی باشد، تاکید کرد: مهم این است که ما کالاهای خارجی را برای جهیزیه نوعروسان نپذیریم و بر کالای تولید داخل تاکید کنیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به طرح آینه شمعدون و تاکید بر تهیه جهیزیه ایرانی اضافه کرد: این اقدام بسیار قابل تقدیر است که با تهیه جهیزیه نیز از تولید ملی حمایت شود.

عضو شورای شهر تهران در شورای تبلیغات محیط شهرداری در خاتمه با اشاره به تاثیر تبلیغات محیطی طرح «آیینه شمعدون» گفت: قطعا هر چه جلو چشمان مردم باشد نسبت به آن رقبت پیدا کرده و در آنها تلنگر ایجاد می شود. به همین دلیل من از چنین تبلیغاتی در سطح شهر استقبال می کنم.

وی با اشاره به طرح خود در این زمینه گفت: من در طرحی عنوان کردم که چنین ایده هایی که نیازهای دائمی را مطرح می کنند در قالب بیلبوردهای موقتی دیده نشوند. ما می توانیم از فضاهای سیمانی و فلزی استفاده کنیم تا این طرح ها ماندگارتر بمانند.

شاکری در پایان با تاکید بر تقویت تبلیغات فرهنگی در فضاهای عمومی گفت: برخی طرح ها دائمی و ماندگار است چون این پیام ماندگار و دائمی است. باید این طرح ها در سازه های مناسب و در بوستانها و فضایی قرار گیرد که محل رفت و آمد شهروندان است تا بتواند به واسطه دیده شدن مشارکت حداکثری را جلب کند.