هاشم بالدی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح جزئیات حادثه پتروشیمی بوعلی سینا اظهار کرد: بعدازظهر چهارشنبه از طریق فرماندار ماهشهر باخبر شدیم که یک آتش سوزی در واحد بوعلی منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر رخ داده به همین دلیل مقرر شد بر اساس وظیفه شورای هماهنگی مدیریت بحران در استانداری خوزستان تشکیل شود ولی به دلیل اینکه از همان اوایل اعلام کردند شدت حادثه زیاد است بلافاصله در پتروشیمی حضور پیدا کردیم.
وی افزود: در واقع برنامه ریزی هایی که باید از قبل انجام می شد و برنامه ای که بایستی برای کنترل آتش در نظر گرفته می شد ملاحظه نشد و همین امر زمان مهار حادثه را به درازا کشاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: با توجه به حضور وزیر نفت، این حادثه ملی شد و نیاز بود که مسئله پیشگیری از طریق استان هماهنگ شود. ما نیز طبق وظیفه خود از نقاط مختلف استان تجهیزات و امکانات اعزام کردیم.
بالدی اضافه کرد: به همه دستگاه ها از جمله هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای آماده باش بیمارستان ها و حتی بیمارستان تخصصی سوختگی اهواز اعلام آماده باش دادیم. ولی متأسفانه این آتش سه شبانه روز به طول انجامید و استرس های زیادی را برای مردم استان و به خصوص شهرستان ماهشهر ایجاد کرد که با اطلاع رسانی مناسب سعی کردیم این جو را آرام کنیم.
وی ادامه داد: حسب وظیفه تمام امکانات از جمله آتش نشانان، نیروهای امدادی، آمبولانس را به آنجا اعزام کردیم که در خدمت باشند و بحث فرماندهی عملیات را وزیر نفت به مهندس صفی خانی مدیر HSE مناطق نفتخیز جنوب داد.
بالدی اظهار کرد: انتظار است پتروشیمی هماهنگی های لازم و جدی را با یک چارچوب مشخص و معین فراهم اورند و در این زمینه با استانداری و مدیریت بحران نیز هماهنگی و همکاری کنند. الزامات زیست محیطی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در پتروشیمی ها نیاز است که لحاظ شود. انتظار می رود مسئولان پتروشیمی و نفت که از شرکت های سابقه داری هستند و در این گونه حادث ها نیز تجربیاتی دارند به این زمینه ها ورود پیدا کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: چارچوب مقابله با این بحران ها به صورت دستورالعمل برای کلیه واحدها و منطقه باید وجود داشته باشد. تشکیل مدیریت بحران با حضور فرماندار و دعوت از استان، شناسایی امکانات، تشکیل بانک اطلاعاتی برای خود پتروشیمی که بدانیم چه امکاناتی هست برای مقابله با حادثه بسیار نیاز است.
بالدی در پایان گفت: باید نقاط ضعف که در آتش سوزی اخیر اتفاق افتاده از جمله عدم هماهنگی برخی از واحدها با یکدیگر، عدم کمک رسانی برخی واحدها به بوعلی و سایر الزاماتی که نیاز هست دیده و رفع شود. باید اقدامات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل طراحی و مطالعه و به صورت دستورالعمل برای این گونه موارد و حوادث تهیه و تدوین شود.